Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken Ä°ngiltere'de gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardy'nin eÅŸleri! Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

Güncelleme Tarihi:

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 14:07

Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki dava tüm dünya tarafından yakından takip edilirken bir magazin davası da şu günlerde İngiltere'de görülüyor. İngiliz futbol efsanesi Wayne Rooney'nin eşi Coleen Rooney ile İngiliz futbolcu Jamie Vardy'nin eşi Rebekah Vardy'nin karşı karşıya geldiği davanın konusu ne, nasıl devam ediyor? Davaya neden 'Wagatha Christie' takma ismi verildi?

Haberin Devamı

Hollywood'un ünlü iki ismi Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki dava dünya çapında yakından takip ediliyor. Canlı yayınlanan duruşmaları milyonlarca kişi izliyor, davayla ilgili haberler yina yakın sayıda kişi tarafından okunuyor...

Depp - Heard davası Amerika'da devam ederken, Atlas Okyanusu'nu geçip Avrupa'ya geldiğimizde bir magazinel dava daha bizi karşılıyor. Bu kez aktörler film yıldızları değil, futbol yıldızlarının eşleri. İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'de forma giyen yıldız golcü Jamie Vardy'nin eşi Rebekah Vardy(40) ile şu anda teknik direktörlük yapan İngiliz futbol efsanesi Wayne Rooney'nin eşi Coleen Rooney(36), 'magazin basınına haber ve fotoğraf sızdırma' konusundan mahkemelik oldu. Yaklaşık 2,5 yıl önce sosyal medyadan sert açıklamalarla gün yüzüne çıkan kriz, şu günlerde mahkemede devam ediyor.

Haberin Devamı

REBEKAH VARDY Ä°LE COLLEN ROONEY ARASINDA NE YAÅžANDI?

Olayın başlangıcı 2019 yılının sonlarına dayanıyor. Wayne Rooney'nin eşi Coleen, o dönem yaptığı bir açıklamada Instagram hesabından güvendiği kişilere özel olarak yaptığı paylaşımlarının ve hikayelerinin düzenli olarak The Sun gazetesine sızdırıldığını ifade etmişti.

"Birkaç yıldır kişisel Instagram hesabımı takip eden, güvendiğim bir kişiye özel paylaşımlarım ve hikayelerim daimi olarak The Sun gazetesine sızdırılıyordu. İznim ve bilgim dışında söz konusu gazeteye ailem, ben ve arkadaşlarım hakkında çok sayuıda bilgi verildi. Bu kişinin kim olduğunu bulmak için yaptığım uzun süreli araştırmalar sonrası çeşitli sebeplerle bir kişiden şüphelenmeye başladım. Sorumlunun bu kişi olduğunu kanıtlamak için aklıma bir fikir geldi. Yalnızca bir kişi haricinde Instagram hesabımı takip eden herkesi engelledim."

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

"PAYLAÅžIMLARIMI SIZDIRAN HESAP, REBEKAH VARDY'YE AÄ°T"

Yaptığım paylaşımların The Sun'da haber olup olmadığını görmek için beÅŸ ay boyunca sahte hikayeler yayınladım. Sonucu biliyorsunuz. Her paylaşımımı haberleÅŸtirdiler. Meksika'daki cinsiyet seçimi, TV'ye geri dönme meselesi, yeni evimin bodrum katındaki sel gibi pek çok ÅŸey... Bunları kendime saklamak ve hiçbir yorum yapmamak kolay deÄŸildi. Hele ki hikayelerim sızdırıldığında... Ancak bunu yapmak zorundaydım. En nihayetinde paylaşımlarımı kimin sızdırdığını öÄŸrendim. Sadece bir kiÅŸi tarafından görüntülenen orijinal hikayelerimin tamamının ekran görüntüsünü alıp kaydettim. Söz konusu hesap, Rebekah Vardy'e ait.

Coleen Rooney

REBEKAH VARDY'NÄ°N CEVABI

Jamie Vardy'nin eşi Rebekah, kendisini zan altında bırakan bu açıklamalara yine sosyal medyadan yanıt vermiş ve suçlamaları reddetmişti.

