Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF'ye çağrı: Yalan ve iftira! Bu iddialar incelenip gerçekler ortaya konmalı | Lale Orta, Erden Timur'u yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan TFFye çağrı: Yalan ve iftira Bu iddialar incelenip gerçekler ortaya konmalı | Lale Orta, Erden Timuru yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 07:00

G.Saray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un önceki akşam “A Spor” ekranlarında dile getirdiği iddialar gündemi sarstı. Hürriyet'e konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Erden Timur'un iddialarının asılsız olduğunu belirtip Türkiye Futbol Federasyonu'nun gerçekleri ortaya koyması gerektiğini söyledi. MHK eski başkanı Lale Orta ise Timur'un iddialarını yalanlayarak "Kesinlikle ne sayın Ali Koç’a ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmemiştir" dedi.

Haberin Devamı

Timur, Merkez Hakem Komitesi eski başkanı Lale Orta’nın, geçtiğimiz sezon oynanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe’nin iptal edilen golü ilgili olarak görüntüleri VAR odasından alıp Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a verdiğini ileri sürmüş ve şöyle konuşmuştu:

SOKAK DEDiKODUSU DEĞiL 

“Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi... Bunun kaydı var. Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023’te gerçekleşiyor. Lale Orta’nın MHK Başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız.

Orta, 3 Şubat sabah Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan’ın attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Gençerler’e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor.

Haberin Devamı

YAPTIKLARI iNCELENSiN

Lale Orta’nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta ‘Bu pozisyonu Ali Koç’a gönderdim’ demiş mi?

Koray Gençerler 1.5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi?

Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nereden bileceğiz. TFF bunu incelesin.”

ALi KOÇ iDDiALARI YAZILI AÇIKLAMA iLE LALE ORTA iSE BiZZAT YALANLADI

Bu iddiaların iki muhatabı vardı. Biri Lale Orta diğeri de Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç.

Dün sabah ilk olarak Fenerbahçe Kurumsal İletişim Sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Can Gebetaş’a ulaştım.

Timur’un iddialarına Ali Koç’un yanıt verip vermeyeceğini sordum.

Gebetaş, başkanın yurt dışında olduğunu ama birkaç saate kadar kendisine ulaşıp yanıtını bildireceğini söyledi. Ve öğleden sonra aradı.

Sayın Ali Koç, Erden Timur’un iddialarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. İşte Koç’un yanıtı:

BÖYLE BiR ŞEY KATiYEN YAŞANMADI KÜLLiYEN YALAN VE iFTiRADIR

“Lale Orta’nın VAR görüntüsü ya da herhangi bir görüntüyü bizzat tarafıma göndermesi ya da servis etmesi gibi bir olay katiyen gerçekleşmemiştir, külliyen yalandır, iftiradır.

Haberin Devamı

Bu şekilde bir görüntü gönderme olayı kesinlikle yaşanmadı. Ama burada asıl konu bu yalanı nasıl bu kadar kolaylıkla dillendirebildikleri. Çünkü ‘kayıt var, olayı biliyoruz’ diyorlar, bu kayıt ya da görüntüler varsa Erden Timur’a kimlerden servis ediliyor. Bu servis edilme olayı varsa, bunu servis edenler bu kurguyu Erden Timur ile planlayanlar mıdır?

Kendileri de her zaman olduğu gibi bizi şaşırtmayacak şekilde bir yalanın parçası olmuşlardır. Bu kadar büyük yalana da akıl sır erdirmek çok zor, çok güç.”

iSPATI ZOR DEĞiL

Ali Koç, TFF’ye de şu çağrıyı yaptı: “Erden Timur’un iddiaları, ispatı zor olmayan hatta incelenmesi, araştırılması ve gerçeklerinin ortaya konması çok kolay söylemlerdir.

Haberin Devamı

TFF harekete geçerek ilgilileri görevlendirip araştırma yaptırarak bu iddia ve söylemlere yönelik gerçekleri ortaya koyabilir. Keza bu konuya karşı da duyarsız kalınırsa bu tarz manipülatif söylemlerin önü iyice açılmış olacak. Nitekim geçen sezon bunu gördük. Türk futboluna karşı sorumluluk sahibi bir yaklaşımda olmak bunu gerektirir.”

TiMUR’UN AÇIKLAMALARI BOŞ, CiDDiYETSiZ VE ÇELiŞKiLi

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş ile de Erden Timur’un açıklamalarını konuştum.

· Tamamen içi boş diyebilir misiniz bu açıklamalara...

· Hem boş, hem de ciddiyetsiz. Neden ciddiyetsiz alın size 3 örnek.

