Trabzonspor-Basel maçında yapılan koreografiyi dünya alkışladı! Tüm renkleri birleştiren maç tarihe geçti

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor-Basel maçında yapılan koreografiyi dünya alkışladı Tüm renkleri birleştiren maç tarihe geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2023 07:00

Deprem sonrası Türkiye’nin yardımına koşan ülkelerin bayrakları; Yunan itfaiye eri ile çocuk; enkazdan yükselen Türk bayrağı ve Adıyaman’da enkaz altında kalan 3 kişiyi kurtardıktan sonra yaşamını yitiren Meksika ordusunun kurtarma köpeği Proteo’nun yer aldığı koreografi tüm dünyada büyük ilgi gördü. Dış basın, “Kahraman Proteo ve kurtarıcılar Türkiye’de onurlandırıldı” dedi.

Haberin Devamı

Trabzon’un Basel’i 1-0 yendiği Konferans Ligi Son 16 Turu Play-Off ilk maçında taraftarların, depremzedelerin anısına ve Türkiye’nin yardımına koşan ülkelere teşekkür amacıyla hazırladığı koreografi yüreklere dokundu. İzleyenleri hüzne boğan ve Türk insanının vefasını gösteren koreografide; yardım eli uzatan ülkelerin bayrakları, enkazdan yükselen bir elin tuttuğu Türk Bayrağı ve Adıyaman’da enkazdan 3 kişinin kurtarılmasını sağlayan ve daha sonra hayatını kaybeden Meksika ordusunun kurtarma köpeği Proteo yer aldı.

Trabzonspor-Basel maçında yapılan koreografiyi dünya alkışladı Tüm renkleri birleştiren maç tarihe geçti

PROTEO, TÜRKLERiN KALBiNE DOKUNDU

Bu zor günlerde yanımızda olan ülkelere teşekkür niteliği de taşıyan koreografi dünyada büyük yankı yarattı. İspanyolca yayın yapan Nacion 321, taraftarların Proteo’ya gösterdiği koreografili saygı duruşunu okurlarına, “Kurtarma köpeği Proteo tüm Meksikalıların değil, Türklerin de kalbine dokundu” sözleriyle duyurdu. Ulusal yayın yapan Telediario, yüreklere dokunan koreografi için, “Kahraman Proteo ve kurtarıcılar, Türkiye’deki Trabzonspor maçında onurlandırıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Basel maçında yapılan koreografiyi dünya alkışladı Tüm renkleri birleştiren maç tarihe geçti

iSViÇRELiLERi HAYRAN BIRAKAN GÖRÜNTÜ

Latin Amerika ülkelerine yayın yapan İnfobae haberi, “Türkiye’deki arama-kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden Meksika Ordusu köpeği Proteo, Avrasya halkının kalbini kazandı” şeklinde duyurdu. El Nortre ise, “Türkler Proteo ve depremzedelere saygı duruşunda bulunuyor” dedi. Öte yandan karşılaşma İsviçre’nin bölgesel günlük gazetelerinden Tribune de Geneve, “Basel, futbolun geri planda kaldığı bir maçı kaybetti” başlığını atarken, tribünlerde yapılan koreografi için “Muhteşem” yorumunu yaptı.

EREN, KARDEŞLERiNE 1 TIR OYUNCAK YOLLADI

Trabzonspor’un Basel maçında toplanan 1 tır dolusu oyuncak ‘Eren’den kardeşlerine’ sloganıyla Kahramanmaraş’taki depremzede çocuklara gönderildi. Tırın üzerinde, şehit Eren Bülbül’ün fotoğrafı ve ‘Eren’den kardeşlerine, geçmiş olsun Türkiye’ yazılı pankart bulunuyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Basel maçında yapılan koreografiyi dünya alkışladı Tüm renkleri birleştiren maç tarihe geçti

KAHRAMAN PROTEO’YA SON GÖREV

Depremin ardından ülkemize gelen 150 kişilik Meksika arama-kurtarma ekibi, çalışmaları sırasında hayatını kaybeden arama-kurtarma köpeği Proteo’nun cenazesi ile birlikte ülkelerine döndü. Ekip için Felipe Angeles Uluslararası Havaalanı’nda karşılama töreni düzenlenirken, Meksika bayrağına sarılı Proteo için saygı duruşu ve anma töreni düzenlendi. Trabzonspor taraftarları da Basel maçında yaptıkları koreografide Proteo’ya yer vermişti. Meksika Milli Savunma Bakanlığı koreografinin fotoğrafını, “Uzakta olsak da hep birlikte olacağız! Bizim kahraman Proteo kalbimizde yaşayacak” mesajıyla paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!