Tam bir felaket

Güncelleme Tarihi:

Tam bir felaket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2019 08:30

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir, zaten pahalı olan kadrolarına onlarca transfer yapmalarına rağmen Avrupa’da çeyrek finali dahi göremedi. K.Rum Kesimi, Avusturya ve Çekya bile bizden daha çok puan topladı...

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Zenit’e, Galatasaray’ın Benfica’ya elenmeleriyle birlikte bu sezon Türk takımlarının Avrupa kupaları macerası sona erdi. Kupalara 5 takımla katılan Türkiye’den Galatasaray, Şampiyonlar Ligi grubunda ve Avrupa Ligi son 32 turunda mücadele etti. M.Başakşehir Kupa-2’de ön elemeyi dahi geçemezken, Beşiktaş ve Akhisar grup maçlarında, Fenerbahçe ise son 32 turunda elendi. Toplamda 27,5 puana ulaşabilen Türkiye, son 7 yılın en kötü performasına imza attı.

Genel klasmanda Türkiye’nin altında yer alan K.Rum Kesimi, İskoçya, Sırbistan, Avusturya ve Çekya’nın temsilcileri bile takımlarımızdan daha fazla puan topladı.

Tam bir felaket

Haberin Devamı

Bonservis ve kira bedeli 60 milyon Euro

BU üzücü tablo Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerimizin transferde ne kadar kötü tercihler yaptığını ortaya koyuyor.

Mütevazı bir kadroya sahip olan Akhisar’ı bir kenara koyarsak; Fenerbahçe 16, Galatasaray 12, Beşiktaş 10 ve M.Başakşehir 8 futbolcu transfer etti (Beşiktaş’ta 4, Başakşehir’de 6 oyuncu takım elendikten sonra alındı).

Açıklanan rakamlara göre bu 4 kulüp, kadrolarına kattıkları toplam 46 futbolcunun sadece bonservis ve kira bedelleri için toplamda 60 milyon Euro’nun (363 milyon TL) üzerinde para ödedi. · Bu rakamlara, oyunculara verilecek ücretleri de eklersek, toplamda 100 milyon Euro’yu (600 milyon TL) aşan devasa bir maliyet karşımıza çıkıyor.

Tek tesellimiz ülkeler klasmanı

AVRUPA kupaları karnemizde Türkiye adına tek sevindirici olay ülke puanında 10’uncu sıradaki yerimizi korumamız oldu. Böylece bu sezon ve gelecek sezon ligde şampiyonluğa ulaşacak takımın, Kupa-1’e direkt katılması kesinleşmiş oldu.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde 3 ön eleme oynayan ve gruplarda mücadele eden Beşiktaş, 9,5 puan alarak en çok puan toplayan takımımız oldu. Fenerbahçe 8,5, Galatasaray 8, Akhisar 1, M. Başakşehir ise 0,5 puan kazanabildi.

UEFA’nın ülke puanı hesaplamasında son 5 sezonun verileri dikkate alınıyor. Bu dönemde de Beşiktaş, en başarılı takım olarak öne çıkıyor. 69 puan toplayan siyah beyazlıları, 37,5 puanla Fenerbahçe, 22,5 puanla Galatasaray izliyor.

Haberin Devamı

UEFA'dan Türk kulüplerine 70 milyon Euro

Türk takımlarının Avrupa macerası bu sezon sona ererken, turnuvalara katılan 5 kulübümüz toplam 70 milyon Euro’yu kasasına koyacak. UEFA’nın vereceği para ödüllerinde, Türk ekipleri içinde en fazla pay açık ara farkla Galatasaray’ın olacak. Sarı kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi’nde oynama avantajıyla toplam ödülün yüzde 55’ini cebine koyacak. Fenerbahçe bu pastada yüzde 18, Beşiktaş yüzde 16, Akhisarspor da yüzde 10’luk payın sahibi olacak.

Medipol Başakşehir’in kazancı ise yok denecek kadar az bir seviyede kaldı. Şampiyonlar Ligi grupları ve Avrupa Ligi son 32 turunda mücadele eden Galatasaray, toplamda 38,75 milyon Euro alacak (Bu rakamın sadece 800 bin Euro’su Avrupa Ligi’nden). Diğer takımlarımızdan Fenerbahçe 12,75, Beşiktaş 11,55, Akhisarspor 7,1 milyon Euro alacak. Avrupa Ligi’ne 3. eleme turunda veda eden Medipol Başakşehir ise sadece 280 bin Euro alacak.

Haberin Devamı

Tam bir felaket

Tam bir felaket

Tam bir felaket

Fatih Terim Benfica maçının ardından bu açıklamayı yapmıştı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!