Reims’in 31 yaşındaki hocası Will Still, Fransa 1. Ligi’ni sarsıyor! Liverpool, Mohamed Salah'ı takımda tutabilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Reims’in 31 yaşındaki hocası Will Still, Fransa 1. Ligi’ni sarsıyor Liverpool, Mohamed Salahı takımda tutabilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

Reims’in başındaki Will Still 5 büyük ligde takım çalıştıran en genç hoca. Sadece 31 yaşında, lisansı bile yok ama Fransa 1. Ligi’ni sarsıyor.

Haberin Devamı

Ülkemizde sıkça tartışılan bir konu olan teknik direktörlük lisansı olmayanların takım çalıştırması Fransa’nın Reims Kulübü’nde farklı bir hikayeye dönüşmüş durumda. Bahsedeceğim kişi bir zamanlar Football Manager oyunu oynayan ve şimdilerde Fransa 1. Ligi ekibi Reims’i çalıştıran Will Still. Onun yolculuğu Reims’e her hafta 25 bin Euro’ya mal oluyor. Sebebi ise Still’in profesyonel bir UEFA lisansına sahip olmaması.

Football Manager’a küçük yaşlarda başlayan Still, oyunun etkisiyle profesyonel bir teknik direktör olmak için Myerscough College’da okumaya karar verdi. Çalışmalarının bir parçası olarak Preston North End’de staj yaptı ve kariyerine başladı.

Belçika’da İngiliz bir ailenin çocuğu olarak doğan Will Still, St.Triuden, Standard Liege, Lierse ve Beerschout gibi kulüplerde video analisti, scout ve yardımcı antrenör olarak çalıştıktan sonra Oscar Garcia’nın ayrılığı ile birlikte Reims’in teknik direktörlüğüne getirildi.

Haberin Devamı

SADECE OYUN OYNAYAN BiR iNEK DEĞiLiM

Will Still’in Reims’teki görev süresi Paris Saint Germain’e karşı bir beraberlikle başladı. Küme düşmemeye oynayan Reims ile 17 maçlık yenilmezlik serisi yakalaması onun şöhretini de artırdı. Still kendisini, “Ben sadece Football Manager oynayan bir inek değilim. Reims’e sadece bilgisayarımla inmedim. Biriktirdiğim ve biriktirmeye çalıştığım deneyimler beni bu noktaya getiren unsur oldu. İnsanlar Pro lisansım olmadığı için sadece bir Football Manager oyuncusu olduğumu düşünüyor ama üniversitede futbol antrenörlüğü okudum ve futbolda şu an alabilme şansım olan en üst diplomaya sahibim” diyerek tanımlıyor.

UNiTED’A GiDECEK KADAR APTAL DEĞiLiM

Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en genç teknik direktör unvanının sahibi olan 31 yaşındaki Will Still, Ligue 1’deki diğer teknik adamların da saygısını kısa sürede kazanmayı başardı. Pek çok meslektaşı ondan ‘özgün bir karakter, böylesini sahalarda görmek zor’ ifadeleriyle bahsediyor. Verdiği röportajlardan da bunu fark etmek oldukça mümkün. Adı son günlerde Sunderland ile anılmaya başladığında verdiği cevap bu özgünlüğü en iyi şekilde anlatıyor: “Gerçekten ayrılmak isteseydim daha önce ayrılırdım. CV’mi Manchester United’a da gönderebilirim (Erik Ten Hag’ın aylardır kovulma tehlikesi yaşadığı kulüp). Aptallık etmeye hazırım ama o kadar da değil!”

Haberin Devamı

Erling HAALAND’IN KURTARICISI MR.FiX OLACAK

Aston Villa maçında sakatlanan Manchester City’nin yıldızı Erling Haaland, daha hızlı bir iyileşme için Mr.Fix lakablı biyomekanik uzmanı ve hareket terapisti olan John Haddad’ın yanına İspanya’ya gitti. Haaland’a ilk olarak 3 yıl önce yaşadığı kalça sakatlığı için yardım eden ve beklenenden daha hızlı iyileşmesini sağlayan Haddad, Norveç medyası tarafından mucizevi bir şifacı olarak gösterilmişti.

Elbette onun bazı yöntemleri alışılmadık olarak kabul ediliyor. Bu sebeple Haaland’a seyahati sırasında Manchester City’nin fizyoterapisti Mario Pafundi de eşlik etti ve kulübün bu alternatif tedavi yöntemine verdiği desteği gösterdi. İngiliz ekibinin teknik patronu Pep Guardiola, oyuncusunun durumu hakkında net bir şey bilmediğini ancak sağlık ekibinin belki yeni bir şeyler söyleyebileceğini belirtirken, Haaland’ın en azından Dünya Kulüpler Kupası’na yetişmesini umuyor. Bakalım Fix; Guardiola ve Haaland’a yeni bir mucize verebilecek mi?

Haberin Devamı

LiVERPOOL KULÜBÜ SALAH’I BU KEZ TUTABiLECEK Mi?

Suudi Arabistan’ın yaz transfer döneminde astronomik rakamlarla fırtına gibi esmesi başta İngiltere olmak üzere pek çok ligi rahatsız etmişti. Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, “Sonsuz para her zaman problem yaratır. Yapılan bu transferler için bir yönetmelik hazırlansa ve sınır getirilse çok iyi olur” diyerek bu duruma tepki göstermiş ve “Ocak ayında neler olacak göreceğiz!” diye de eklemişti.

EN ZOR TERCiH

Ve ara transfer dönemi yaklaştı. Yazın 3 oyuncusunu (Fabinho, Firmino, Henderson) Suudi Arabistan ligine kaptıran Liverpool bir kez daha Salah’ı ikna etmeye çalışan El-İttihad tehlikesiyle karşı karşıya. Geçen yaz Salah için 200 milyon Euro gibi şaşırtıcı bir teklifte bulunan kulüp, Mısırlı oyuncuyu ikna etmek için daha stratejik bir girişim planlanıyor.

Haberin Devamı

Salah’ın önümüzdeki yaz haftalık 300 bin Euro olan kontratının bitimine 12 ay kalmış olacak ve Liverpool ona büyük bir anlaşma teklif etmek veya onu satmak arasında zor bir seçimle karşı karşıya kalacak. Yaz transfer döneminde 750 milyon Euro harcayan Suudi Arabistan bu transferle Orta Doğu ve Afrika’da ligin daha da büyüyeceğine inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!