Fenerbahçe'nin büyük handikapı: Oyuncu değiştirmeden, oyunu değiştirememek

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin büyük handikapı: Oyuncu değiştirmeden, oyunu değiştirememek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2024 07:00

Öncelikle belirmek isterim ki, birçoğumuz Fenerbahçe'nin böyle bir oyun ve böyle bir skorla Atina'dan ayrılacağını düşünmüyorduk. Öyle de başladı...

Haberin Devamı

Olympiakos'un önde baskısı karşısında savunmadan pasla çıkmayı başarabilen sarı lacivertliler, Yunan ekibinin orta sahasını hızla katedip ilk 7 dakikada 3 şut girişiminde bulundu ve ikisinde kaleciyi geçemedi.

Ancak süvari hücumlarıyla maça hızlı başlayan Fenerbahçe, dün bol keseden yaptığı bireysel hatalarından birinden gol yiyince işin rengi değişmeye başladı.

İYİ BAŞLANAN MAÇTA KÖTÜ GOL YEME ŞANSSIZLIĞI

Çağlar'ın hatalı pasında yenen gol sonrası tüm takımın dengesi bozulurken ön alan presini daha da iştahlı yapmaya başlayan Olympiakos, art arda Fenerbahçe kalesini yoklamaya başladı.

İşte bu dakikalarda Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünden en az ikisinin geriden oyun kurmaya uygun olmadığı ve Krunic, Miha Zajc ikilisinin önde yapılan sert baskı sonrası nahif kaldığı görüldü.

Haberin Devamı

GERİDEN OYUN KURULAMADI

Oynadığı süre boyunca olumlu pas atmakta zorlanan, geriden top alıp defans - hücum arası köprü olma görevini yapamayan Miha Zajc'a Rade Krunic de mukabele edince ikinci golün gelişi sürpriz olmadı.

Fakat irdelenmesi gereken nokta yenen ikinci gol değil, Fenerbahçe'nin ısrarla geriden oyun kurmaya çalışmasıydı.

Maç öncesi teknik heyet için mantıklı bir tercih gibi de görünebilir ancak Olympiakos'un başarıyla yaptığı baskı karşısında aynı planda ısrar etmek...

Fenerbahçenin büyük handikapı: Oyuncu değiştirmeden, oyunu değiştirememek

OYUNCU DEĞİŞTİRMEDEN OYUNU DEĞİŞTİREMEMEK

İşte tam da burada İsmail Kartal'ın oyuncu değiştirmeden oyunu değiştirmesi beklenirdi ki, Kartal bunu yapmadı.

HAVUZA DÖNEN ZEMİNDE 45 DAKİKA YERDEN TOP YAPMAK

İsmail Kartal; asla oynanmaması gereken, su topuna daha uygun olan bir zeminde oynanan Rizespor maçında da ilk yarıda takımını yerden oynamaya çalıştırmış ancak ikinci yarının başında değişikliğe giderek havadan uzun toplara ve kenar ortalara döndürmüştü.

Kartal, geriden oyun kurmaya uygun olmadığı anlaşılan ve topu rakip yarı sahaya çıkarmakta zorlanan takımına müdahale edip uzun oynattırıp ön alan presini kırmayı deneyebilirdi ki, denemedi...

Haberin Devamı

HERKESİN AKLINDA AYNI DÜŞÜNCE VARDI

İlk devreye 2-0 geride girildiğinde ve yedek kulübesinde Fred ve İsmail Yüksek gibi isimler olduğunda hepimizin aklına gelen şey aynıydı: Krunic, Zajc dışarı; Fred, İsmail içeri.

Fenerbahçe'nin ikinci yarıya aynı kadroyla çıktığını görünce hata olduğu hissiyatına kapılsak da olmadığını gördük, aynı ilk 11'le çıkılmıştı sahaya.

Fenerbahçenin büyük handikapı: Oyuncu değiştirmeden, oyunu değiştirememek

TEK FARK KALE DEĞİŞİMİ

Dakikalar 62'yi gösterene kadar Fenerbahçe'de değişen tek şey farklı kaleye hücum etmeye çalışmasıydı.

BİTİRİM İKİLİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Ta ki Fred ve İsmail Yüksek oyuna girene kadar...

İşler bir anda lehimize döndü, gerçek Fenerbahçe'yi hem biz hem Olympiakos gördü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe; ön alan baskısından ışık hızıyla geçmeye başladı, ilk 62 dakikada yapamadığı hücum aksiyonlarının birçoğunu yapmaya başladı ve meyvesini Tadic'in penaltı golüyle aldı.

Artık daha iştahla gelen, rakip kalede tehlikeler yaratan Fenerbahçe olurken çeyrek finalde itirazdan sarı kart görmesini yakıştıramadığımız İrfan Can Kahveci sahne aldı ve oyun tamamen lehimize döndü.

Fenerbahçenin büyük handikapı: Oyuncu değiştirmeden, oyunu değiştirememek

KARTAL SAKATLIK VURGUSU YAPTI

Bu dakikalarda Fred - İsmail Yüksek ikilisinin neden bu kadar geç oyuna alındığını daha çok düşündük ki, İsmail Kartal maç sonu yaptığı açıklamayla henüz hazır olmadıklarını ve kısıtlı süre verebileceğini söyleyerek aklımızdaki soruyu yanıtladı.

Haberin Devamı

Ancak ben yine de özellikle İsmail'i gördükten sonra değişiklik zamanlamasına bir şerh koymak istiyorum...

OLYMPIAKOS HOCASI DA EKMEĞİMİZE YAĞ SÜRDÜ

Yaptığı presle bir hayli yıpranan Olympiakos'ta Teknik Direktör Jose Luis Mendilibar'ın ilk değişikliğini 82'de yapması işimizi daha da kolaylaştırsa da bir gol daha bulamadık ancak mağlubiyetten fazlasını aldık.

YENİLGİYE RAĞMEN KORKU SALDIK

Farklı skora rağmen pes etmeyen ve skoru 3-2'ye kadar getiren Fenerbahçe, hem Olympiakos'a korku saldı hem taraftarına rövanş öncesi büyük umut aşıladı.

Fenerbahçe'nin Olympiakos karşısındaki çabası beraberlik kadar değerli olmakta birlikte tur şansı rakibine oranla çok daha fazla.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!