SON DAKİKA: Avrupa Süper Ligi'nin önünde engel kalmadı! Avrupa Adalet Divanı kritik kararı açıkladı...

Güncelleme Tarihi:

SON DAKİKA: Avrupa Süper Liginin önünde engel kalmadı Avrupa Adalet Divanı kritik kararı açıkladı...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 12:42

Son dakika haberleri: Avrupa Birliği Adalet Divanı (Avrupa Adalet Divanı), UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi.

Haberin Devamı

Son dakika haberleri: 2021 yılında başta Real Madrid olmak üzere dünyanın önde gelen kulüplerinin projesi olan Avrupa Süper Ligi, UEFA ve FIFA tarafından engellenmişti.

Tam 20 takımın olmasının planlandığı Avrupa Süper Ligi için Avrupa Birliği Adalet Divanı'ndan (Avrupa Adalet Divanı) karar geldi.

"UEFA VE FIFA AYKIRI HAREKET ETTİ"

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine hükmetti.

Yapılan açıklamada, "Alternatif turnuvalara katılan kulüplere ne UEFA ne de FIFA yaptırım uygulayamaz." ifadeleri kullanıldı.

"MAÇLAR ÜCRETSİZ YAYINLANACAK"

Ayrıca karar sonrası konuşan Avrupa Süper Ligi CEO'su Bernd Reichart, "Futbolda UEFA'nın tekeli bitti! Kulüpler artık kendi geleceklerini belirleyebilecekler. Taraftarlar için Süper Lig maçlarını ücretsiz olarak yayınlamayı planlıyoruz. Kulüplere gelirleri garanti edilecek." dedi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Avrupa Süper Liginin önünde engel kalmadı Avrupa Adalet Divanı kritik kararı açıkladı...

FLORENTINO PEREZ: "KARARI BÜYÜK BİR MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı kararı büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, "Önümüzdeki günlerde bu kararın kapsamını dikkatli bir şekilde inceleyeceğiz, ancak büyük tarihsel öneme sahip iki sonucun çıkacağını tahmin ediyorum. İlk olarak, Avrupa kulüp futbolu tekel değildir ve bir daha asla olmayacaktır. İkincisi, bugünden itibaren kulüpler kendilerinin efendisi olacak. Kulüpler, sporumuzu modernize edecek ve dünyanın her yerinden taraftarların ilgisini çekecek Avrupa yarışmalarını önerme ve tanıtma hakkımızı görüyorlar. Kısacası bugün özgürlüklerin Avrupa'sı bir kez daha zafere ulaştı ve bugün futbol ve taraftarları da zafere ulaştı" dedi.

"Real Madrid futbolun iyiliği için çalışmaya devam edecek"

Sürecin iki yılı aşkın süredir devam ettiğine dikkat çeken Başkan Perez, "İki yılı aşkın süredir aldığımız baskılar karşısında bugün hukuk, akıl ve özgürlük hakimdir. Bu nedenle Real Madrid futbolun iyiliği için çalışmaya devam edecek. Nasıl ki neredeyse yetmiş yıl önce Avrupa Kupası'nın kurulmasıyla futbol tarihinde önemli bir adım atmışsak, bugün bir kez daha Avrupa futboluna çok ihtiyaç duyduğu yeni ivmeyi verme görev ve sorumluluğuna sahibiz ve bunu başarmak için, ulusal yarışmalarla tamamen uyumlu, herkese açık, sportif liyakate dayalı ve finansal fair-play'e saygıyı etkili bir şekilde dayatacak modern bir projeyi savunmaya devam edeceğiz. Tüm kulüplere ekonomik sürdürülebilirlik getirecek, her şeyden önce oyuncuları koruyacak ve dünya çapındaki taraftarları heyecanlandıracak bir proje" diye konuştu.

Haberin Devamı

Real Madrid Başkanı Perez, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşadığımız ve şüphesiz bugünden itibaren yoğunlaşacak kampanyalara rağmen bunu yapacağız. Ancak kimse onca yıldan sonra bir tekeli sona erdirmenin kolay olduğunu söylemedi. Avrupa kulüp futbolunu geliştirmek için büyük bir fırsatla karşı karşıyayız. Şeffaf yönetime sahip, yeni teknolojilerle bir arada yaşamayı bilen ve taraftarların gerçekten ihtiyaç duyduğu tutku ve duyguyu bir kez daha kışkırtan, 21. yüzyılın zirvesindeki bir futbol. Avrupa kulüplerine, yapıcı diyalog yoluyla, tehdit olmadan, hiçbir şeye veya kimseye karşı hareket etmeden, futbolu yenilik ve modernleştirme hedefiyle özgürce çalışabileceğimiz yeni bir zamanın başlangıcında olduğumuzu söylememe izin verin. Bugünden itibaren Avrupa futbolunun bugünü ve geleceği nihayet kulüplerin, oyuncuların ve taraftarların elindedir. Önümüzde büyük bir sorumluluk var."

Haberin Devamı

LA LIGA'DAN TEPKİ: "İLKELER, AVRUPA SÜPER LİGİ İLE UYUŞMUYOR"

Karar sonrası açıklamada bulunan La Liga Başkanı Javier Tebas, "Avrupa Adalet Divanı, FIFA ve UEFA müsabakalarına kabul kurallarının şeffaf olduğunu ancak Avrupa Süper Ligi'nin kabul edilmesinin zorunlu olmadığını söylüyor. Tam tersine turnuvalara kabul kriterlerinin şeffaf, objektif ve ayrımcı olmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Bunlar Avrupa Süper Ligi ile kesinlikle bağdaşmayan ilkeler." dedi.

FIFA: "SPORUN KENDİNE ÖZGÜ DOĞASINA İNANIYORUZ"

FIFA, karar sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"FIFA, daha fazla yorum yapmadan önce UEFA, diğer konfederasyonlar ve üye birliklerle koordinasyon halinde kararı analiz edecektir. Tüzüğü doğrultusunda FIFA, sportif liyakatin temelini oluşturduğu piramit yapısı ile rekabetçi denge ve mali dayanışma ilkeleri de dahil olmak üzere sporun kendine özgü doğasına sıkı sıkıya inanmaktadır. Futbol, uzun ve başarılı geçmişini yukarıda belirtilen ilkelere borçludur ve FIFA, konfederasyonlar ve üye federasyonlar gelecekte de dünya çapındaki tüm futbolseverlerin menfaatleri doğrultusunda bu ilkeleri desteklemeye devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!