Son dakika: Fenerbahçe'de gözler 5 teknik direktöre çevrildi! Adaylar arasında öne çıkan isim...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Fenerbahçede gözler 5 teknik direktöre çevrildi Adaylar arasında öne çıkan isim...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 07:00

Başkan Ali Koç’un yabancılara kapıyı kapatmasının ardından gözler kriterlere uyan 5 teknik adama çevrildi.

Haberin Devamı

 

Jorge Jesus’un Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından görevini bırakmasıyla birlikte Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün kim olacağı sorusun yanıtı tüm otoritelerce Vincenzo Montello diye yorumlanırken, Cumartesi günü yapılan Mali Genel Kurulda Başkan Ali Koç’un kürsüden yaptığı açıklamayla ibre bir anda çok adaylı, camiayı iyi tanıyan Türk teknik adam portresine dönüşmüştü.

Aradan geçen 1,5 günün ardından Başkan Ali Koç’un konuşmasının her satırı dikkatle incelendi, satır aralarında saklı mesajlar arandı ama bu isim bir türlü netleşmedi. Konuşmada “camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışacağız” sözü en büyük ipucu olunca Fenerbahçeliler adeta papatya falı bakar gibi ihtimaller üzerinde telefonla, yüz yüze veya sosyal medya üzerinden fikirler yürütmeye başladı.

Haberin Devamı

KARTAL BURUK AYRILDI ANCAK KAPI KAPANMADI

Yapılan tahminlerde taraftatların en çok istediği isim olarak Aykut Kocaman ilk sıraya çıkarken, akıllara en mantıklı ve olması en gerçekçi isim olarak da İsmail Kartal öne çıktı.

İsmail Kartal: Yaklaşık 1,5 yıl önce Fenerbahçe’yi çalıştıran ve çok başarılı olan İsmail Kartal’ın avantajları şöyle: “ Görevi bırakırken buruk ayrılsa da kapılar ili taraf için de hiç kapanmadı. Eldeki kadroyu çok iyi tanıyor, teknik adamlık tecrübesi daha olgunlaştı, taraftarlarla, futbolcularla ve yöneticilerle iletişimi iyi. Görev verime ihtimali en yüksek isim) %65

SERGEN YALÇIN BEŞiKTAŞ iLE 2 KUPA KALDIRDI

Ali Koç’un Mali Genel Kurulda yaptığı tarife çok uymasa da adaylardan biri olarak öne çıktı. Kendisine yakın kaynaklardan ciddi bir temas olmadığı bilgisi yayılsa da İsmail Kartal’dan sonraki en güçlü aday gibi gözüken isim %15

Beşiktaş’ın başında 2020-21’de hem Süper Lig şampiyonluğunu hem de Türkiye Kupası’nı kazanan Yalçın, siyah beyazlı takım ile tüm kulvarlarda 79 karşılaşmalada 45 galibiyet, 24 mağlubiyet, 10 beraberlik aldı ve maç başı 1.84’lük puan ortalamasına imza attı.

VOLKAN DEMİREL’E HATAY GÖNÜLDEN İZİN VERİRSE...

Haberin Devamı

Camianın evladı, çiçeği burnunda genç bir teknik adam. Hatay’da yaşanan deprem felaketinden sonra kamuoyunda bir anda her kesim tarafından en sevilen isim oldu.

Başiktaşlısı, Galatasaraylısı, Trabzonsporlusu, Hatay’lı onu çok seviyor ve takımlar üstü ikonik bir kahraman oldu. Bu pencereden bakınca Hatay’ı bırakıp Fenerbahçe’ye gelmesi zor gibi. Ancak Hatay cephesi gidişini destekler, gönülden onay verip teşekkürlerle yollarsa olabilir. % 10

AYKUT KOCAMAN’IN ÖZÜR DİLENMEDEN DÖNME ŞANSI AZ

Fenerbahçe’de 1 Lig, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan, Avrupa Ligi’de yarı final oynatan Kocaman, 3 temmuz dönemde de camianın lideri olarak öne çıkmıştı.

Ali Koç gereve geldiği 2018’de yaklaşık 1 ay Aykut Kocamanla devam edip etmemeyi düşünmüş ancak göreve Cocu’yu getirmişti. Ancak asıl büyük kırgınlık ve ipleri koparan açıklama Cocu ile çalışmaya devam eden Aykut Kocaman’ın yardımcılarının futbolcuların antrenmanlardaki performans verilerini dışarı sızdırdığı şeklindeki suçlamayla oluşmuş ve iki tarafın birbirine derin bir kırgınlık yaşamıştı.

Haberin Devamı

Bu nedenle Aykut Kocaman’ın olası bir “göreve gel” teklifini kamuoyu önünde bir özür dileme olmadan kabul etmesi zor gözüküyor. %5

BELÖZOĞLU’NUN BAŞAKŞEHiR’i BIRAKMASI ZOR

Genç teknik adamın Fenerbahçe camiasını ve taraftarları sevdiği biliniyor ancak, üç sezon önce başarılı blr çıkışın ardından, içerde oynanan Sivas maçında kılpayı kaçan şampiyonluğun ardından oluşan yol ayrımının izi henüz çok taze. Üstelik Başakşehir’de görevini sürdüren Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’ye gelme ihtimali oldukça düşük %5

Bu arada göreve gelecek hoca kim olusa olsun, yardımcılığına da Alex de Souza, Dirk Kuyt veya Selçuk Şahin’in getirileceği de camiada dolaşan dedikodular arasında.

Haberin Devamı

Son dakika: Fenerbahçede gözler 5 teknik direktöre çevrildi Adaylar arasında öne çıkan isim...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!