Fenerbahçeli Dusan Tadic, asist beklentisinde zirvede!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeli Dusan Tadic, asist beklentisinde zirvede
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 07:00

Sarı-lacivertli takımın şampiyonluk mücadelesinde kilit rol oynayan Sırp yıldız üretkenlik konusunda dünyanın en iyilerinden biri olmayı başardı. Tadic, Di Maria, Tavernier, Puertas gibi önemli isimleri geride bıraktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Sırp yıldızı Dusan Tadic, sezona ağırlığını koymaya devam ederken, Hatayspor karşısında takım arkadaşı Cengiz Ünder’e yaptığı asistle skora etki etmeyi de sürdürdü.

Goal.Com’un araştırmasına göre Süper Lig’de oynadığı 28 karşılaşmaya sekiz gol ve dokuz asist sığdırmayı başaran 35 yaşındaki yıldız oyuncu, takım arkadaşlarına pozisyon hazırlama konusunda Avrupa’nın en iyisi oldu.

Sezon başından bu yana 10,63 asist beklentisiyle oynayan Tadic’in Süper Lig’deki en yakın takipçisi 7,61 ile Trabzonsporlu Edin Visca olurken bu iki oyuncuyu 7.35 ile Kerem Aktürkoğlu ve 7.24 ile Sebastian Szymanski takip etti.

RAKİPLERİNE FARK ATTI

Çift haneli asist beklentisi oranına ulaşan Tadic ligdeki rakiplerine büyük bir fark atmayı başarırken, Avrupa’da da öne çıkmayı bildi.

Haberin Devamı

YILDIZ İSİMLERİ GEÇTİ

Benfica'nın, Avrupa’nın Süper Lig’in dahil olmadığı 10 büyük liginde asist beklentisi konusunda zirvede yer alan dünyaca ünlü yıldızı Angel Di Maria 9,58’lik oran yakalarken Tadic’in gerisinde kaldı. Arjantinli oyuncuyu 9,42 ile Rangers’tan James Tavernier takip etti. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakibi Union Saint-Gilloise’den Cameron Puertas 8,98 ile Leroy Sane’nin hemen ardında dördüncü sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!