Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman? Başkan adayları kimler? GS'de başkanlık için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda başkanlık seçimi ne zaman Başkan adayları kimler GSde başkanlık için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 03:43

Galatasaray'da başkanlık seçimi için geri sayım devam ediyor. 30 Nisan'da yapılması planlanan başkanlık seçiminin İstinaf Mahkemesi'nin koyduğu tedbir kararı gereğince iptal edilmesinin ardından, başkanlık seçimi tarihi netlik kazandı. Olağanüstü seçimli genel kurula gidecek olan Galatasaray'da Dursun Özbek ve Metin Öztürk, Özbek başkanlığında birleşme kararı aldı. Adaylık açıklamasının ardından yönetim kurulu listesi, cuma günü divan kurulu başkanlığına teslim edilecek. Peki, Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman? İşte, GS'de başkanlık seçimi tarihi ve konuyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman? sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. 10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray’ın 26 Mart’ta yapılan mali genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da gerçekleşecek seçim için ihtiyati tedbir kararı vermişti. Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, kulübün yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Galatasaray'da seçim 11 Haziran'da yapılacak.

SEÇİM NE ZAMAN?

Galatasaray'da 11 Haziran'daki olağanüstü seçimli genel kurula gidecek.

ADAYLAR BELLİ OLDU MU?

Galatasaray’da 11 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesinde Dursun Özbek ve Metin Öztürk, seçime tek liste girecek.

Galatasaray’da 11 Haziran’da yapılacak seçim öncesinde hareketli saatler yaşanıyor. Daha önce aday olmayı düşünmediğini ifade eden Dursun Özbek, Metin Öztürk ile birlikte seçime girme kararı aldı. Özbek’in başkan olacağı yönetim kurulunda Metin Öztürk’ün de 2’nci başkan olacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yarın yapılacak adaylık açıklamasının ardından yönetim kurulu listesi, cuma günü divan kurulu başkanlığına teslim edilecek.

ADAY OLMAYACAK

Başvuruların 20 Mayıs’a kadar süreceği seçim takviminde sarı-kırmızılılar 11 Haziran’da yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçecek.

Aday olup olmayacağı merak edilen Burak Elmas’ın, son günlerde camianın önde gelen isimleriyle bir araya gelip seçim gündemiyle ilgili görüşmeler yaptığı bilinirken bu görüşmelerin ardından yakın çevresinin tavsiyesiyle aday olmama kararı aldığı öğrenildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!