Sarı kırmızılılar galibiyeti kaçırdı  

Evkur Yeni Malatyaspor Beşiktaş karşısında etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen yakaladığı net gol pozisyonlarını değerlendiremeyerek beraberliğe razı oldu ve 2 puan bıraktı.

Haberin Devamı

Tosic ve Medel kart cezalarından dolayı ve ısınma antremanı sırasında Pepe’nin de sakatlanmasıyla beraber Beşiktaş yeni bir savunma ikilisi ile maça çıktı. Malatyaspor ise Erol Bulut’un orta sahada üstünlüğü sağlamak istemesiyle 3’lü orta saha ile maça çıktı, geçen haftadan farklı olarak Barazite’nin yerini sakatlıktan kurtulan Azubuike aldı.

Maça hızlı başlayan taraf Malatyaspor oldu. Geçen maçta ilk kornerini dakika 80’de kullanan Malatyaspor bugün 20 dakikada 3 korner kullandı ve bunların birinde Sadık’ın kafa vuruşu direkten döndü. İlerleyen dakikalarda tempo biraz düştü. Beşiktaş topa daha fazla sahip olsa da Malatyaspor orta sahasının etkili ve baskılı oyunu ile daha fazla top kazanıp daha fazla ileride oynamaya çalıştı. Beşiktaş Porto maçının yorgunluğunu da maçta hissetti. Quaresma çok kötü bir performans ortaya koysa da Beşiktaş’ın ilk yarıdaki cılız ataklarının hepsinde vardı. İlk yarıda yan toplar dışında maçı heyecanlandıran bir pozisyon yoktu.

Haberin Devamı

İki takım oyuncu değiştirmeden 2.yarıya başladı. Beşiktaş’ın maçtaki ilk şutu 50.dakikada Cenk’ten geldi. Daha sonra tekrar etkili olan Malatyaspor’da Azubuike’nin vuruşunu Mitrovic engellerken, Boutaib bomboş kafa vuruşunu dışarıya attı. Şenol hoca Quaresma ve Negredo değişikliği ile Malatyaspor defansını hata yapmaya zorlamak istedi. Topa %70 oranında sahip olmasına rağmen Beşiktaş bu dakikalarda etkili olamadı. Aksine Pereira’nın dışarı giden şutu ile Adem’in hızlı hücumunda Necibin kritik müdahalesi vardı. Oğuzhan’ın maça dahil olduktan hemen sonra maçta iyi bir performans sergileyen Necibin sakatlanmasıyla Fatih’in oyuna girmesi Şenol hocanın son hamle hakkını bitirdi. Erol hoca ise yorulan orta saha oyuncuları yerine Barazite ve Dening gibi iki hızlı ismi kontra atak amacıyla maça soktu. Son dakikalarda baskın oynamasına alıştığımız Malatyaspor bu kez rakibinin de baskısıyla geriye yaslandı ve etten bir duvar örerek gole izin vermedi. Bu dakikalarda Beşiktaş’ın en net pozisyonu Negredo ile geldi. Kafa vuruşu direkten dışarı çıktı.

Haberin Devamı

Trabzonspor galibiyeti ve Beşiktaş beraberliği ile Malatyaspor içerde büyük takımlara zorluk çıkarmaya devam ediyor. Bugünkü zemin, hava ve taraftar her anlamıyla iyiydi. Erol hocanın 3’lü orta saha planı belki Malatyaspor defans yapacak anlayışı olarak algılandı ancak plan hem hücum hem de defansif anlamda başarılıydı. 2 yazımda da eleştirdiğim hocayı bugün tebrik ediyorum ancak bir noktada eleştirmem gerekiyor. Pereira ile devam edecek bunu artık biliyoruz ancak bugün 85.dakikada oyuna aldığı Dening gibi hızlı ve etkili bir ismin maçlara daha erken girmesini bekliyorum.

Malatyaspor bugün hakettiği galibiyeti alamadı belki ama yine de çok değerli 1 puan kazandı. Geçen haftalarda sürekli bekleyen ve son 10 dakika baskı yapan Malatyaspor yerine bu kez sürekli o baskıyı kurmaya çalışan bir Malatyaspor eminim Malatyalı taraftarları mutlu etmiştir.

Yazarın Tüm Yazıları