Trabzonspor'da yeniden Abdullah Avcı zamanı!

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda yeniden Abdullah Avcı zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 07:00

Trabzonspor’dan yapılan açıklamada, “Yönetim kurulumuzun oy birliğiyle aldığı karar sonucu Abdullah Avcı ile sözleşme imzalanmıştır. Kulübümüzde görev yaptığı ilk dönemde 1’i Lig ve 2’si Süper Kupa olmak üzere toplamda 3 kupa kazanan Avcı, başkanımız Ertuğrul Doğan ile yaptığı görüşmede hiçbir şart belirtmeden boş sözleşmeye imza atmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da 2. Abdullah Avcı dönemi resmen başladı. Teknik direktör Nenad Bjelica ile yollarını ayıran bordo mavili kulüp, 2020-2023 yılları arasında takımı çalıştıran Avcı ile sözleşme imzaladı. Trabzonspor Kulübü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yönetim kurulumuzun oy birliğiyle aldığı karar sonucu Abdullah Avcı ile sözleşme imzalanmıştır. Kulübümüzde görev yaptığı ilk dönemde 1’i Lig ve 2’si Süper Kupa olmak üzere toplamda 3 kupa kazanan Avcı, başkanımız Ertuğrul Doğan ile yaptığı görüşmede hiçbir şart belirtmeden boş sözleşmeye imza atmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bjelica'ya bu sezonki alacaklarının tamamı ödenecek

Bordo mavili kulübün paylaşımında Avcı ile Doğan’ın sözleşme imzalarken çekilen bir fotoğrafı da yer aldı. Abdullah Avcı da daha sonra sosyal medya hesabından, “Mucizeler hep böyle ansızın gelir...” mesajını paylaştı. Trabzonspor Kulübü, sözleşmesi feshedilen Nenad Bjelica’ya ödenecek tazminat miktarını da açıkladı. 31 Mayıs 2025’e kadar mukavelesi bulunan Hırvat teknik direktörün, sezon sonuna kadar olan alacaklarının ödeneceği bildirildi. Bjelica Trabzonspor’dan yılda 1.6 milyon Euro alıyordu. Geçen sezon da 100 bin Euro alan Bjelica’nın toplam maliyeti 1.7 milyon Euro’ya ulaştı.

Haberin Devamı

Avcı ilk döneminde 3 kupa kazandırdı

Trabzonspor, 10 Kasım 2020 tarihinde teknik direktörlüğe getirdiği Abdullah Avcı dönemindeki 3 sezonda 1’i Süper Lig, 2’si ise Süper Kupa’da olmak üzere 3 şampiyonluk elde etti. 2021- 22 sezonunda ligde mutlu sona ulaşarak 37 sezonluk şampiyonluk hasretine son veren Avcı’lı Fırtına, 27 Ocak 2021’de Medipol Başakşehir’i 2-1, 30 Temmuz 2022’de de Demir Grup Sivasspor’u 4-0 mağlup ederek Turkcell Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı’nın görev yaptığı dönemde Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Avrupa kupalarında toplam 116 karşılaşmaya çıkarken, 65 galibiyet, 29 beraberlik, 22 mağlubiyet aldı. Avcı’lı Trabzonspor’un puan ortalaması 1.93 oldu.

Trabzonsporda yeniden Abdullah Avcı zamanı

Haberin Devamı

YENİ GELMEDİM, GERİ GELDİM

Trabzonspor'da, 10 Mart 2023 tarihinde sözleşmesi feshedilen Abdullah Avcı, yeniden anlaşma sağlanmasının ardından dün dün Trabzon’a giderek işbaşı yaptı. Trabzon Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Avcı, “Yeni gelmedim, geri geldim. 7 aylık bir süreç. Uçağa bindiğimden beri çok güzel duygular. Trabzonspor ne zaman çağırıyorsa, burada bulunmak en temel düşüncemiz. Ertuğrul Doğan’a ve yönetim kuruluna nazik davetleri için teşekkür ediyorum. Bıraktığımız yerden daha iyisini yapabilmek için devam edeceğiz” diye konuştu. Trabzonspor’da hep güzel anılar biriktirdiğini söyleyen Avcı, “Burada çok güzel şeyler başaracağız. Kasım 10’da 3 sene olacak aslında. Hep güzel duygular yaşadık. Taraftarımızın katkısıyla beraber en iyisini yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!