Giresunspor 1-1 Fenerbahçe (Maçın özeti)

Güncelleme Tarihi:

Giresunspor 1-1 Fenerbahçe (Maçın özeti)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 21:06

Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı.

Çotanak Stadı'nda oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe, karşılaşmanın 20. dakikasında Batshuayi'nin penaltıdan kaydettiği golle öne geçti ve devreye 1-0'lık üstünlükle girdi.

İlk yarının sonlarında bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Giresunspor, 68. dakikada Bajic ile ağları havalandırdı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe maç fazlasına karşın 68 puanla lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde kaldı. Giresunspor'un puanı ise 28 oldu.

Zirve yarışı;

1 - Galatasaray - 70 puan
2- Fenerbahçe - 68 puan(+1)
3- Beşiktaş - 68 puan(+2)

MAÇTAN DAKİKALAR

16ncı dakikada Mert Hakan sol köşeden korner kullandı. Ceza sahasında kafalardan seken topu önünde bulan Rossi gelişine vurdu, kaleci Ferhat Kaplan çizgi üzerinde kontrol etti. Bu pozisyon için konuk ekip oyuncuları elle oynama itirazı yaparken, oyunun durması üzerine VARdan uyarı alan hakem Bahattin Şimşek, pozisyonu inceledikten sonra topun Ariasın eline çarptığını tespit edip, penaltı verdi. 

20nci dakikada VAR incelemesi sonucu kazanılan penaltı atışını kullanan Batshuayi topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 0-1.

33üncü dakikada Campuzanonun defans arkasına pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Borja Sainzın vuruşunda top yan ağlara çarpıp auta gitti. 

39uncu dakikada Serginho sağ kanattan önünü boşaltıp, yerden iyi çıkardı. Topla buluşan Görkem Sağlamın vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat yatarak gole izin vermedi. 

45+3üncü dakikada Alper Uludağ uzaktan sert vurdu, kaleci İrfan Can Eğribayatın sektirdiği topu Bajic önünde buldu. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci İrfan Can bir kez daha çıkarmayı başardı.

47nci dakikada Mejianın derinlemesine pasıyla sol çaprazdan savunma arkasına sarkan Bajic’in ceza alanı içinde yaptığı vuruşta kaleci İrfan Can Eğribayat topu kontrol etti.

68inci dakikada Giresunspor savunmasından atılan topa Sainz hareketlendi. Szalai topu ıskalamasının ardından Serginho topa sahip oldu, pasını da ceza alanı ön çizgisine çıkardı. Bajicin gelişine vurduğu top üst direğin içine de çarparak ağlarla buluştu: 1-1 

72nci dakikada Arda Gülerin kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.

85inci dakikada Rossinin penaltı noktasına gönderdiği topa King kafayı vurdu ancak kaleci Ferhat meşin yuvarlağı kontrol etti.

90+6ncı dakikada Arda Gülerin kullandığı serbest vuruşunda kaleci Ferhat topu üstten kornere gönderdi.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Haberin Devamı

Giresunspor: Ferhat, Hayrullah, Arias, Kadir, Alper, Campuzano, Görkem, Meija, Serginho, Sainz, Bajic.

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Luan Peres, İsmail Yüksek, Mert Hakan, Arda Güler, Rossi, Batshuayi, Valencia.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!