Panathinaikos'a imza atan Fatih Terim iddialı konuştu: Yeni bir hikaye yazmaya geldim

Güncelleme Tarihi:

Panathinaikosa imza atan Fatih Terim iddialı konuştu: Yeni bir hikaye yazmaya geldim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2023 07:00

Yunan takımına dün imzayı atarak resmen görevine başlayan Fatih Terim iddialı konuştu. Tecrübeli teknik adam, “Benim şöyle bir felsefem var, eğer büyük takımdaysanız, bütün kupalara talip olmalısınız. Şampiyonluk konusunda tecrübeliyim. Bir defa söyleyeyim, hiç kolay olmaz. Açıkçası ben buraya meydan okumaya da geldim. Panathinaikos Yunanistan’ın en büyük takımı. Şampiyonlar Ligi müziğini de Panathinaikos Stadyumu’nda dinlemeyi ümit ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fatih Terim dün Panathinaikos kulüp binasında sözleşme imzaladı ve resmen görevine başladı. İmza sonrası Atina şehir merkezindeki Resim Müzesi’nin salonunda düzenlenen bir etkinlikle medyanın karşısına çıkan Terim, “Panathinaikos’a yeni bir hikaye yazmaya geldim” dedi. Tecrübeli teknik adam, “Benim şöyle bir felsefem var, eğer büyük takımdaysanız, bütün kupalara talip olmalısınız. Şampiyonluk konusunda tecrübeliyim. Bir defa söyleyeyim, hiç kolay olmaz. Açıkçası ben buraya meydan okumaya da geldim. Bu konuda benimle aynı düşüncede olan bir başkan var. Şampiyon olmak istiyorsanız, şampiyon gibi düşünmelisiniz” ifadesini kullandı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİMDE 30’DAN FAZLA KUPA KAZANDIM

Terim şöyle devam etti: “Açıkçası benim heyecanım ve coşkum şu anda en yüksek seviyede. Takımımızın büyük bir aile olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk için o büyük aileye ihtiyaç var. Panathinaikos taraftarlarının, takımımızın neye hasret olduğunu biliyorum. Oyuncularımın isimlerini ezberliyorum. Sakatlarla ilgileniyorum. Eksik yerleri bir an önce mümkünse onaracağız. Oyuncular çok iştahlı, çok aç. Galatasaray’da 11 yıl çalıştım ve 8 defa şampiyon oldum. Türkiye’de neredeyse şampiyon olmadığım yıl çok azdır. Şampiyonluk konusunda tecrübeliyim. Kariyerimde 30’dan fazla kupa kazandım. Şampiyonlar Ligi müziğini de Panathinaikos Stadı’nda dinlemeyi ümit ediyorum. Panathinaikos Yunanistan’ın en büyük takımı. Bunu sahada da göstereceğiz.”

Haberin Devamı

TARAFTARLARIN İVAN JOVANOVİC’İ DESTEKLEMESİ ÇOK İYİ

Fatih Terim selefi İvan Jovanovic’e de destek verdi. Terim önceki gün Panathinaikos’un basketbol maçına giderken, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar Başkan Alafouzos’a ise eski teknik direktör Jovanovic’i göndermesi nedeniyle tepki gösterdi. Tecrübeli hoca bu konuda, “Taraftarların, Jovanovic’e gösterdikleri sevgiyi takdirle karşılıyorum. Vefa önemlidir. Bana iyi bir takım bıraktığı için ben de kendisine teşekkür ederim. Onun bulunduğu yerden daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız” derken, ismi gündeme gelen Belhanda konusunda da “Belhanda seçimini yaptı diye biliyorum, büyük ihtimalle Katar’a gidiyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

GALATASARAY’I BIRAKTIKTAN SONRA ÇOK FAZLA TEKLiF GELDi

“Bıraktığımdan beri çeşitli ülkelerden, özellikle son yıllarda Körfez’den çok fazla istek, teklif geldi ama burada çok düşünmedim. İyi anlaşabileceğim bir başkan benim için çok önemliydi. Genel olarak birçok başkanla çalıştım.

HERKESE, ÖZELLiKLE TARAFTARA iHTiYACIM VAR

Sayın başkana buradan, bana her şeyi olduğu gibi anlattığı için teşekkür ederim. Bana, takımı, Atina’yı, Yunanistan’ı, ne istediğini, neler beklediğini çok güzel anlattı O yüzden ben buraya yeni bir hikaye yazmaya geldim. Bunu da tek başıma yapamam. Herkese, taraftarlara ihtiyacım var. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!