Konferans Ligi'nin favori takımları belli oldu! Temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Beşiktaş...

Güncelleme Tarihi:

Konferans Liginin favori takımları belli oldu Temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Beşiktaş...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 19:25

UEFA Konferans Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkı kazanan temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli olurken oynanacak maçların fikstürü de çekildi. Konferans Ligi'nde Aston Villa, Lille, Fiorentina gibi güçlü takımlar yer alırken favori takımlar belirlendi. Bu sezon yaptığı yıldız transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe ve Lucescu'nun Kiev'ini eleyerek gruplara kalan Beşiktaş'ın listedeki yeri belli oldu.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi'nde ülkemizi Fenerbahçe ve Beşiktaş temsil ederken grup kura çekimlerinin ardından favori takımlar belli oldu.

UEFA Konferans Ligi'nde play-off turunda Hollanda temsilcisi Twente'yi 5-1 ve 1-0'lık galibiyetlerle eleyen Fenerbahçe, H Grubu'na yerleşti.

Bir diğer temsilcimizi Beşiktaş ise Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 3-2 ve 1-0'lık skorlarla yenerek adını gruplara yazdırdı ve D Grubu'na yerleşti.

2 TAKIMLA İLK KEZ KARŞILAŞACAK

Sarı-lacivertliler, H Grubu'nda Ludogorets, Spartak Trnava ve Nordsjaelland ile kozlarını paylaşacak.

Sarı-lacivertliler, Avrupa’da Bulgaristan ekibi Ludogorets ve Danimarka takımlarından Nordsjaelland ile ilk kez mücadele edecek.

Sarı-lacivertliler, Bulgaristan ekiplerinden Ludogorets ve bir diğer rakibi Danimarka’nın Nordsjaelland takımı ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, gruptaki üçüncü rakibi olan Spartak Trnava ile ise 3. kez karşılaşacak.

Haberin Devamı

GEÇEN SEZONU ŞAMPİYON TAMAMLADI

Sarı-lacivertlilerin grubunda en dikkat çeken rakiplerden biri Bulgaristan Süper Lig takımlarından Ludogorets oldu. Geçen sezon Bulgaristan Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Ludogorets aynı yıl UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayıp, UEFA Avrupa Ligi’nin yolunu tutmuştu. Maçlarını Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde bulunan 6 bin kişi kapasiteli Ludogorets Arena’da oynayan Bulgaristan ekibinin kadro değeri ise 40 milyon Euro. Ludogorets kadrosunun en değerli oyuncusu konumunda ise 5 milyon Euro ile Gana asıllı Bulgar oyuncu Bernartd Tekpetey bulunuyor.
Ludogorets’in teknik direktörlük koltuğunda ise Bulgar teknik adam Ivaylo Petev oturuyor. Takımın başına geçen sezon gelen 48 yaşındaki teknik direktör, daha önce Bosna Hersek Milli Takımı’nı da çalıştırmıştı.

4. TORBANIN EN GÜÇLÜSÜ NORDSJAELLAND

Fenerbahçe’nin Avrupa’da ilk kez karşılaşacağı bir diğer takım Danimarka’dan Nordsjaelland. Bu sezon Danimarka Süper Ligi’nde averajla lider olan Nordsjaelland, karşılaşmalarını 10 bin 300 seyirci kapasiteli Right to Dream Park Stadı’nda oynuyor. Danimarka temsilcisinin güncel kadro değeri 27 milyon Euro olurken, takımdaki en değerli oyuncu olarak da 5.5 milyon Euro ile Danimarkalı oyuncu Marcus Ingvartsen dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Son olarak Avrupa arenasında 2018/2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde mücadele eden Nordsjaelland, 3. eleme turunda karşılaştığı Sırbistan ekibi Partizan’a iki maçta da mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.

İLK EŞLEŞME 2018/2019 SEZONUNDA

Fenerbahçe, Slovak rakibi Spartak Trnava ile Avrupa’da daha önce 1 kez eşleşti. Daha önce 2018/2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi D grubunda Fenerbahçe ile aynı grupta mücadele eden Slovakya ekibi, sarı-lacivertli ekiple 2 karşılaşmada mücadele etmişti. Spartak Trnava, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına ön elemeden geldi. 2. eleme turunda Auda’yı geçen Slovak ekibi, 3. turda ise Lech Poznan’ı eledi. Play-offta Dnipro ile eşleşen Trnava, rakibini turnuvanın dışına iterek, gruplara katılma hakkı kazandı. Slovakya ekibi, geçen sezon ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3. eleme turunda elenmişti.

Haberin Devamı

Spartak Trnava’nın güncel kadro değeri 7 milyon 25 bin Euro. Bu değer H Grubu'nda en düşük kadro değeri olurken, en değerli futbolcu ise 600 bin Euro ile Slovak stoper Sebastian Kosa. Spartak Trnava'yı Michal Gasparik çalıştırırken, Slovak ekibi maçlarını da 19 bin 200 seyirci kapasiteli Anton Malanski Stadı’nda oynuyor.

BEŞİKTAŞ D GRUBU'NDA MÜCADELE EDECEK

Beşiktaş ise Club Brugge, Bodo Glimt ve Lugano ile birlikte D Grubu'nda mücadele verecek.

