Galatasaray'da Okan Buruk'tan maç sonu hakem tepkisi! 'Tehlikeliler, kötü niyet...'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 22:42

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kayserispor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig'de Kayserispor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Okan Buruk'un sözleri;

9. maç, 6. deplasman. Bugün ilk mağlubiyetimizi aldık. İlk yarıdaki oyun bizim kalitemizde değildi. Dikine oynamakta zorlandık. Bizim kalitemizdeki bir oyunu oynamadık.

YETERSİZ VE TEHLİKELİ

El pozisyonu vardı. Ancak VAR, Türkiye'de yine çalışmadığını ortaya koydu. Mevcut düzendeki VAR hakemleri yetersiz ve tehlikeli. Golümüz VAR'dan döndü. Ancak rakip ceza sahasında elle oynama da penaltı. Orta hakem uyarılmalıydı.

HAKEMLERLE UĞRAŞMAKTAN YORULDUK

Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Yapılan atamalarda artık kötü niyet arıyorum. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. Bu, bugün bir kez daha ortaya çıktı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN HAKKI YILLARDIR YENİLİYOR

Türkiye'deki mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi, Türk futbolu için daha tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray'ın hakkı yıllardır yeniliyor. Oyunda çok iyi değildik, bunun altını çizeyim ama VAR hakemlerinin oyuna etkisi üzücü şekildeydi.

BİZE GÜVENSİNLER

Galatasaray taraftarı merak etmesin, daha ligin 10. haftası. 6 deplasman oynadık. Bunun ikinci devreye de dönüşü olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız bir yara ama biz bunu en kısa sürede tedavi edeceğiz. Bize güvensinler.

"OYUNCULARIMA İNANIYORUM"

Tabii ki bireysel kalitede çok kaliteli oyuncularımız var. Bireysel olarak bize direkt olarak maç kazandırabilecek oyuncularımız var. Bununla ilgili daha net olarak bu oyuncularımızın gerçekten maç kazandırmalarında fayda alamadık ama iyi bir takımız ve iyi bir kadromuz var. Oyuncularıma inanıyorum. Galatasaray taraftarı bu takıma çok inandı, bize inandı ve burada da gördük takımın arkasından inanılmaz bir şekilde karşıladılar. Maçlarımız çok dolu bir şekilde geçiyor. Bu sene 9. maç 6. deplasmanı oynadık. Tabii ki bu zorlu virajdan daha yüksek bir puanla çıkmayı düşünüyorduk ama bugün bizim için bir kaza oldu. Bundan sonra biz tekrar ayağa kalkacağız. Galatasaray taraftarının hiç şüphesi olmasın. Bize ve oyuncularımıza güvensin. Biz daha iyisini yapacağız ve yapmamız gerekiyor. Biz bunun daha iyisini yapabilecek bir takımız. Yolun sonunu şampiyonluk olarak görüyoruz. Bu oyun bize yetmez ama bu oyunu düzeltip özellikle saha içerisindeki paylaşımlarımızı daha yükseğe çıkartıp, kendi işimizi daha kolay hale getireceğiz. Bir ara oldu biliyorsunuz. Hem milli takım arası hem de bay geçtik. Bu dönemin de olumlu yansımadığını düşünüyoruz. Özellikle 2 haftalık maç oynamama süreci oyun anlamında belki düşük kalmamızın nedenlerinden birisi. Belki bunu da sayabiliriz ama dediğim gibi daha iyi olacağız ve daha iyisini yapacağız.

Haberin Devamı

“HAKEMLERDEN EN ÇOK CANI YANAN TAKIM GALATASARAY"

Sezon başından beri, belki 3’üncü elle blok yediğimiz pozisyon. Voleybol hakemleri bile bununla ilgili karar verebilirdi ama maalesef yeni kurulan sistem, VAR hakemlerinin sadece VAR’da karar vermeleri bunun şu anda işlemediğini çok net bir şekilde bize gösterdi. Bu durumdan her hafta şikayetçi olan kulüpler var. VAR hakemleri bunu şu anda istediği gibi kullanmaya başladı. Bundan en çok canı yanan da Galatasaray. Galatasaray taraftarının zaten hakem atamaları konusunda sinirlerinin ne kadar bozulduğunu net bir şekilde görüyoruz. Bugünkü Arda Kardeşler ataması, Yaşar Kemal Uğurlu ataması daha önce Giresun maçında Süper Lig’de çok fazla görev almamış bir hakemin atanması gibi. Atama kararları anlamında da bugün verilen VAR kararları anlamında da Galatasaray’a karşı bir oluşum olduğunu görüyoruz. Eğer Barış’ın golündeki eli görüyorsanız, ceza sahası içerisindeki penaltıyı da göreceksiniz. Boey’in ayağına gelen darbeyi de göreceksiniz. Görmüyorsanız da orada yer almayacaksınız. Orada görev alanlara da görev verenlerin bu konu ile ilgili kendilerine bence çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bu çocuk oyuncağı değil. Bu kadar toplumun büyük kısmına oluşmuş spor dalında bu kadar büyük hataların yapılması gerçekten oradaki insanların bu işle ilgili başarısızlığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!