Ve Fenerbahçe'den Aykut Kocaman açıklaması geldi!

Güncelleme Tarihi:

Ve Fenerbahçeden Aykut Kocaman açıklaması geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 17:41

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile 2 yıl anlaştığını KAP'a açıkladı. Kocaman, yapılan anlaşmanın ardından açıklamalarda bulundu...

Haberin Devamı

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı. Fenerbahçe, Aykut Kocaman için düzenlenecek imza töreninin tarihinin daha sonradan kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "1988-1996 yılları arasında futbol takımımızın formasını başarıyla terletmiş, 2010-2013 yılları arasında 1 lig ve 2 Türkiye Kupası zaferi ile birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final sevincini camiamıza yaşatan takımımızın teknik direktörü Sayın Aykut Kocaman ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılmıştır. 

Ve Fenerbahçeden Aykut Kocaman açıklaması geldi

Geçtiğimiz yıl Atiker Konyaspor'un teknik direktörlüğünü yürüten Sayın Aykut Kocaman ve ekibi ile 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Camiamızın yetiştirdiği önemli bir değer olan Sayın Aykut Kocaman'a yuvana 'hoş geldin' diyor, futbol takımımızın başında kendisine nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz. Yeni teknik direktörümüz Sayın Aykut Kocaman'ın imza törenine dair detaylar ilerleyen günlerde duyurulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Fenerbahçe resmi twitter hesabından Aykut Kocaman için paylaşımda bulundu...

Aykut Kocaman, FB TV'ye açıklamalarda bulundu. İşte Kocaman'ın anlaşma sonrası ilk sözleri:

"Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Yarım kaldığına inandığım işler vardı, bunları tamamlamak için çok heyecanlıyım. Fenerbahçe’deki teknik direktörlük görevimde 3 sezona çok şey sığdı. İlk sezon kötü başladı ama 2.yarıda herşey tersine döndü. Umut verici bir hale gelmiştik. 3 Temmuz her şeyi alt üst eden , sadece Fenerbahçe’nin geleceğini değil Türk futbolunu örseleyen bir taraf oldu. Bunlar benim teknik direktörlük zamanımda oldu.

"Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra sezon sonuna kadar çalışmayacağımı söylemiştim. Bunu uyguladım. Diğer sezon 8.haftadan itibaren Konyaspor’da göreve başladım. Konyaspor’daki süre zarfında pek çok yeniliği kullanmaya çalıştık. Hem alet edavat anlamında hem de sporcuları takip etmek anlamında. Konyasporlu yöneticiler de bana çok yardımcı oldular.

Haberin Devamı

Ve Fenerbahçeden Aykut Kocaman açıklaması geldi

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra bir kez bile farklı bir görüş görmedim. Genel olarak insanların tavırlarında bana bir teşekkür hep vardı. Hep dönüşle ilgili bir soru vardı. Ben de hep ‘iyi olacaksa olsun’ dedim. İyi olması için ben ve ekibim elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hakim olacağımız her şeyi kontrol altında tutmaya çalışacağız."

"Fenerbahçe’de 3-4 oyuncu dışında tanıdığım oyuncu yok. Konyaspor başındayken Fb ile karşılaşacağımız maç öncesi yaptığım analizler var. Fakat dışarıdan görünenle içerideki farklı olabiliyor.Benim tarzım şu ; hep bir şekilde üstüne koyarak gitmeye çalışıyoruz. Hatalar oluyor fakat hata düzelterek giden bir yapımız var. Sonuçta da bir şekilde istenilene doğru taşımayı başardık. Ama bu ne kadar süre alır bilmiyorum. Hep en önemli tarafı sürekliliği olan kuvvetli bir takım olacağımızdan şüphem yok."

Haberin Devamı

"Dirençli oyuncu sayısını biraz daha fazla fazlalaştırmak lazım takımda. Pozisyon alma kalitesini yükseltmemiz lazım.En azından dışarıdan gözüken o. Diar çok yönlülüğle oyuncu yapsııyla takıma katkı sağlayacak, direnç sağlayacak bir futbolcu. Fayda saylayacağına inanıyorum.İnşallah sonuçlanır. Transfer insana yapılan yatırımlar.Her zaman içinde adaptasyon problemleri , iniş-çıkışlar yaşanabiliyor.

Valbuena, Ekici daha dirençli, daha istekli, daha fazla mücadele eden istekli olan oyunculardan."

"CİDDİ ANLAMDA ÖZGÜVEN SIKINTISI VARDI"
"Bundan daha başarısız sezonları da oldu Fenerbahçe’nin. Benim futbolculuk zamanımda da arka arkaya maç kazanamadığımız ciddi sezonlar olmuştu. Ama taraftar anlamında bu kadar kötü bir sorun olmamıştı. Taraftarın duyarlı olduğu konularda duyarı hisseden oyuncular az olduğu gibi gözüküyordu."

Haberin Devamı

"Fenerbahçe taraftarı kaliteyi seviyor, kaliteden asla ödün vermiyor.Önce meslek ahlakıykla, sonra kulübün değerleri için, sonra birbirleri için savaşan bir takım görmek, sonra üzerine bir kalite inşa eden bir takım görmek istiyor taraftar."

"Bence gözüken ana problemlerden birisi bireyselleşmiş, biraz daha kopuk bir takım gözüküyordu Fenerbahçe'de. Ciddi anlamda özgüven sıkıntısı vardı. Geçen sezon 2 tane Fenerbahçe vardı. Bu takım geçen sene Avrupa’daki final oynayan 2 takımdan birisini gruplarda geçmiş bir takım. Ama ligde sorunlu takımlara basit puan kayıpları yaşadı, Oyunculara güvendiğimizi göstereceğiz."

"TARAFTARIMIZIN GÖNLÜ RAHAT OLSUN"
"Bayramın 3.günü yani 27’sinde takım toplanacak, Topuk Yaylası’na gidilecek.8 Günlük kamptan sonra maç programı için yurtdışına çıkılacak. Sonra Türkiye’ye dönerek ilk maç için hazırlıklarımıza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Fenerbahçelilerin gönlü rahat olsun. A’dan Z’ye bu takımı olması gereken yerde olması için tüm hücrelerimizle bunu yapacağız. İşimizin ne olduğunu biliyoruz, taraftarlar merak etmesinler. Mutlaka sıkıntılar olacaktır ama bu sıkıntılara beraber göğüs göreceğiz.Saha içerisinde bunun sözünü verebilirim. Taraftarımızın gönlü rahat olsun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!