Nihat Kahveci Kıbrıs’ta Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Nihat Kahveci Kıbrıs’ta Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nü ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 18:22

Türkiye ve İspanya kulüplerinde oynamış, futbolu bıraktıktan sonra bir süre antrenörlük deneyimi yaşayıp uzun süredir yorumculuk yapan Nihat Kahveci, eşi ve menajeri Fulya Sever Kahveci ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti futbol kulüplerinden Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Haberin Devamı

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Törehan ve As Başkanı Ebru Törehan’dan dünyada benzeri olmayan prim sistemi hakkında bilgi alan Kahveci, ayrıca gençlerle bir araya geldi ve sorularını yanıtladı.

NİHAT KAHVECİ: “ÜNLÜ OLAN DEĞİL İYİ OLAN KAZANSIN. BU SİSTEM ÇOK YAKINDA TÜRKİYE’DE DE UYGULANMALI”

Dünya ve Türkiye futbolunu yakından takip ettiğini ve Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nün yeni prim sisteminin bir benzerini görmediğini belirten Nihat Kahveci, “Oyunculara ödenecek primlerin, fantezi futboldaki gibi verilere dayalı ödeneceği bilgisi çok ilgimi çekti. Bu, tamamen performansa dayalı, istatistiğe dayalı bir sistem. Bu sistem içerisinde oyuncular ne kadar maç oynuyor, ne kadar süre alıyor, ne kadar gol atıyor, ne kadar asist yapıyorsa buna göre değerlendiriliyor. Böylece hem futbolcunun daha çok kazanması sağlanıyor hem de iyi oynayan gizli kalmış yetenekler gözden kaçmıyor. Araştırmalarıma göre böyle bir sistemi kullanan herhangi başka bir kulüp yok. Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nü böylesi bir projeyi geliştirmesinden dolayı kutlarım. Primlerin veriye dayalı ödenmesi sistemi adil bir sistem; Süper Lig’de uygulansa devrim olur!” dedi.

Haberin Devamı

EBRU TÖREHAN: “PERFORMANSA DAYALI PRİM ÖDEME UYGULAMASI FUTBOLDA BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü As Başkanı Ebru Törehan, “Futbol, teknolojinin ve yenilikçi uygulamaların en çok kullanıldığı alanlardan biri. Bugün futbolda VAR gibi, yarı otomatik ofsayt sistemi gibi birçok uygulamayı zaten kullanıyoruz. Biz Kuzey Kıbrıs’ın en yenilikçi spor kulüplerinden biri olarak futbola yeni bir soluk getirmek istedik. Teknoloji ile futbolu birleştirdik ve kulübümüze performansa dayalı prim ödeme sistemini getirdik. Bu sistemin temelinde aslında Fantasy Futbol algoritması yatıyor. Oyun ve teknolojinin birlikteliğinden doğan Fantasy Futbol’da taraftarlar sanal dünyada kendi takımlarını oluşturuyor, seçtikleri futbolcuların gerçek maçlardaki performanslarına göre puan kazanıyor ve Fantasy Futbol ligi sıralamasında yükselebiliyorlar. Bu uygulamayla birlikte futbolcularımızın performanslarını çok daha yakından takip ediyor olacağız. Böylece futbolcularımız, gerçek performanslarına göre adil bir şekilde prim kazanacak. Performansa dayalı prim ödeme uygulaması futbolda bir dönüm noktası olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!