Kadıköy'de kader maçı: Fenerbahçe - Trabzonspor

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde kader maçı: Fenerbahçe - Trabzonspor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 07:00

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe, Trabzonspor'u ağırlıyor. Trabzonspor ile Fenerbahçe bugün Türkiye Kupası´nda 14. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek oynanan 13 maçta Trabzonspor´un 7, Fenerbahçe´nin 4 galibiyeti bulunuyor.

Haberin Devamı

Süleyman Arat - Ligde zirveden uzak kalan Fenerbahçe hem sezonu kupasız kapatmamak hem de Avrupa Ligi’nde gruplara direkt kalmak için kupayı istiyor. Sezonu çifte kupayla tamamlamak isteyen Trabzonspor da bu yoldaki en zor sınavlarından birini geçmenin planlarını yapıyor.

Pandemi döneminde yeniden başlayan futbolumuzda Süper Lig’in ardından gözler bugün Ziraat Türkiye Kupası’na çevrilecek. Türk futbolunun iki devi, F.Bahçe ve Trabzon bugün Kadıköy’de yarı final rövanşına çıkacak. Ülker Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. İki ekip arasında Trabzon’da oynanan ilk maçı ev sahibi 2-1 kazanmıştı. F.Bahçe, 2 ve üstündeki farklı galibiyetler ile 1-0’lık sonuç halinde tur atlayan taraf olacak. Trabzon ise her türlü beraberlik ve galibiyet halinde finale yükselecek.

Haberin Devamı

VEDAT MURİÇ VE HASAN ALİ DÖNÜYOR
Fenerbahçe için bugünkü maçın anlamı büyük... 2014 yılındaki Süper Kupa’dan bu yana yaklaşık 6 yıldır müzesine yeni bir başarı nişanı ekleyemeyen sarı lacivertli ekip kupayı kazanarak bu hasretine son vermek istiyor. Bu yolda önce Trabzon engelini aşması gereken İstanbul ekibi belki de sezonun en kritik 90, belki de 120 dakikasına çıkacak. Sarı lacivertlilerde, Kayseri maçında riske edilmeyen Muriç bugün 11’de oynarken kart cezası nedeniyle ligde oynayamayan Hasan Ali sol beke dönecek. Kart cezalısı Ozan ve sakat Kruse bugün oynayamayacak.

GUILHERME'NİN YERİNE SOSA
Süper Lig'de lider durumda bulunan ve Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun deyimiyle, Süper Kupa da dahil olmak üzere sezonu 2+1 kupayla bitirmek isteyen Trabzonspor da bugünkü randevuya büyük önem veriyor. Bordo mavililerde bu maç öncesi Ahmet Canbaz ile Yusuf Sarı’nın sakatlıkları bulunuyor. Guilherme de kart cezalısı. Sakatlığı nedeniyle ligdeki Göztepe maçında forma giyemeyen kaptan Jose Sosa’nın bu maçta ilk 11’de forma giymesi bekleniyor. Teknik direktör Hüseyin Çimşir’in Guilherme’nin yerine orta sahada Sosa’ya forma vermesi ve bunun dışında kadroyu koruması düşünülüyor.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR BU SEZON İSTANBULLARA YENİLMEDİ
İstanbul ekiplerine karşı bu sezon mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, bu serisini bugün Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe karşısında da devam ettirmenin hesaplarını yapıyor. Bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda İstanbul ekiplerine karşı 10 maçta 4 galibiyet 6 da beraberlik alan Trabzonspor, söz konusu maçlarda 22 gol attı ve 11 gol yedi.

FENERBAHÇE - TRABZONSPOR

STAT: ÜLKER
SAAT: 20.45
HAKEM: Cüneyt Çakır
YAYIN: ATV

FENERBAHÇE: Altay, Dirar, Serdar, Falette, Hasan Ali, Gustavo, Emre, Deniz, Zajc, Rodrigues, Muriç
TEKNİK DİREKTÖR: Tahir Karapınar

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Da Costa, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Çimşir

Haberin Devamı

Süper Lig’in dönüşü şerefine, Misli.com’dan herkese 5 TL hediye, hemen katıl!

BAKMADAN GEÇME!