Haberin Devamı

Coleen, sana telefonda da söylemiÅŸtim. Åžayet böyle düÅŸünüyorsan keÅŸke beni arasaydın. Pek çok gazeteci talep etmesine raÄŸmen bugüne dek senin hakkında asla konuÅŸmadım. EÄŸer konuÅŸtuÄŸumu düÅŸünüyorsan bunu bana söyleyebilirdin ve ben de bunun sona erip ermediÄŸini görmek için ÅŸifremi deÄŸiÅŸtirebilirdim. Yıllardır pek çok insan Instagram hesabıma eriÅŸiyor. Mesela bu hafta hiç tanımadığım birini takip ettiÄŸimi fark ettim. Bunun nasıl olduÄŸunu bilmiyorum çünkü kendisini takibe almamıştım. Komiklik yapmıyorum ve paraya da ihtiyacım yok. Zaten senin hikayelerini satarak ne kazanabilirim? Seni çok seviyordum Coleen hamile olduÄŸum bir dönemde böyle bir ÅŸey yaptığın için hayal kırıklığına uÄŸradım. Åžu an bu yalanlamayı yaparken bile midem bulanıyor. Böyle bir ÅŸey olduÄŸunda beni aramalıydın.

Rebekah Vardy

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

DAVAYI REBEKAH VARDY AÇTI

2019'un sonlarında yaşanan bu demeç savaşının ardından pandeminin başlamasıyla taraflar bir süreliğine köşelerine çekildi. Haziran 2020'de İngiltere Adalet Bakanlığı'nın sisteminde Rebekah Vardy'nin Coleen Rooney'e dava açtığı görüldü. O günlerde tekrar ısınan hikaye, mahkeme tarihi Mayıs 2022 olarak açıklanınca bugünlerde açılmak üzere tekrar rafa kalktı.

DAVA NASIL DEVAM EDÄ°YOR?

Rebekah Vardy'nin Coleen Rooney'e karşı iftira ve itibar suikasti suçlamalarından açtığı tazminat davasında 4 gün geride kaldı. İngiltere'de iftira davalarının yüksek mahkemede görülmesi nadir bir durum ancak ülke gündemine oturan bu dava yüksek mahkemede görülüyor. Vardy cephesinin 3 milyon pound tazminat talep ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İlk duruşma gününde söz alan Rebekah Vardy'nin avukatı Hugh Tomlinson, Coleen Rooney'nin iddiaların hiçbir kanıtı olmadığını ve kendince bir dedektiflik oynayarak hamilelik döneminde olan bir kadına halk önünde iftira attığını söyledi.

İngiltere kanunlarında iftira iddiasında bulunan tarafın haklı bulunması için mahkemeye kesin kanıtlar sunması veya hakimi bu konuda net bir şekilde ikna etmesi gerekiyor.

BİLGİLERİ VARDY'NİN MENAJERİ Mİ SIZDIRDI? DENİZE DÜŞEN TELEFON...

Avukat Hugh Tomlinson, Coleen Rooney'nin paylaşımlarını Rebekah Vardy'nin menajeri Caroline Watt sızdırdığını iddia etti. Rebekah Vardy ise konuyla ilgili hesabına çok sayıda insanın erişiminin olduğunu, Watt'ın böyle bir şeyi yapmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

Sızdırma olayıyla ilgisi olmadığını belirten Caroline Watt, tanık sıfatıyla ifade vermeyi reddetti.

Caroline Watt ile ilgili dikkat çeken bir başka konu ise o dmnemki WhatsApp mesajlarına, telefonunu kazayla Kuzey Denizi'ne düşürmüş olduğu için ulaşılamaması. Rooney cephesi bu konunun üzerinde duruyor.

ÇAPRAZ SORGUDA GEÇMİŞTEKİ SIZDIRMALAR ORTAYA ÇIKTI

Davanın üçüncü gününde Coleen Rooney'nin avukatı tarafından sorgulanan Rebekah Vardy'nin geçmişte basına haber sızdırdığı bazı olaylardan bahsedildi.

