Fenerbahçe Kupası açıldı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 14:55

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Euroleague Final-Four 2016-2017 sezonunda Avrupa Şampiyonu olarak kazandığı THY Euroleague Kupası'nın anıtı, Bahçelievler'de törenle açıldı.

Haberin Devamı

Kocasinan Merkez Mahallesi, Kemal Sunal Caddesi üzerinde konumlandırılan Fenerbahçe Euroleague Anıtının açılış törenine Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, çevre sakinleri ve çok sayıda Fenerbahçe taraftarı katıldı.

Türk Sporunun futbol dışında da sürekli güçlenerek geliştiğini ve Türkiye’nin sporda, Dünya’da haklı yerini almaya başladığını belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “THY Euroleague Kupasını kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe’nin Kupasını, spor denince ilk akla gelen ilçe olan Bahçelievler’imizde anıtlaştırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Develioğlu, Anadolu Efes’in 1996’da kazandığı Koraç Kupası, Galatasaray’ın 2000 yılında kazandığı UEFA kupasının daha önce anıtlaştırıldığını belirterek, Beşiktaş’ın 2012’de Avrupa’da kazandığı FIBA Eurochallenge Kupasını da biz anıtlaştırmıştık” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Basketbol Takımı Avrupa Kupası Anıtı

Heykelin tasarım ve yapımı Heykeltraş Coşkun Özer’e ait olup; 7 mt. Lik yükseklikteki kaidede basket sayısı atan oyuncu figürü canlandırılmış ve çevre düzenlemesi yapılarak tamamlanmıştır. Sarı-Lacivertli camia ve Bahçelievler halkımız için hazırlanan bu anıtla birlikte;  “Spor denince ilk akla gelen ilçe olan Bahçelievler” olmanın gururu tekrar yaşanmaktadır.

Bilindiği gibi, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 2016-2017 Euroleague Final-Four'da, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-64 yenerek sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Sarı-lacivertli ekip bu başarı ile ilk kez Euroleague kupasını müzesine götürdü.

Fenerbahçe Kupası açıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!