Son dakika: EURO 2024'te kuralar çekildi! A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: EURO 2024te kuralar çekildi A Milli Takımın Avrupa Şampiyonasındaki rakipleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 18:52

Avrupa futbolunun heyecanla beklediği EURO 2024'te gruplar belli oldu. Tarihinde ilk kez grubundan lider çıkarak Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılan A Milli Futbol Takımı, kuraya ikinci torbadan katıldı. A Milli Futbol Takımı'nın F Grubu'ndaki rakipleri Portekiz ve Çekya olurken son takım ise play-off turundan gelecek.

Haberin Devamı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Finalleri'nin kura töreni, Almanya'da düzenlenlendi.

Turnuvaya ev sahipliği yapacak Almanya'nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu, kura törenine ev sahipliği yapıyor.

Tarihinde ilk kez bir eleme grubunu lider bitiren Milli Takımımız kurada 2. torbada yer aldı.

24 takımın yer alacağı turnuvada, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 12 takım ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

A GRUBU: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B GRUBU: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C GRUBU: Slovenya, İngiltere, Danimarka, Sırbistan

D GRUBU: Hollanda, Fransa, Avusturya

E GRUBU: Belçika, Slovakya, Romanya

F GRUBU: Portekiz, TÜRKİYE, Çekya

Haberin Devamı

* Türkiye'nin dördüncü rakibi play-off turundan Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan ya da Lüksemburg takımlarından biri olacak.

D,E ve F Gruplarının son ekipleri play-off turundan gelecek.

AY-YILDIZLILARIN MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE:

18 Haziran 2024 Salı
Türkiye - Play-off C galibi
Portekiz - Çekya

22 Haziran 2024 Cumartesi
Türkiye - Portekiz
Play-off C galibi - Çekya

26 Haziran 2024 Çarşamba
Çekya - Türkiye
Play-off C galibi - Portekiz

KURAYA 2.TORBADAN GİRDİK

Tarihinde ilk kez grubundan lider çıkarak büyük bir turnuvanın finallerine katılan Ay-Yıldızlı ekibimiz kura çekimine 2. torbadan girdi.

24 takımın 4'erli 6 grupta mücadele edeceği EURO 2024'te torbalar şu şekilde:

1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika

2. Torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Romanya, Avusturya

3. Torba: Hollanda, İskoçya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Çekya

4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, Play Off A, Play Off B, Play Off C

PLAY-OFF’TAN 3 TAKIM FiNALLERE KATILACAK

21 takımın yer alacağı kurada grupları belirlenecek 3 takım 21-26 Mart’ta oynanacak Playoff mücadelelerinin ardından finallere katılacak.

MÜNiH’TE BAŞLAYIP BERLiN’DE BiTECEK

Toplamda 24 takımın mücadele edeceği şampiyonada 6 grubu ilk 2 sırada içinde bitirmeyi başaran ülkeler ile birlikte en iyi 4 grup üçüncüsü son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Turnuvanın açılışı 14 Haziran Cuma günü Münih’te yapılacak. Şampiyona 1 aylık futbol şöleninin ardından 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final müsabakasıyla birlikte sona erecek.

 

Haberin Devamı

MEHMET BÜYÜKEKŞİ BAŞKANLIĞINDAKİ TFF HEYETİ TEMSİL ETTİ

Hamburg'taki kura çekiminde ülkemizi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin başkanlığını yaptığı, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Genel Sekreteri Taner Senseven, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları, A Milli Takım ve U21 Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay, Milli Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar'dan oluşan 8 kişilik heyetimiz temsil etti.

