Fenerbahçe 1-0 Sivasspor (Maçın özeti)

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Sivasspor (Maçın özeti)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 00:25

Spor Toto Süper Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe, evinde Sivasspor'u 1-0 mağlup ederek art arda 5. galibiyetini aldı. Fenerbahçe'ye ligde 6 maç sonra mağlup olan Sivasspor ise bu sezon ligde oynadığı son 3 maçı kaybetti.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golü 55. dakikada penaltıdan Enner Valencia attı.

Fenerbahçe'de 45+4 ve 48. dakikalarda sarı kart gören Michy Batshuayi kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe, ligde 6 maç sonra Sivasspor'u mağlup etmeyi başardı.

Bu sonucu ardından ligde art arda 5. galibiyetini alan Fenerbahçe puanını 29'a yükselyerek liderliğini sürdürdü. Ligde peş peşe 3. kez mağlup olan Sivasspor ise 10 puanda ve düşme hattında kaldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

2. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ferdi, İrfan Can’la verkaç yaptıktan sonra penaltı noktası üzerine ortaladı. Müsait pozisyondaki Crespo’nun kafa vuruşunda kaleci Ali topu kontrol etti.
21. dakikada Alioski’ye yapılan faul sonrasında kazanılan serbest vuruşta topun başına İrfan Can geçti. Bu futbolcunun ceza yayından direkt kaleye gönderdiği şutta, meşin yuvarlak üstten az farkla dışarı çıktı.
31. dakikada Ziya’nın soldan yaptığı ortada penaltı noktasına hareketlenen Erdoğan çok sert vurdu ancak savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada Ziya’ya yaptığı hareket sonrasında yan hakemin uyarısıyla Hüseyin Göçek, Batshuayi’ye ikinci sarı karttan kırmızı kartını gösterdi.
52. dakikada İrfan Can’ın pasında ceza sahasına giren Alioski, Robin Yalçın’ın müdahalesiyle yerde kalırken, Hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.
55. dakikada Alioski’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Valencia, meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi. 1-0
77. dakikada sol kanatta topla buluşan İrfan Can, çaprazdan ceza sahasına girip rakibinden sıyrıldı ve şutunu çekti ancak savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi.
78. dakikada sağdan kazanılan korneri İrfan Can kullandı. Bu futbolcunun ön direğe gönderdiği ortada Serdar Aziz uçarak kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE 1-0 SİVASSPOR

GOL: 55' Valencia

KIRMIZI KART: 48' Batshuayi

İlk yarı sonucu: 0-0

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Szalai, Serdar Aziz, Alioski, Arao, Emre Mor, İrfan Can Kahveci, Crespo, Batshuayi, Valencia

Sivasspor: Ali Şaşal, Ziya Erdal, Caner, Appindangoye, Robin Yalçın, Ulvestad, Keita, Saba, Erdoğan, Gradel, Yatabare

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!