"İptal istiyoruz, yargıya gideceğiz"

Güncelleme Tarihi:

İptal istiyoruz, yargıya gideceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2019 08:30

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimi kesin kararını verdi.

Haberin Devamı

Cengiz ve kurmayları 2 sebeple mali genel kurulun iptalini istiyor.

1-) İlk oylamada ibra edenlerin sayısı fazlaydı, ancak divan heyeti yanlış karar verip oylamayı tekrarlattı.

2-) Oylamanın kapalı usül yapılması istendi ancak toplantının divan başkanı reddetti.

G.Saray’da ibrasızlıkla sonuçlanan Olağan Mali Genel Kurul mahkemeye taşınıyor. İkinci dönem faaliyetleri idari açıdan ibra edilmediği için 30 gün içinde olağanüstü seçim kararı alması gereken başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, hukuki süreç başlatmaya karar verdi. Aklanmadıkları için bir seçim dönemi aday olma haklarını da yitiren Cengiz ve kurmaylarının yargıya başvurma kararının gerekçeleri şöyle:

Kapalı usül oylama talebi reddedildi

Mali Genel Kurul’daki ibra oylamasının görüntülerini izleyen yöneticiler, yapılan ilk oylamada ‘evet’ yani ibra edenlerinin sayısının fazla olduğunu, ancak toplantıyı idare eden heyetin yanlış karar verdiği kanaatine vardı.

Haberin Devamı

Başkan Mustafa Cengiz ve yöneticiler, ibra edenler ile etmeyenlerin sayısının birbirine yakın olması nedeniyle kapalı usül oylama istedi ancak genel kurul divan başkanı Metin Sinan Aslan ve heyeti bu talebi reddetti.

Kamera görüntüleri delil olacak

Yukarıda anlattığımız gerekçeler doğrultusunda genel kurulun adaletli yönetilmediği kanaatine varıp hukuki yollara başvurma kararı alan yöneticiler, oylama sırasında çekilen görüntüleri mahkemeye delil olarak sunacak. Hemen hazırlıklara başlayan başkan Mustafa Cengiz, bugün saat 14.30’da Türk Telekom Stadı’nda basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili görüşlerini anlatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!