Kasımpaşa 0-6 Fenerbahçe / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Kasımpaşa 0-6 Fenerbahçe / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 00:08

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Fenerbahçe, sahadan 6-0'lık skorla ayrılarak yeni sezonun ilk galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'da oynanan maçı baştan sona üstün götüren Fenerbahçe, ev sahibi Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup etti. 

Fenerbahçe'nin galibiyet gollerini 8. dakikada Joshua King, 34 ve 58. dakikalarda Enner Valencia, 45+3. dakikada Emre Mor, son olarak 86 ve 90+2. dakikalarda genç yıldız adayı Arda Güler kaydetti. 

Kasımpaşa'da Hasan Emre 16. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 4 puana yükselirken Kasımpaşa ise henüz puanla tanışamadı.

Fenerbahçe, ligin üçüncü haftasında Adana Demirspor'u konuk edecek. Kasımpaşa ise Giresunspor'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Fenerbahçe atağında Ferdi Kadıoğlu’nun sağ taraftan ortasında Joshua King kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

8. dakikada rakip sahada topu sürerek ilerleyen Ferdi Kadıoğlu, ara pası ile topu Joshua King’in önüne yuvarladı. Topla buluşan Joshua King, kaleci Ertuğrul’u da çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

Haberin Devamı

16. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun kendi sahasından savunma arkasına gönderdiği uzun pasta topla buluşmak isteyen Enner Valencia, Emre Yeşilyurt tarafından düşürüldü. Hakem Mete Kalkavan, Emre’yi kırmızı kart ile oyun dışında bıraktı.

30. dakikada kontra atağa çıkan Fenerbahçe’de Ferdi’nin pasında sol tarafta topla buluşan Joshua King topu Valencia ile buluşturdu. Savunmayı çalımlayarak son çizgiye inmeden şutunu çeken Valencia meşin yuvarlağı kalenin üstünden auta yolladı.

34. dakikada Gustavo Henrique’nin uzun pasında topla buluşan Lincoln’un sağ taraftan açtığı ortada Enner Valencia topu yakın mesafeden kafa vuruşu ile ağlara yolladı. 0-2

45+3. dakikada Osayi Samuel'in pasında Valencia sağ tarafta topla buluştu ve yerden ceza sahası içine gönderdiği topu Emre Mor filelere gönderdi. 0-3

58. dakikada Fenerbahçeli futbolcular rakip yarı sahada pres yaparken topu kazanan Joshua King, Enner Valencia’yı topla buluşturdu. Valencia’nın şutunda top kalecinin sağından fileler ile buluştu. 0-4

63. dakikada sol taraftan Ferdi’nin ortasında Valencia topu Miha Zajc’a indirdi. Şık bir hareket ile topu önüne alan Zajc’ın vuruşunda kaleci Ertuğrul topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

66. dakikada Osayi Samuel’in pasında rakip sahada topu sürerek ceza sahası içine giren Emre Mor, defans oyuncusuna çalım atarak sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve top kalenin solundan auta çıktı.

86. dakikada Crespo'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Arda Güler, rakiplerini geçerek ceza sahası içine girdi. Sol çaprazdan şutunu çeken Arda, kaleci Ertuğrul'un bacaklarının arasından topu ağlara gönderdi. 0-5

88. dakikada Berat’ın pasında topla buluşan Ahmet Engin şutunu çekti. Kaleci Altay topu kornere çeldi.

90+2. dakikada sağ taraftan Serdar Dursun'un pasında topla buluşan Arda Güler, rakibini çalımladı ve sol ayağı ile topu filelere yolladı. 0-6

Haberin Devamı

OSAYİ VE ZAJC 11’E DÖNDÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Kasımpaşa karşısında ligin ilk haftasındaki Ümraniyespor maçına göre 11’de 2 değişiklik yaptı.

Ümraniyespor maçında 11’de maça başlayan Luan Peres ve Diego Rossi yedek soyunurken, tecrübeli teknik adam bu futbolcuların yerine Osayi Samuel ve Miha Zajc’ı oynattı.

Osayi Samuel, ligin ilk haftasında Ümraniyespor maçında yedek soyunmuş ve süre almamıştı.

ALİ KOÇ, TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertlilerin deplasmanda Kasımpaşa ile oynadığı mücadelede takımını yalnız bırakmazken, yönetim kurulu üyeleri de tam kadro protokol tribününde yer aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, takımını yalnız bırakmadı. Protokol tribününde yerini alan Başkan Koç’a tüm yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!