Türkiye'yi karıştıran görüntüler!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi karıştıran görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 07:00

Sezonun tamamlanmasına 8 hafta kala hakem konusundaki tartışmalar devam ederken önceki gün bir kısmı yayımlanan dün ise TFF tarafından tamamı paylaşılan hakem değerlendirme toplantısının yankıları devam ediyor.

Haberin Devamı

MHK Eğitimcisi Hugh Dallas’ın yaptığı toplantının ilk olarak Galatasaray-Antalyaspor müsabakasıyla ilgili olan bölümü önceki akşam sosyal medyadan kamuoyu ile paylaşıldı. Tete'nin pozisyonu ile ilgili Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya'nın ifadeleri sosyal medyanın gündeminde zirveye yerleşti.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: ŞAMPİYON BİZLERİ İLGİLENDİRMİYOR

Dün ise MHK değerlendirme toplantısının 1 saat 4 dakikalık tümü kamuoyu ile paylaşıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de toplantıda hakemlere hitaben yaptığı konuşmada “Göreve geldiğimizden beri hep sizin yanınızda olduk. Her türlü maddi manevi size destek verdik. Sizlerin yanındayız, sizlere güveniyoruz. Lütfen bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Sizin muhatabınız biziz, kulüpler değil.

Kim şampiyon olursa olsun, kim küme düşerse düşsün bizi ilgilendirmiyor. Taraftar ve sosyal medyadan etkilenmeyin. Algı yapıp baskı yaparak sizleri rahatsız ediyorlar. Cesur olun. Şu yönetici ne der, bu başkan ne der, hiç önemli değil” dedi.

Haberin Devamı

CAN GEBETAŞ: ADALETSİZLİĞİN FOTOĞRAFIDIR

Özellikle Fenerbahçeliler önceki akşamki görüntüler ile ilgili sert paylaşımlarda bulunurken sarı lacivertliler adına yönetici Can Gebetaş da dün şu açıklamayı yaptı: “Hakemlerin değerlendirme toplantısı olarak anladığımız bu içerik, sezonlardır son bulmayan, yıllardır anlatma çalıştığımız adaletsizliğin ve bu sezon yaşanan akılalmaz olayların bir fotoğrafı niteliğindedir. Fenerbahçe olarak saha içinde ve dışında standart dışı kararların Süper Lig’in kaderini birebir etkilediğini defalarca belirttik, sezonlardır da yaşıyoruz.

"MHK'DEN İKİ HAKEME ÖDÜL GİBİ CEZA"

Görüntüler bir kez daha gösteriyor ki; Türk futbolu büyük bir kördüğüm ve bataklığın içerisine çekilmektedir. MHK ilgili maçın hakemine sadece 1 hafta, VAR hakemine ise 2 hafta görev vermemiştir. Maç hakemi sadece 1 haftalık aranın ardından 3 maç ile ödüllendirilmiş olup; VAR hakemi de 30. hafta ile birlikte görev almaya başlamıştır. 27. haftada oynadığımız Kasımpaşa maçının hakemine ise 3 haftadır görev verilmemektedir. Haykırarak kaç sezondur anlatmaya çalıştığımız zihniyet keyfi bir şekilde bu sezonu da dizayn etmeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR: TÜM VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur da yaşanan gelişmelerin ardından kameraların karşısına geçip şunları söyledi: “Görüntüler FETÖ ile bağlantılı olduğu söylenen bir hesap üzerinden yayınlanıyor. Kesilip, biçilip bir kısmı yayınlanıyor. Hakkı yenen de, hakkı gasp edilen de aynı şeyleri söylüyor. Hakemler ve TFF üzerine çok ciddi baskı uygulanıyor. TFF dik duramıyor. Görüntülerin tamamının yayınlanması ise takdire şayan. Sadece hakemin izlemeye çağrıldığı pozisyonların kayıtları değil, VAR kayıtlarının tüm detayları paylaşılsın. Seminerler de açıklansın, şeffaf olsun.

"KİM GERİYOR ORTAYA ÇIKSIN"

Haberin Devamı

Gerçekten kayrılarak, 90+’larda 8-10 puan alan bir takım var. Her hatadan sonra mağdur gibi açıklamalar yapılıyor. Bu kaygı ve korku imparatorluğu çökmeden, insanlara psikolojik baskıyla yapılan zulüm sona ermeden bu işi çözemeyiz. Bu kirliliklerin son bulması için tek çözüm şeffaflık. Önceden kurgulanmış bir şey TFF’den sızdırılıyor, kırpılıyor. İki tane maç var. Biz çıkıp konuşmuyoruz bile. İletişim fakülteleri kulüplerin iletişim süreçlerini incelesinler. Kim bu işi gerçekten geriyor, kim manipüle ediyor, kim medyaya baskı yapıyor bunların da açıklanması lazım.”

