Son Dakika: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Avrupa Ligi kurası sonrası transfer mesajı!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan Avrupa Ligi kurası sonrası transfer mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 14:48

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, UEFA Avrupa Ligi kurasını yorumladı. Orta şekerli bir kura çektiklerini ifade eden Koç, 3-4 transfer yapmaları halinde gruptan rahat çıkacaklarını savundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Olympiakos, Frankfurt ve Antwerp ile eşleşmesini değerlendirdi.

Orta şekerli bir kura çektiklerini ifade eden Ali Koç, 3-4 transfer yapmaları halinde gruptan rahat çıkacaklarını savundu.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Dün Beşiktaş iyi bir kura çekti, bugün Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kuraları da orta şekerli. Bu sene farklı bir enerji yakaladık, 3-4 transferi daha bitirebilirsek bu gruptan rahat çıkarız. Bu halimizle de çıkarız ama takviyelerle hem Avrupa hem lige hazır oluruz. Beklenmedik olaylar, beklenmedik fırsatlar yaratır. Sakatlıklar nedeniyle gençler süre almaya başladı, özgüvenleri arttı. Takım üzerindeki olumlu etkileri sandığımdan çok daha yüksek, bunu sahada da görüyorsunuz. Bizim de isteğimiz buydu zaten. 3'lü sistem oturmaya başladı, bu sisteme göre oyunculara sahip olmak lazım. Bu sistemin İsviçre saati gibi çalışabilmesi için, dediğim takviyeleri de yapmak zorundayız. Oluşan atmosferin kalıcı olması önemli. En önemlisi de sonuçlar iyi değilken ayağa kalkabilmek. Ben hocamızın eski dönemindeyken yönetimde değildim, o zaman da hep ilgilenmiş gençlerle. Bu yaklaşımı sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için de önemli. Yazın Dinamo Zagreb'i ziyaret edip inceledik. Arkadaşlar 1 hafta orada kaldı. Turnuvaya katıldık, en iyi oyuncu Arda Güler oldu. 10'a yakın kulüp Muhammed Gümüşkaya'yı istedi ama hocamız bırakmak istemedi. Niye bırakmadığını da şimdi görüyoruz. Olympiacos'un çıkmasına sevindim. Valbuena bizden ayrıldı ama hiç bağını koparmadı. Hem futbolcu hem insan olarak çok sevdiğim bir karakter. Frey de Antwerp'te sezona iyi başladı ama sakatlandı. Eski oyuncularımızla karşılaşmak ilgiyi artırır. Tribünlere oynamadan, maç skorlarına göre davranmaz, başka takımlara cevap mecburiyeti bırakmayacak şekilde yaklaşımlarda olursak bunu başarırız. Gerek Burak Elmas gerek Ahmet Nur Çebi olsun, biz yakın dostuz. Biz sahada rakibiz. Sadece Avrupa'da değil, saha dışında da bir ve bütün olmamız lazım. Sorunlarımız çok, çıkarlarımız aynı. Türk futbolunun temelleri için özellikle bu 3 kulübün beraber hareket etmesi gerekir."

Haberin Devamı

Selahattin Baki: Tekrar Avrupa sahnesindeyiz, mutluyuz

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Olympiakos, Eintracht Frankfurt ve Antwerp ile mücadele edecek Fenerbahçe'de kulüp yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki, gruptan çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Selahattin Baki, "Rakiplerimiz güçlü. Hepsine saygı duyuyoruz. Saygı duymakla beraber hiçbirinden çekinmiyoruz. Oturmaya devam eden oyunumuzla o gruptan çıkacağımızı umut ediyoruz. Zaten bu inançla yola çıkıyoruz. Fenerbahçe'miz için, Türk futbolu için hayırlı olsun. Kağıt üzerinde güzel bir grup. Artık bundan sonrası futbolcularda." ifadelerini kullandı.

Baki, Portekizli teknik direktörleri Vitor Pereira'nın, rakiplerinden Olympiakos'un eski çalıştırıcısı olduğunu hatırlatarak, "Hocamızın orada kazanmış olduğu 2 kupa var. Onun için de ilginç. Artık Fenerbahçe çatısı altında olduğu için bu sefer Fenerbahçe'yle başarılar elde etmek istiyor. Orada 2 kupası var, şu anda burada yok. Kader ağlarını örüyor onun için. Artık burada kupa kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında HJK Helsinki'yi 5-2 mağlup ettikleri maça da değinen Baki, "Rakibimiz kağıt üzerinde çok güçlü görünmeyebilir ama bize göre çok daha hazır, çok daha resmi maç oynamış, kaliteli, fizikli bir takımdı. Hocamızın özellikle gençlere şans vermesi, hepimizin yıllardır beklediği bir görüntüydü. Gruplara kaldık. Çok mutluyuz. İki sene sonra tekrar Avrupa sahnesindeyiz." şeklinde görüş belirtti.

Baki, farklı galibiyetin takıma moral verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Altyapıdan gençlerimizin oynaması, bütün camiaya moral, motivasyon sağladı. Bunu bekliyorduk. Bence artık yavaş yavaş özlenen Fenerbahçe ortaya çıkmaya başladı. Başkanımızın da söylediği gibi son rötuşları da yaptıktan sonra inşallah herkesi mutlu edecek bir takım ortaya çıkacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!