Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise zaferi sonrası itiraf ve övgü: Beni yanılttı! Özür dilerim Oosterwolde

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin Union Saint-Gilloise zaferi sonrası itiraf ve övgü: Beni yanılttı Özür dilerim Oosterwolde
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 08:35

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'ı deplasmanda 3-0 mağlup etti ve çeyrek final için büyük avantaj yakaladı. Sarı-lacivertli takımın rekor kırıp ilklere imza attığı maça Jayden Oosterwolde'nin attığı gol damga vurdu. Hürriyet yazarı Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin görkemli galibiyetini değerlendirdi.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'ı 3-0 mağlup etti ve tur kapısını araladı. Sarı-lacivertli takıma zorlu geçmesi beklenen deplasmanda galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Michy Batshuayi, 84. dakikada Jayden Oosterwolde ve 90+4. dakikada penaltıdan Dusan Tadic attı.

BU SEZON BİR İLKİ BAŞARDI

Oosterwolde ve Tadic'in golleriyle birlikte Fenerbahçe bu sezon bir ilki başardı. Union Saint-Gilloise ağlarına üç gol gönderen sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarının grup sonrası aşamalarında ilk kez bir deplasman maçında üç gol attı.

11 YIL SONRA GELEN GALİBİYET

Ayrıca İsmail Kartal'ın öğrencileri, Mart 2013'ten bu yana ilk kez Avrupa kupalarının grup sonrası aşamalarında bir eleme turuna ilk maçı deplasmanda kazanarak başladı.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK GALİBİYET ORANI

Bu galibiyetle birlikte Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'daki 13 maçının 11'ini kazandı ve bu turnuvalarda tek sezondaki en yüksek galibiyet oranını yakalayan Türk takımı oldu.

Fenerbahçenin Union Saint-Gilloise zaferi sonrası itiraf ve övgü: Beni yanılttı Özür dilerim Oosterwolde

AVRUPA'DA DAHA İYİSİ YOK

Opta'nın verilerine göre; Geçen sezondan bu yana Avrupa kupalarında Fenerbahçe'den daha fazla maç kazanan bir takım bulunmuyor. West Ham United da bu süreçte 19 galibiyetle sarı-lacivertlile eşit durumda.

"BİR TÜR ELON MUSK TAKIMI"

Hürriyet yazarı Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin görkemli galibiyetini köşe yazısında değerlendirdi.

Fenerbahçe, Union SG karşısında yürekli ve dirençli bir mücadele sergiledi.

Tony Bloom ismini daha önce duymuş muydunuz bilmiyorum. Bloom şu sıralar İngiltere, Belçika ve Uzakdoğu başta olmak üzere Dünya sathında şöhrete sahip bir dâhi. Kimilerine göre futbolun Elon Musk’ı. 1970 Brighton doğumlu Bloom hem global bir poker yıldızı, hem ürettiği internet siteleriyle bir Silikon Vadisi starı. Hem de Brighton ve Union Saint-Gilloise kulüplerine yaptığı doğru yatırımlarla bir futbol dâhisi.

SERVETiNi ZEKASINA BORÇLU

Haberin Devamı

Servetini zengin ailesine ya da petrole değil, zekasına borçlu bir adam olan Bloom, Brighton’ı son 10 yılda League 1’den (İngiltere üçüncü kümesinden) Avrupa kupalarına taşıdı. Bloom’un ikinci yatırımı Union Saint-Gilloise da beş yılda ikinci kümeden Avrupa’ya sıçradı. Belki siz şu an onun adını Union St.Gilloise’ın tepesinde göremiyorsunuz ama esas patron o. İsminin gizlenme sebebi, UEFA turnuvalarında aynı patronun iki kulübünün birden yer alamaması.

‘MONEYBALL’ METODU UYGULUYOR

Tony Bloom, USG’yi de aynen Brighton gibi bir “moneyball” metoduyla yönetiyor. Hocaları Blessin, Leipzig mekanizması çıkışlı bir Alman. Son üç sezonda büyük liglere iki süperstar, Boniface ve Deniz Undav’ı sattılar. O bütçeyle de dün Brüksel’de sahaya çıkan sistem takımını kurdular.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR, ÇIKANA DEK EN iYiSiYDi

Dün bu enerjik takıma karşı Fenerbahçe yürekli ve dirençli bir 90 dakika koydu sahaya. Çağlar sakatlanana kadar sahanın en iyisiydi, ilk golde de payı Belçikalı’dan fazla. İsmail rakibin yıldızı Puertas’ı defalarca bozdu, Fred saha içi liderliğiyle hemen fark ettirdi varlığını. Ferdi de oyuna dahil olduktan sonra şahane bir futbol ortaya koydu her yönüyle.

ÖZÜR DiLERiM OOSTERWOLDE

Ben daha önce bir Türk takımının Avrupa’da 1,95 üstü 3 futbolcusu birden olan bir ekiple eşleştiğini hatırlamıyorum. Bu kadar uzun bir ekibe karşı Fenerbahçe 10’dan fazla korneri başarıyla savundu. Bu savunmada hem Djiku’nun, hem de Oosterwolde’nin önemli rolleri var. Daha önce Oosterwolde’ye verilen 6 milyonu fazla bulmuştum, yanılmışım. Vergeef me Oosterwolde (Özür dilerim Oosterwolde). Belki hâlâ bek rolünde seviyesi tartışılabilir. Ancak stoper pozisyonunda boyu, sertliği ve hızıyla çok iyi bir alternatif oldu Oosterwolde.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Union Saint-Gilloise zaferi sonrası itiraf ve övgü: Beni yanılttı Özür dilerim Oosterwolde

BAKMADAN GEÇME!