"TRABZON - FENERBAHÇE MAÇI İÇİN SEVKLER NEDEN YAPILMIYOR"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Trabzon-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar ve yapılmayan disiplin sevkleri için de şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Taraftarın sahaya girmesi yanlış ancak etkisiz hale getirildiğinde vurulması, kafasına tekme atılması çok yanlış. PFDK’nın sevkleri iki günde yapması gerekirken, baskıdan dolayı sevk yapılmıyor. PFDK’nın sevk sayısını 3’e düşürdüğünü duyduk. Futbolla seçimin ne alakası var? Neden insanlara baskı yapıyorsunuz? Galatasaray’ın da 35 milyon taraftarı var. Ayrıca nefsi müdafaa da ceza almama sebebi değildir, hafifletici unsurdur.”

İŞTE OLAY YARATAN KONUŞMALAR

FENERBAHÇE - KASIMPAŞA MAÇINDAKİ PENALTI POZİSYONU

HUGH DALLAS: Erkan, Pawel’e hangi görüntünün net bir elle oynama olduğunu göstermeni istiyorum.

ERKAN ENGİN: Şu anda net bir elleme göremiyorum. Odadaki hissiyatımdan bahsetmem gerekirse, kale arkasından ve yakındaki görüntüden emin oldum. Topun kırılmasından ve hareketinden pozisyonun elle oynama düşündüm o an.

Haberin Devamı

HUGH DALLAS: VAR odasında gördüğünle burada gördüğün farklı değil. Amaç objektiflik. O yüzden net olmalı. Monitöre gittiğinde hangi görüntünün elle oynama olduğuna kanaat getirdin Cihancım.

Türkiyeyi karıştıran görüntüler

CİHAN AYDIN: Ekrana gittiğimde Erkan Ağabey temas anını gösterdi. ‘Direkt eline geliyor top’ dedi. Öyle söyleyince penaltı kararı verdim.

HUGH DALLAS: Pawel sence de VAR kendi görüşlerini fazlaca dile getirmiyor mu? Fazlaca yönlendirme yapmıyor mu?

PAWEL GIL: Teması net göremiyorsanız, sözlerinizle destekleyici tutum sergiliyorsanız hakemi bir şey inandırmaya giriyor. Görüntülerden sonra penaltı niye verildi diye şüphe oluştu. Elde net bir kanıt yok.

HUGH DALLAS: Dakika 90+1. Maç 1-1. Aslında doğru değil. 4-1 olsa bir şey diyeceğim, yanlış ama maç 1-1, oyunu değiştiren bir karar. Elde bir kanıt yok. Böyle olmamalı.

FENERBAHÇE - KASIMPAŞA MAÇINDA OOSTERWOLDE'NİN POZİSYONU

Oosterwolde-Fall pozisyonu için Pawel Gil “Bu kadar net bir görüntüyle VAR hakeminin devreye girip hakemin serbest vuruşu penaltıya çevirmesini bekleriz” derken Hugh Dallas “Erkan Engin’in doğru temas noktasını bulup doğru şekilde müdahale etmesini beklerdik” yorumunda bulundu.

Türkiyeyi karıştıran görüntüler

GALATASARAY - ANTALYASPOR MAÇINDAKİ PENALTI POZİSYONU

HUGH DALLAS: Abdülkadir, 1 hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?

ABDÜLKADIR BİTİGEN: Basit bir temas olduğunu düşünüyorum.

HUGH DALLAS: Penaltı olduğunu düşünüyor musun?

ABDÜLKADIR BİTİGEN: Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum.

HUGH DALLAS: Özgür niye bu kadar basit bir temastan, bunun altı defalarca çizildi basit temaslara penaltı çalınmayacak diye, niye çağırdın ve hakemi inanılmaz büyük bir baskı altında kalmak durumunda bıraktın?

ÖZGÜR YANKAYA: Kısacası hata yaptım. Hakem görmediğini söyleyince inceledim, daha sonra beklentiye baktım, itiraz eden oyuncular vardı, teması gördüm. O anda odada bunun penaltı olduğunu düşündüm.

HUGH DALLAS: Basit penaltı vermiyoruz. Ufak bir temas dahi olsa basit penaltı vermiyoruz.

Türkiyeyi karıştıran görüntüler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!