Fatih Terim’den ’yabancı kuralı’ açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim’den ’yabancı kuralı’ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2019 21:27

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Terim maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Şimdi puan sıralamasına hiç bakmaksızın kalan tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. O inanca sahibim, oyuncularımda da o inanç var. Milli maç arasında gerekli analizleri yapıp neleri daha iyi yapmamız gerektiğini belirleyeceğiz. Bazı oyunlar vardır ki hakikaten çözmesi çok zordur. Bursaspor kaybettiği maçların birçoğunda iyi oynamıştı, hakkını vermek lazım ama bugün hiç beklemediğimiz bir şekilde 2-0 geriye düştük. Benim istediğim tabii ki ikinci yarıdaki oyunumuzun da daha üstünde bir oyun ama kolay değil sürekli kritik maçlar oynamak. Önemli olan kazanmaktı. Emre Taşdemir'i aldığımız zaman bir hayli papara yedik, 'Sakat oyuncuyu aldınız.' diye. Bizi bilenler 'Bir durun bakalım, hocanın bildiği vardır.' dedi ve sonunda yine onlar kazandı. Keşke bunu yapanlar sonunda özür dilemeyi bilse." diye konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in basın toplantısı

Bu hafta ısrarla ve inatla yabancı konusunun gündeme getirildiğine işaret eden Terim, "Bence çok doğru yapmıyorlar, bunu bu şekilde kullananlar sizlere yalan söylüyor. Sizi kandırıyor bana göre futbola da ihanet ediyor. Buradan ülkemizdeki tüm futbol taraflarına seslenmek istiyorum; çünkü bu kararın alınmasında ben de varım, büyük de payım var. Takım fark etmeksizin bazı şeyleri söylemek istiyorum. Futbol bilgisi sınırlı olanlar, hatta yanlı olanlar sorunun kaynağıyla veya kaynağını konuşmak gerekir bunu konuşmuyorlar ama yanından bir tarafından çıkarcı bir kesim var. Bunu gündemden hiç düşürmüyorlar. Ya bundan besleniyorlar ya buradan çıkarları var çünkü bunun başka açıklaması olamaz, lütfen bu tuzağa düşmeyin, bu çıkarlara da alet olmayın. Herkes için söylüyorum" dedi.

"BAZI BAŞKANLARIMIZIN ALKIŞLAYARAK ’BU BİR DEVRİMDİR’ DEDİĞİNİ HATIRLIYORUM"

"Sosyolojik kayıtlara işlenmiş çok önemli futbol kuralı vardır, futbol kişilere göre değil evrensel kurallara göre oynanır" şeklinde sözlerine devam eden Terim, "Dolayısıyla 2015te bu kural devreye girmiş, ben de çalışıyordum, en önemli faktörlerden biri de benim. Bütün kulüp başkanlarına da sunumu ben yaptım. Bunun adı esasında yerli teşvik sistemiydi. Bu süreç kamuoyuna açıklanmadan evvel bu konuyu uzun süre profesyonel arkadaşlarımla beraber çalıştık, inceledik ve herkese anlattık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere konuya hakim taraf olan herkesin bilgisi ve görüşü, onayı alındı. Tüm kulüplerin başkanlarının toplandığı toplantıda sunum bittikten sonra, bazı başkanlarımızın alkışlayarak ’Bu bir devrimdir’ dediğini hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!