1- Bir hakemden bahsediyor. Eşgüdüm toplantısına taraflı olduğunu söylediği biri ile gittiğini söylüyor. ‘Bunları takip ettik, raporladık’ diyor. ‘Bunu TFF’ye ilettiniz mi? Ne cevap aldınız’ sorusuna da ‘Bilmiyorum, bakarım, size öğrenir haber veririm’ diyor.

Haberin Devamı

ÖZBEK’i UNUTTU 

2- Daha ligin başı şimdiden yaygara koparılır mı? Bunları yapanlar ortamı kaosa sürüklemeye çalışıyor’ diyor. Dursun Özbek’in daha sezonun 2. haftasındaki ‘50 yıldır böyle hakem yönetimi görmedim’ açıklaması hatırlatılınca bu sefer ‘Biz hiçbir zaman açıklama yapmayacağız’ demedik yanıtını veriyor.

AKIL TUTULMASI

3- Koç’un borcu benimkinin 8 katı, 10 katı, 30 katı’ diye bir cümle duyduk. Bu bile ne kadar çelişki içinde olduklarını gösteriyor. 8 kat ile 30 kat arasındaki fark komik, gülünç seviyelerdedir, akıl tutulmasıdır. Hepsini detaylandırmaya çalışsak sayfalar yetmez.

FUTBOL FEDERASYONU ŞiMDi NE YAPACAK?’

TFF ÖLÜ TAKLiDi YAPMAMALI

Haberin Devamı

· Bundan sonra ne olacak? Bu tartışmalar nereye varacak?

Biz aslında Erden Timur’un söylediklerinden daha çok TFF’nin neler yapacağı ile daha fazla ilgiliyiz. Bizce burada TFF’ye çok büyük görev düşüyor. MHK başkanına, temsilcilere, hakemlere... Herkese suçlamaları var. Dolayısıyla TFF’nin artık bir sorumluluk üstlenip tavır koyması gerektiğini düşünüyoruz. Artık programdan sonra da ölü taklidi yapmazlar herhalde. Çünkü Erden Bey, iddiaları ile ilgili elinde belgeler olduğunu da söylüyor. Burada araştırılması gereken, dibine kadar gidilmesi gereken konular olduğunu düşünüyoruz. Kısacası federasyon kulaklarını tıkayıp, ölü taklidi yapmamalı.

YAPTIĞIMIZ CANLI YAYIN DAVETi GEÇERLi, BUYRUN HODRi MEYDAN

· Sosyal medyada örgütlü bir yapı olduğuna inanıyor musunuz?

· Türk sporunda örgütlü bir yapı arıyorlarsa, geçen yıl bazı medya mensuplarından, trollere kadar yazım yanlışı bile düzeltilmeden, harfi harfine aynı anda atılan tweetlere baksınlar.

· Son olarak: Bireysel olarak sürekli yayınlara çıkmak kaosu büyütür. Eğer Erden Timur Bey kaosun büyümemesi konusunda samimi ise Sayın Başkanımız Ali Koç’un canlı yayın daveti (Daha önce 3-4 kez davet etmiştik) hala geçerli. Buyrun hodri meydan.

ALi KOÇ’A HERHANGi BiR GÖRÜNTÜ GÖNDERMEDiM

· Timur’un iddialarının bir diğer muhatabı da MHK eski başkanı Lale Orta’ydı. Lale hanıma dün öğleden sonra ulaştım. Önce açıklama yapmak için TFF’nin bir açıklama yapmasını beklediğini söyledi. Daha sonra da kısa bir notla şu mesajı yolladı:

· Kesinlikle ne sayın Ali Koç’a, ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmemiştir. Tamamen asılsız bir haberdir.

· Lale hanım ile daha sonra telefonla konuştum.

· Hocam, bu görüntüleri vermedim dediniz. İddia VAR odasına girip görüntü aldığınız yönünde. Odaya girdiniz mi?

GiZLi KALMASI GEREKEN, KONUŞMALARDIR

· MHK Başkanı’nın girmeyeceği VAR odası olabilir mi? MHK Başkanı’nın görevi nedir? Ben o odaya her hafta girdim. Hakem performanslarının değerlendirilmesi için girdim. İnsanın kendi evine girmesi kadar doğal değil mi, MHK Başkanı’nın VAR odasına girmesi.

· Odadan görüntü aldığınız iddiası...

· Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım. VAR odasına görüntüler, yayıncı kuruluştan geliyor zaten. İçeriden üretilen bir görüntü yok ki. Hakemlerin maç esnasındaki konuşmalarıdır gizli kalması gereken. Görüntü dışarı çıkarıldı ifadesi yanlıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!