Hakan Keleş: Son başkanımıza giderken iyi bir armağan oldu

Güncelleme Tarihi:

Hakan Keleş: Son başkanımıza giderken iyi bir armağan oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 19:31

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 13’üncü haftasında Kasımpaşa'yı sahasında 2-0 mağlup etti. Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında sahasında karşılaştığı Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup etti. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, “Öncelikle kazandığımız için çok sevinçliyiz. Çünkü buna ihtiyacımız vardı. Kötü bir periyottan geçiyorduk. Maç öncesi çok kazanmak istiyorduk. Oyuncularım inanılmaz şekilde istekliydi. Bunu maça da yansıttık. Maçın büyük bir bölümünde üstün oynadığımızı düşünüyorum. Sahada istediklerimizin çoğunu oyuncularım yaptı. Biraz sonuçlandırmada sıkıntılar yaşadık ama ikinci yarı bulduğumuz gollerle de bir avantaj sağladık. Fakat son bölümde biraz geri düştük” şeklinde konuştu.

“SON BAŞKANIMIZA DA GİDERKEN İYİ BİR ARMAĞAN OLDU”

Uzun zamandır galip gelememenin bir stresi olduğunu ifade eden Hakan Keleş, “Onun biraz stresini yaşadılar ama yediğimiz baskı sonucu gol yemememiz de bizim için önemliydi. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Dediğim gibi müthiş bir mücadele örneği gösterdiler. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, bu yağmurda bizi müthiş bir şekilde desteklediler. İtici güç oldular. Son başkanımıza da giderken iyi bir armağan oldu. Şimdi yapacak çok işimiz var. Günden güne oyunu daha da geliştirip daha da iyi olmaya çalışıyoruz. Şimdi önümüzde bir Alanya maçı var. Ona hazırlanacağız. Bu moralle inşallah içeride kaybettiğimiz bir Karagümrük maçı vardı, çok üzülmüştük. Onu da deplasmandan telafi etmek istiyoruz. Bizim için bir moral oldu. Bu haftadan sonra takımın tepki vereceğini iyi bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

KEMAL ÖZDEŞ: EN ETKİSİZ OFANSİF OYUNUMUZU OYNADIK

Takımının yanlış oyunla maçı kaybettiğini söyleyen Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, "Konyaspor bugün bizden daha istekli, daha coşkulu, en önemlisi de bizden daha doğru bir oyun sergiledi. Baktığımızda iki milli aradan dönüşte kazanarak çıktık, iyi oyunlarla çıktık. Bunu bugün burada gerçekleştirmek istedik. Çünkü rakibimizin son haftalarda aldığı kötü sonuçlar vardı. Ancak oyuna iyi başlayan Konyaspor oldu. Sahaya kalesinden başlayarak daha doğru yerleşen Konyaspor oldu. Oyuncuların defansif olarak planın dışına çıktıklarında da mesafemiz uzadı, alanlarımız genişledi ve bu kez kaybettiğimiz her top sonrası geri dönmek zorunda kaldık. Çok pozisyon verdik mi? ilk yarı çok net gol pozisyonu vermedik. Biz kendi oyunumuzda belki bugünkü maçlara kadar en etkisiz ofansif oyunumuzu oynadık. Devre arası bunları düzeltme çabasıyla doğru bir plan tanımlamaya çalıştım. ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde biraz daha topa sahip olup rakip yarı alana yerleşmeye çalıştık. Bu kez de rakibimiz doğru savunma yaptı, daha agresif savunma yaptı. Yine çok üretken olamadık. Maçın kırılma anı ise rakibin bizden önce oyuncu değişikliği yapmasıydı. Biz tam oyuncu değişikliği yapacakken bir yerleşimden dolayı 1-0 geri düştük. Sonra ofansif hamlelerle oyuna ortak olmaya çalıştık. Bugün yağmur iki takım oyuncularını etkiledi ama bizi çok daha fazla yordu. Çünkü yanlış oynayan benim takımımdı. Sonra bir çıkışta ikinci golü yedikten sonra artık çözümlerimiz bireysel çözüme düştü. Türkiye liginde bu tarz oyunlarla çok fazla puan ve maç kazanamazsınız. Bugün biz bu zaafı yaşadık. Rakibimizi kutluyorum. Şimdi önümüzde bir Gaziantep FK maçı var. O maça hazırlanacağız. Başımızı kaldırıp takım oyunuyla etkili olduğumuz oyunlara geri dönmeye çalışacağız. Takımım ve camiam buradan çıkacak güçte" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!