Son Dakika: Sevilla - Fenerbahçe maçının kaderini değiştiren hamle! "En önemli eksik Deivid..."

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 08:05

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla ekibine deplasmanda 2-0 yenildi. Temsilcimizin iyi başladığı maçtan eli boş dönmesini yazarlarımızdan Güntekin Onay ve Uğur Meleke değerlendirdi.

Haberin Devamı

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla deplasmanda kozlarını paylaştı. İspanya'da oynanan mücadeleyi Sevilla 2-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe, ilk yarıda Valencia, King ve Ferdi Kadıoğlu ile net fırsatlardan yararlanamadı, devreye 0-0'lık skorla girildi. Sevilla'da oyuna sonradan giren Jordan, 56. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmadaki son sözü ise 85. dakikada Lamela söyledi.

Çeyrek finale yükselen takımı belirleyecek rövanş maçı, 16 Mart'ta İstanbul'da oynanacak.

Son Dakika: Sevilla - Fenerbahçe maçının kaderini değiştiren hamle En önemli eksik Deivid...

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Sanchez Pizjuan'daki mücadeleye hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. King, Enner Valencia ve Ferdi Kadıoğlu net fırsatlardan yararlanamadı. Karşılaşmanın ilk 33 dakikasında 4'ü net 7 gol girişiminde bulunuldu. Sevilla kalecisi Dmitrovic'in yıldızlaştığı ilk yarıda Fenerbahçe, rakibine 'gol girişimi', 'gol beklentisi oranı', 'net pozisyon', 'rakip ceza sahasında topla buluşma', 'ikili mücadele' ve 'top kapma' gibi alanlarda net üstünlük kurdu.

Haberin Devamı

TALİHSİZ GOLLE İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Dakikalar 56'yı gösterdiğinde ise Fenerbahçe, kalesinde talihsiz bir gol gördü. Ev sahibi takımda oyuna sonradan giren Jordan'ın yaptığı vuruşta top Arao'ya çarptıktan sonra ağlara giti ve Sevilla öne geçti. Bu golden sonra Jorge Jesus üst üste değişikler yapsa da Sevilla, ikinci net pozisyonunu 85. dakikada buldu ve Lamela skoru belirleyen golü kaydetti.

Son Dakika: Sevilla - Fenerbahçe maçının kaderini değiştiren hamle En önemli eksik Deivid...

GÜNTEKİN ONAY: BU SONUCU HAK ETMEDİ

Fenerbahçe bulduğu fırsatları değerlendiremeyince tur şansı rövanşa kaldı.

Jorge Jesus zorluk düzeyi yüksek her maçta olduğu gibi yine 3’lü savunma ile takımını sahaya sürdü. La Liga’da büyük kriz yaşayan, kırılgan Sevilla karşısında ilk 45 dakikada daha etkili olan ve pozisyonlar bulan Fenerbahçe idi. Temsilcimiz öne geçmiş olsa kırılgan Sevilla karşısında maç farklı bir noktaya gidebilirdi.

Haberin Devamı

Ancak yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. İkinci devreye Sevilla daha kararlı ve inatçı bir kimlik ile başladı. Biraz da şansın yardımıyla 1-0 öne geçtiler. Bu bölümde daha agresif gözüken Sevilla karşısında maç 2-0 olduktan sonra kontrolü ele geçiren Fenerbahçe’nin hücümları sonuç vermedi. 90 dakikanın geneline tarafsız bir açıdan bakacak olursak bu oyun ile bu maçın hakkı kesinlikle beraberlikti.

UĞUR MELEKE: BU FENERBAHÇE'NİN BİR DEIVID'İ YOK

Bu sezon Valencia dışında bir büyük maç golcüsü çıkmadı

2008’de Sevilla ile Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde eşleştiklerinde o müsabakaları yerinde takip etmiştim. Sevilla o sezona Real Madrid’e 5 atıp İspanya Süper Kupası’nı kazanarak girmiş, Şampiyonlar Ligi grubunda da Arsenal’i alt etmişti. Kurada Fenerbahçe’yi çektiklerinde mutlak favorilerdi; kadrolarında Luis Fabiano, Kanoute, Capel gibi yıldızların yanı sıra sonradan Barcelona’ya transfer olacak Dani Alves, Adriano ve Keita da bulunuyordu. İşte o Sevilla’yı elemişti Fenerbahçe...

Haberin Devamı

Son Dakika: Sevilla - Fenerbahçe maçının kaderini değiştiren hamle En önemli eksik Deivid...

15 YIL ÖNCEKi SEViLLA DEĞiL

Sarı lacivertlilerin 15 yıl sonra karşılaştığı bu Sevilla, o günkü seviyesinde değil elbette. Monchi’nin sportif direktörlüğünde hep birkaç genç süper yıldız seyrederiz, bu takımın en iyileri deneyimli yıldızları. Monchi büyük bir ihtimalle sezon sonu En Nesyri’yi Premier Lig’e satıp, yeni gençler arayacaktır markette Sevilla için.

Ancak 21’inci yüzyılda Avrupa kupalarının iki büyük hikayesi var sanırım: Biri, Şampiyonlar Ligi’nin Real Madrid’in oyun alanı haline dönüşmesi. Diğeri de Avrupa Ligi’nin adeta “UEFA Sevilla Ligi” olması. Kadroları ne kadar sıkıntılı olursa olsun, işleri ne kadar kötü giderse gitsin, Avrupa Ligi’nde Sevilla sahaya çıktığında formalarının altına adeta kupalarını saklıyorlar. Özgüvenleri farklı oluyor. Dün maça kötü başladılar ama ikinci devrede her şartta bu kupanın favorileri arasına neden girebildiklerini kanıtladılar.

Haberin Devamı

FERNANDO STOPERE GEÇiNCE...

Bence dün sahaya çıkan Fenerbahçe 2023’ünse, Fenerbahçe 2008’den en önemli eksiği Deivid’di. 2008’de Fenerbahçe Sevilla ile eşleştiğinde as santrforu Kezman, takımın yıldızı Alex’ti. Ancak Deivid işler her sıkıştığında sahneye çıkar ve hemen her büyük maçta kritik golleri atmayı başarırdı. Bu Fenerbahçe’de Valencia’nın dışında bir büyük maç golcüsü çıkmadı bu sezon sahneye.

Dün çok kötü bir ilk devre oynayan Sevilla’da ikinci devredeki değişimin nedeniyse Fernando’nun stopere geçip, orta sahaya Jordan takviyesi yapmalarıydı. Fernando ilk devredeki sarsaklık sorununu çözdü. Geriden daha rahat çıkmaya başladılar ve ikinci devrede rüzgarı lehlerine çevirdiler.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!