Ne Desek Boş

Dün gece Konya’da inanılmaz bir maç oynandı. Kırmızı kart, penaltı, kendi kalesine gol, kaçan pozisyonlar, güzel kurtarışlar… Yok yoktu maçta.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçlarında Marsilya deplasmanında 1-0 kaybettiğimizde herkes şunu söylüyordu: “Bu Marsilya’yı bir daha böyle bulamayız. Bu maçı kazanmalıydık”. Ancak beklenen olmadı ve aynı Marsilya aynı derecede kötü bir şekilde 4 hafta sonra yine karşımıza geldi.

Maç öncesi kadrolar açıklandığında adeta şok oldum. Moke- Filipovic stoper tandemi, Mehdi’nin yanında Volkan Fındıklı, sağ kanat Musa ve forvette Evouna ile başladı hoca. Özdilek kararını vermiş, belli Avrupa Ligi’ni önemsemiyor. Değilse kimse kusura bakmasın hiçbir hoca bu kadar kritik maçta bu kadar radikal değişiklikler yapmazdı. Mehmet Özdilek’e geldiğinden beri büyük saygı duyuyorum ve sonuç getirmese de oyuna etkisini takdirle karşılıyorum. Ancak kimse kusura bakmasın ama hocanın bu “herkesten verim almaya çalışacağım” mottosuyla hareket ederek her maç öncesi yaptığı ilk 11ler can sıkmaya başladı. Gelin 5 maçtır Özdilek’in çıkardığı kadrolara bir bakalım.

Haberin Devamı

Konya-Osmanlı: Serkan-Skubic-Ali T.-Filipovic-Ferhat-Ali Ç.-Mehdi-Ömer Ali-Milosevic-Fofana-Eze

Salzburg-Konya: Serkan-Skubic-Selim-Moke-Ferhat-Jonsson-Mehdi-Ömer Ali-Musa-Milosevic-Evouna(5 Değişiklik*)

Sivas-Konya:   Serkan-Skubic-Ali T.-Filipovic-Eren-Ali Ç.-Mehdi-Ömer Ali-Milosevic-Fofana-Evouna(5 Değişiklik*)

Konya- Antalya:  Serkan-Skubic-Ali T.- Selim- Ferhat-Ali Ç.-Mehdi-Ömer Ali-Milosevic-Musa-Ezekiel(4 Değişiklik*)

Konya-Marsilya:     Serkan-Skubic-Moke-Filipovic-Ferhat-Volkan Fındıklı-Mehdi-Musa-Milosevic-Fofana-Evouna(4 Değişiklik*)

*:Bir Önceki Maça Göre

Mehmet Hoca hiçbir maça bir önceki maçın 11iyle başlamıyor ve bunların sadece bir tanesinde Eren sakatlığı sebebiyle oynamıyor. Hele ki hiçbir zaman iki maç üst üste aynı stoper ikilisiyle oynamıyor. En az bir tanesi her hafta değişiyor. Ancak Moke ve Filipovic ikilisinin birlikte oynadığı hiç maç yok. Bu kadar rotasyonu telafisi neredeyse imkansız olan Marsilya maçında yapmak yerine ZTK 5. Tur maçlarının ilk ayağında Batman Petrolspor’a karşı filan yapabilirsin ancak hocam. Saha içine dönecek olursak…

Haberin Devamı

Evet, kadro çok kötüydü fakat Mehmet Hoca oyuncuları fikren iyi hazırlamış olmalı ki gerçekten iyi mücadele ettiler. İlk yarıda iki takım da birbirinin üzerine fazla gitmedi, gidemedi. Hoca’nın planları bir bir işledi. Marsilya’yı kaleden uzak tutmayı başardık ve bulduğumuz hatalarla da gol yollarında etkili olmayı denedik ama Skubic ve Fofana ile girdiğimiz pozisyonlardan eli boş döndük. İkinci yarıda ise bambaşka iki takım sahadaydı. İlk yarı rakipler birbirlerini iyi tartmışlar ki ikinci yarı iki takım da ilk yarıya oranla daha etkili oldu. Marsilya Thauvin’le girdiği pozisyonları değerlendiremezken biz de Skubic’in atamadıklarına ahlar vahlar ediyorduk.

Haberin Devamı

Maç öncesi Konyaspor’un sabırlı oynayıp ilk 60-70 dakika gol yemezse daha rahat gol atabileceğini söylemiştim nitekim öyle de oldu. Filipovic’in güzel pasında Mehdi penaltıyı yaptırdı ve Skubic’in vuruşuyla temsilcimiz 1-0 öne geçti. Bu golden sonra baskıyı artırmaya çalışan Marsilya kırmızı kartın da etkisiyle arkada boşluklar vermeye başladı. Bu süreçte 2-3 tane %85-90lık pozisyonu üç direğin arasından geçirmeyi beceremeyen Konyaspor’un golcüleri 4e 2 gittikleri pozisyonu bile ceza sahası dışından şut çekerek kullanarak maçın kopmasını sağlayamadılar. Bu pozisyonun devamında Marsilya’nın bile şu top şurdan uzaklaşsın da maçı bitirsin hakem dercesine uzaklaştırdığı pozisyonda Serkan kalitesine yakışmayacak bir şekilde kaleden çıktı ve rakibin yakın olduğu topa koşmaya başladı. Marsilyalı oyuncu tek kaldığı ceza sahası içinde topu rasgele çevirdi ve altı pasa giden topa çarpan Moke 90+2de kendi kalesine golü atarak hem turun hem galibiyetin önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Konyaspor’la Marsilya arasında 4.5 katlık bir piyasa değeri farkı bulunuyor. Belki de Marsilya tarihi boyunca kendisiyle bu kadar fark olan bir takıma karşı bu kadar ezilmemiştir. Ancak geçen yazımda da belirttiğim gibi gol atacak forvet olmayınca ve bu tarz beklenmedik olaylar olunca bu sonuçlar da kaçınılmaz oluyor. Konyaspor bu oyunla Avrupa Ligi’nde kalırsa neler yapabileceğini ve orayı hak ettiğini gösterdi.

Kimse Moke’ye kızmasın boşuna. Adamın kapasitesi o kadar. Asıl mesele o kapasitedeki bir adamı niye aldı Konyaspor? Size soruyorum: Moke Abdülkerim Bardakçı’dan, Can Demir Aktav’dan, Selim Ay’dan hadi bunları geç Ali Turan’dan birkaç gömlek üstün bir oyuncu mu?

Haberin Devamı

Son olarak hakem için de bir iki şey karalayalım. Hakem bütün taktir haklarını Marsilya tarafından kullandı. Birçok pozisyonda faulü es geçti, aleyhimize basit fauller verdi. 1-2 kritik pozisyonu doğru okusa da genel olarak orta seviyede bir yönetimdi.

Yazarın Tüm Yazıları