MHK'dan sürpriz atamalar! Süper Lig'de bu hafta...

Güncelleme Tarihi:

MHKdan sürpriz atamalar Süper Ligde bu hafta...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2023 07:00

29 Aralık 2022’deki Gaziantep-Beşiktaş maçında rakibine kafa atan Beşiktaşlı N’Koudou’ya kırmızı kart göstermeyen Atilla Karaoğlan Fenerbahçe-Konyaspor, Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında ev sahibi takımın bariz bir golünü iptal eden Erkan Özdamar da Giresunspor-Kayserispor müsabakasına atandı. Olaylı maçlardan sonra iki hakemin de uzun süre görev alamayacağı duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig’de bugün başlayacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Lale Orta başkanlığındaki MHK, yarın oynanacak Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında, beklendiği üzere Halil Umut Meler’i görevlendirirken, iki şok atama gerçekleştirdi. Süper Lig’in 15. haftasında 29 Aralık Perşembe günü oynanan Gaziantep-Beşiktaş maçında (1-1) rakibine kafa atan Kevin N’Koudou’ya kırmızı kart göstermeyen Atilla Karaoğlan ve Sivasspor-Galatasaray mücadelesinde (1-2) ev sahibi takımın bariz bir golünü iptal eden Erkan Özdamar, 23. hafta müsabakalarında görev aldı.

VAR HAKEMİ TÜRKALP'IN HAKEMLİK KARİYERİ BİTMİŞTİ

Karaoğlan, pazartesi oynanacak Fenerbahçe-Konyaspor, Özdamar da aynı gün Giresunspor-Kayserispor maçlarını yönetecek. Söz konusu hataları nedeniyle büyük tepki gören ve tarihte ilk kez VAR kayıtları kamuoyuna açıklanan iki hakemin cezaları 41 gün sürmüş oldu. Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp’in hakemlik kariyeri bitirilirken, Sabri Çelik başkanlığındaki dönemin MHK’si, Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan’ın uzun süre görev alamayacağını duyurmuştu. Bu arada Fenerbahçe Kulübü, Konyaspor maçına Karaoğlan’ın atanmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

MHKdan sürpriz atamalar Süper Ligde bu hafta...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!