Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi Union Saint-Gilloise; Liverpool'u devirdi, yenilgiyi unuttu! Bitirim ikiliden 49 gol katkısı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin Konferans Ligindeki rakibi Union Saint-Gilloise; Liverpoolu devirdi, yenilgiyi unuttu Bitirim ikiliden 49 gol katkısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 18:43

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'a elenmesinin ardından Avrupa'da tek temsilcimiz olarak kalan Fenerbahçe'nin, UEFA Konferans Ligi son 16 turundaki rakibi Union Saint-Gilloise olurken futbolseverler Belçika temsilcisinin oyun yapısını, en değerli oyuncularını, lig ve uluslararası düzeydeki form durumunu merak etmeye başladı. Son 3 yıldır Belçika futboluna damga vuran Union Saint-Gilloise takımıyla ilgili merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi'nde yoluna devam eden temsilcimiz Fenerbahçe, son 16 turunda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile eşleşti.

Konferans Ligi'nde Aston Villa ve Ajax'la birlikte en dikkat çeken takımlardan biri olan Union Saint-Gilloise, zor bir eşleşme olarak görülürken Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki de buna vurgu yaptı.

FENERBAHÇE'DEN KURA ÇEKİMİ SONRASI İLK YORUM

Union Saint-Gilloise eşleşmeyle ilgili Selahattin Baki, "Bizim genetik şansımızda olduğu gibi en iyi top oynayan, en formda takımlardan biri çıktı. Kendi liglerinde liderler. Anderlecht gibi bir ekolün önünde liderler. Liverpool'u yenmeyi başardılar. Yaş ortalaması 25. Dinamik ve atletik bir takım var karşımızda. Ama bunların hiçbiri bizi ürkütmez. An itibariyle Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak kaldık. 3 kulvarda da taraftarımızı mutlu edecek noktaya gelmek istiyoruz. Belçika, Fransa ve Hollanda gibi yerlerde evimizde gibi oynuyoruz. Hocamızın çalışmalarıyla birlikte bir sonraki tura geçmek istiyoruz. Türklüğü kalbinde hisseden herkesin çok isteyeceği potansiyel bir final var. Takıma da nazar değdirmek istemiyorum ama hepimizin hayali Fenerbahçe'yi bu kupada finalde görmek. Orada bir kupa kaldırmak hepimizin isteği. Heyecanla bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Konferans Ligindeki rakibi Union Saint-Gilloise; Liverpoolu devirdi, yenilgiyi unuttu Bitirim ikiliden 49 gol katkısı

20 MAÇTIR YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Belçika Ligi'nde lider durumda bulunan Union Saint-Gilloise, geride kalan 26 haftada 62 puan topladı. Sezon boyunca 2 kez mağlup olan Saint-Gilloise, ligde son 20 maçta yenilgi yüzü görmedi.

KONFERANS LİGİ PERFORMANSI

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool, Toulouse ve LASK Linz'in yer aldığı E Grubu'nda 3. olarak UEFA Konferans Ligi'ne katılan Union Saint-Gilloise, play-off turunda ise Lugano takımını 2-0 ve 1-0'lık skorlarla eledi.

Grupta iki galibiyet alan Union Saint-Gilloise, sahasında LASK Linz ve Liverpool'ı 2-1'lik skorlarla mağlup etmişti. 

Belçika ekibi, play-off'unda ise E.Frankfurt'u 2-2 ve 2-1'lik skorlarla eleyerek Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Konferans Ligindeki rakibi Union Saint-Gilloise; Liverpoolu devirdi, yenilgiyi unuttu Bitirim ikiliden 49 gol katkısı

BELÇİKA LİGİ'Nİ 11 KEZ KAZANDI

Son 3 sezondur Belçika Ligi'nde gösterdiği performansla adından söz ettiren Union Saint-Gilloise, geçmişteki başarıyla ön plana çıkıyor.

1904 ile 1935 arasında 11 kez Belçika Ligi şampiyonluğu olan kulüp, bu başarılı dönemi bir daha tekrarlayamadı. 2020-2021 sezonunda 48 yıl sonra yeniden Pro League'e yükselen Saint-Gilloise, ilk sezonunda normal sezonu 77 puanla ilk sırada bitirme başarısı gösterse de play-off grubunda Club Brugge'a geçilerek sezonu 2. sırada bitirmişti.

Union Saint-Gilloise takımı, maçlarını Brüksel'deki 9.400 kişilik Stade Joseph Marien Stadı'nda oynuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Konferans Ligindeki rakibi Union Saint-Gilloise; Liverpoolu devirdi, yenilgiyi unuttu Bitirim ikiliden 49 gol katkısı

EN DİKKAT ÇEKEN FUTBOLCULARI

MOHAMED AMOURA

Union SG'nin sezon başında transfer ettiği Cezayirli forvet Mohamed Amoura, bu sezon takımının gol yükünü çeken isim konumunda.

Ligde çıktığı 20 maçta 17 gol, 2 asistlik skor katkısı veren Amoura, tüm kulvarlarda 33 maçta 21 gol, 6 asistlik istatistik yakaladı.

Belçika ekibi, 23 yaşındaki Mohamed Amoura'yı Lugano'dan 4 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı.

CAMERON PUERTAS

Union SG'nin dikkat çeken diğer ismi Cameron Puertas. 10 numara bölgesinde görev alan İspanyol futbolcu, bu sezon ligde 26 maça çıktı ve 5 gol, 15 asistle 20 gole direkt katkı verdi.

KOKI MACHIDA

Haberin Devamı

Belçika temsilcisinin göze çarpan diğer futbolcusu Koki Machida. 26 yaşındaki Japon stoper, Union SG savunmasının en önemli parçası konumunda.

Koki Machida da Amoura gibi 2023-24 sezonu öncesi transfer edilmişti. Belçika ekibi, Japon stoper için Kashima Antlers'e 1 milyon Euro ödemişti.

BAKMADAN GEÇME!