Mahkemeye sunulan WhatsApp konuşmalarında Jamie Vardy'nin Leicester City'den eski takım arkadaşı Danny Drinkwater'ın alkollü araç kullanmaktan tutuklanmasını basına sızdırdığı ortaya çıkan Rebekah Vardy, bu konuyla ilgili 'Tek seferlik bir şeydi' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Daha sonra Coleen Rooney'nin avukatı David Sherborne, yine Jamie Vardy'nin Leicester City'den eski takım arkadaşı Riyad Mahrez'in antrenmanı kaçırması hakkında haberi Sky Sports'a sızdırmakla ilgili menajeri Caroline Watt ile mesajlaşmalarını ortaya çıkardı. Söz konusu mesajlaşmalarda Watt'ın Vardy'ye 'Bunu birilerine söyleyebilirim' dediği, Vardy'nin doğabilecek kötü sonuçlardan çekindiği ancak Watt'ın 'Dolambaçlı şekilde ulaştırabilirim' demesi üzerine 'Tamam yap' yanıtını verdiği ifade edildi.

GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI: "KÜÇÜK KIZIMA TECAVÜZ TEHDİTLERİ ALDIM"

Rebekah Vardy, sorgu sırasında suçlamanın yapıldığı zaman hamile olduğunu ve sosyal medyada yoğun bir tepki yağmuruna tutulduğunu söyledi.

Altı çocuk annesi olan Rebekah, soayal medyada kendisi için 'O bir düşkün. Yakma fırınına atılmalı.' şeklinde yorumlar yapıldığını, küçük kızına ise tecavüz tehditleri geldiğini söyledi. Vardy bunları gözyaşları içerisinde anlattı.

COLEEN ROONEY DE Ä°FADE VERECEK

Davanın ilerleyen günlerinde Wayne Rooney'nin eşi, davali, Coleen Rooney de sanık koltuğuna oturarak davacı avukatın sorularını yanıtlayacak.

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

DAVAYA NEDEN 'WAGATHA CHRISTIE' Ä°SMÄ° VERÄ°LDÄ°?

İngiliz basını, iki ünlü futbolcunun eşinin karşı karşıya geldiği bu davaya 'Wagatha Christie' ismini koydu. Peki neden? 'Wag' kelimesi İngiliz basınında çoğunlukla futbolcuların eşleri veya kız arkadaşlarıyla ilgili haberlerde 'wife and girlfriend' (eş ve kız arkadaş) tabirinin baş harfleriyle oluşturulmuş bir kısaltma. Agatha Christie de suç ve polisiye romanlarıyla bilinen dünyaca ünlü bir yazar.

2019 yılında özel hikayelerinin basına sızdırıldığını fark eden Coleen Rooney, sahte hikayeler atıp özel paylaşlımlarını görecek kişileri eleyerek hikayelerinin Rebekah Vardy'nin sızdırdığını ortaya çıkardı.

Agatha Christie'nin 1942 yılında yayınlanan Cinayet Reçetesi(The Moving Finger) isimli kitabında katil bu şekilde bir planla bulunur. Agatha Christie'nin sürekli kahramanlarından olan Jane Marple, işlenen bir cinayette tutuklanan yanlış kişinin serbest bırakılması için çabalarken bir yandan da asıl suçluyu ortaya çıkarmak için bir düzen kurar. Katil bu sahte düzeni fark edemez ve bir cinayet daha işlemek üzereyken yakalanır.

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

"3 MÄ°LYON POUND TALEP EDÄ°YORSANIZ, BUNU VERMEYE DE HAZIR OLMALISINIZ"

The Guardian'ın kültür ve müzik yazarı Emma Garland, futbolcu eşlerinin karıştığı bu davayla ilgili yazdığı köşe yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bu dava, Ä°ngiliz basınının 'zenginliÄŸe tırmanış' olarak gördüÄŸü kadınları eleÅŸtirme konusundaki iÅŸtahından ötürü çok dikkat çekiyor. Rebekah Vardy sorunlu bir evde büyüdü, 15 yaşına geldiÄŸinde evsiz kaldı. Coleen Rooney'nin annesi temizlikçi, babası ise boks antrenörüydü. Ä°kisi de genç yaÅŸlarında tanıştıkları iki futbolcu adayının yıldız olup milyonlar kazanmasıyla ülkenin tanınmış kiÅŸileri oldular. Genel olarak bakacak olursak Rebekah davayı açan kiÅŸi. Büyük de bir dava. EÄŸer birinden mahkeme aracılığıyla 3 milyon pound istiyorsanız aynı bedeli ödemeye de hazır olmalısınız.

Emma Garland / Yazar

Â

Johnny Depp - Amber Heard davası devam ederken İngilterede gündem Wayne Rooney ve Jamie Vardynin eşleri Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davasının detayları...

BAKMADAN GEÇME!