Haberin Devamı

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: İNŞALLAH 2008'DEN DAHA İLERİ BİR BAŞARI GÖSTEREBİLİRİZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Portekiz gerçekten futbolda önemli bir ülke. Bu zamana kadar özel maçlar dışında hiç yenememişiz. Biliyorsunuz bu dönemde hep ilkleri başardık. 72 yıl sonra Almanya'yı Almanya'da yendik. Yine bir ilk olarak turnuvaya grup lideri olarak katılıyoruz. İnşallah bu Portekiz maçını bu defa galibiyet ile bitiririz. Yine bir ilki başarırız diye hedefliyoruz. Bu zamana kadarki yapılan maçlarda maalesef galip gelememişiz. 2008 yılında da biliyorsunuz Portekiz bizim gruptaydı. Çekya yine bizim gruptaydı. 2008'i de andırıyor. İnşallah 2008'deki başarı veya daha ileri bir başarı gösterebiliriz. Ama en önemli konulardan bir tanesi bizim takımımızın elde edeceği form durumu ve performansları" dedi.

Haberin Devamı

"AVRUPA'NIN EN GENÇ TAKIMIYIZ"

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa'nın en genç takımı olduğunu dile getiren Büyükekşi, "İnşallah gençlerimiz güzel bir sezon geçirirler. Hem Türkiye'de oynayan futbolcularımız hem de Avrupa'da oynayan futbolcularımız. Biliyorsunuz son 2 maçımızda 7 eksiğimiz vardı. Gerek Avrupa'da gerek Türkiye'de dolayı oynayamayan oyuncularımız vardı. İnşallah onlarda o zamana kadar aramıza katılır. Daha çok maçlarla oynarlar. Hocamız da onları takip ediyor. Belki yeni katılacak Avrupa'da oynayan gençler olabilir. Hocamız ve Hamit Altıntop onu da takip ediyor. Şunun çok önemli olduğunu düşünüyorum; ülkemizin 2008'den beri uluslararası bir başarısı yok. İnşallah bu defa gruptan çıkarız daha sonra da ilk 16'dan sonra çeyrek final belki yarı final belki de daha fazlası... Bunu başarabilmek için çok çalışmamız gerekiyor. Bunu çok iyi biliyoruz. İyi oyuncularımız var. Genç oyuncularımız var. İyi de bir hocamız var. Hep beraber yönetimimizle, teknik ekibimizle ve futbolcularımızla el ele ve gönül gönüle verip bu işi başarmak için her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TURNUVANIN ALMANYA'DA YAPILMASI AVANTAJ"

Turnuvanın Almanya'da yapılmasının avantaj olduğunu kaydeden Mehmet Büyükekşi, "Biliyorsunuz Berlin'de oynadığımız son özel maçta 80 bin kişilik statta 72 bin kişi vardı. Herhalde 55-60 bin Türk vardı. Dortmund'da ilk 2 maçımızı oynayacağız. Dortmund'daki statta 70 bin kişilik. İnşallah burada birçok Türk seyirci stadı dolduracak. Son maçımız Hamburg'da. Yine en çok Türk'ün yaşadığı şehirlerden bir tanesi hem Dortmund hem de Hamburg. Ayrıca Almanya'da 3 milyon Türk yaşıyor. 5 milyon da Almanya'nın diğer çevresinde; Hollanda, Belçika, Fransa ve İngiltere'den gelecek vatandaşlarımız var. Burada hep birlikte olacağız. Taraftar da 12'nci gücümüz. İnşallah beraber başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Bir kez daha ülkemize ilklerimizi yaşatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇOK ÇALIŞARAK BUNUN ALTINDAN KALKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Mehmet Büyükekşi, C yolu Play-Off galibi ile ilgili ise "Kazakistan olabilir ve Yunanistan olabilir. Bütün takımlar başarı göstererek Avrupa Şampiyonası'na geldiler. Burada yapmamız gereken şey gruptaki takımlardan önce kendi performansımız, motivasyonumuz ve heyecanımız. Ben hep şunu söylüyorum önce önemli olan takım olabilmek. Takımdan kastım sadece futbolculardan bahsetmiyorum. Bu işi hep beraber başaracağız. İnşallah çok çalışarak bunun altından kalkacağımızı düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımızın dualarını bekliyoruz ve birlikte sevinmek istiyoruz. En büyük Türkiye diyorum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!