Siyah-beyazlılar, Belçika temsilcisi Brugge ile Avrupa arenasında oynadığı 3 maçın sadece 1’ini kazanabildi. Norveç ekibi Bodo/Glimt’le de 2 kez karşılaşan Kara Kartal, 1 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup kuraları Fransa’nın Monaco şehrinde yer alan Grimaldi Forum Ticaret Merkezi’nde çekildi. Beşiktaş, D Grubu’nda takımı Club Brugge, Norveç temsilcisi Bodo Glimt ve İsviçre ekibi FC Lugano ile aynı grupta yer aldı.

CLUB BRUGGE

Haberin Devamı

Belçika 1. Ligi’nde geçtiğimiz sezonu 4. sırada bitiren Club Brugge, Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda Danimarka takımlarından Aarhus, 3. eleme turunda İzlanda’dan KA Akureyri ve play-off’ta da İspanyol ekibi Osasuna’yı saf dışı bırakarak gruplara kaldı.

130 milyon Euro ile Belçika Ligi’nin en değerli takımı konumunda bulunan Brugge'un en değerli futbolcusu ise 14 milyon Euro’luk piyasa değeriyle Danimarkalı Andreas Skov Olsen.
İç saha maçlarını 29 bin kapasiteli Jan-Breydel Stadyumu’nda oynayan Club Brugge, 24 yaş ortalamasıyla da dikkat çekiyor.

Yeni sezonda 5 haftası geride kalan ligde oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Brugge, 10 puanla Anderlecht’in ardından ikinci sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında daha önce Beşiktaş ile 3 kez mücadele eden Club Brugge, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyette sahadan ayrıldı. Siyah-beyazlılar, Belçika temsilcisinde karşı tek galibiyetini 2006-2007 sezonunda UEFA Kupası gruplarında 2-1'lik skorla almıştı.

BODO/GLİMT

Geride kalan sezonda Norveç 1. Ligi’ni Molde’nin arkasından ikinci basamakta tamamlayan Bodo/Glimt de Avrupa Konferans Ligi macerasına 2. eleme turundan başladı. Bu turda Çekya’dan Bohemians’ı eleyen Bodo/Glimt, 3. eleme turunda Ermeni temsilcisi Pyunik ve play-off’ta Romanya takımı Sepsi’yi geçti.

Norveç Ligi’nin 30 milyon Euro’yla en değerli takımı olan Bodo’nun piyasa değeri en yüksek oyuncusu ise 12 milyon Euro’yla Nijeryalı Victor Boniface.
Maçlarını 8 bin 500 kapasiteli Aspmyra Stadyumu’nda oynayan Norveç ekibinin yaş ortalaması da 24.4.

Bodo-Glimt, 2023-2024 sezonunda da ligde 19 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle 44 puan elde ederek, averaj farkıyla ilk sırada yer alıyor.

BEŞİKTAŞ’la Avrupa kupalarında 2 kez karşı karşıya gelen Bodo/Glimt, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Bodo, ayrıca Avrupa’da Trabzonspor’la da 2 defa rakip olmuş ve 2 maçta da kaybetmişti.

FC LUGANO

İsviçre 1. Ligi’nde geçtiğimiz sezonu 57 puanla 3. sırada bitiren FC Lugano, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’ye elenerek, Avrupa Konferans Ligi’nde gruplarına kaldı. 24 milyon Euro’luk takım değeriyle bu alanda ligin beşincisi olan FC Lugano’nun en değerli futbolcusu da 4 milyon Euro’yla Sloven futbolcu Zan Celar.

4 bin 900 kapasiteli Stadio di Cornerado’da ev sahibi olduğu müsabakaları oynayan Lugano, 23.6 ortalamayla da genç bir takıma sahip. FC Lugano, şu an ligde ise 4 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle 9 puanı hanesine yazdırdı ve FC Zürich’in 2 puan gerisinde ikinci sırada kendine yer buldu. İsviçre ekibi, Avrupa’da ilk kez bir Türk takımıyla mücadele edecek.

TEMSİLCİLERİMİZİN FİKSTÜRÜ AÇIKLANDI

Temsilcilerimizin rakipleri belli olurken Konferans Ligi grup müsabakalarının fikstürü de açıklandı.

İşte Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi fikstürü:

21 Eylül:

Fenerbahçe - Nordsjaelland

Club Brugge - Beşiktaş

5 Ekim

Spartak Trnava - Fenerbahçe

Beşiktaş - Lugano

26 Ekim

Fenerbahçe - Ludogorets

Bodo/Glimt - Beşiktaş

9 Kasım

Ludogorets - Fenerbahçe

Beşiktaş - Bodo/Glimt

30 Kasım

Nordsjaelland - Fenerbahçe

Beşiktaş - Club Brugge

14 Aralık

Fenerbahçe - Spartak Trnava

Lugano - Beşiktaş

FAVORİLER AÇIKLANDI

Opta/Stats Perform firmasının veri bilimcisi Nils Mackay, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde favori takımları açıkladı.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'IN SIRALAMADAKİ YERLERİ...

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sezonun şampiyonluk favorileri arasında gösterildi.

Sarı lacivertli takım, Premier Lig temsilcisi Aston Villa'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Konferans Ligi'ndeki diğer Türk takımı Beşiktaş'a ise şampiyonluk favorileri listesinde 7. sırada yer verildi. Değerlendirmeye Avrupa Ligi'nden elenip gelebilecek takımlar da eklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!