Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan sert açıklamalar: Galatasaray korunuyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan sert açıklamalar: Galatasaray korunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 07:00

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sportif müsabakaların yanı sıra saha dışı etkenlerle mücadele ettiklerini, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Galatasaray'ın rekabet seviyesini aşağı çektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Koç sarı kırmızılılara şu sözlerle göndermelerde bulundu: “Galatasaray’da kazanmak için her şeyin mübah olması kültür haline gelmiştir. Türk futbolu için büyük bir beka sorunudur. Bu kulüp kötülükte ve riyakarlıkta da Şampiyonlar Ligi’nde.

"TENHADA AYRI, UMUMİDE AYRI"

Tenhada ayrı, umumide ayrı davranırlar. Kendilerine yapılmasını istemediklerini, başkalarına çekinmeden yaparlar. Hiç çekinmezler. Ortalığı karıştırıp, bundan da faydalanırlar. Sportif rekabette, transferlerde algı oluşturup, hak, hukuk ve vicdan tanımazlar. Kul hakkı yemekten çekinmezler. Hakemleri ve TFF’nin kurullarını baskı altında tutmak için hayali düşmanlar yaratırlar. Rakiplerini aşağılarlar ve alay ederler. Son Beşiktaş Galatasaray derbisinde gördüğünüz gibi.

Haberin Devamı

"HEP İSTEDİKLERİ HAKEMLER ATANIR"

Türkiye Futbol Federasyonu bunların kritik maçlarına hep istedikleri hakemleri atar. Bizim maçlarımız basket maçı gibi, dokunduğumuz an faul ve sarı kart. Bunlar geçmişte de korunuyordu. O zaman da tescilli hakemleri, önemli maçlarına atanıyordu. Galatasaray ile TFF arasındaki ilişkinin adını koyamadık. TFF’de korundukları, bu kulübün zor anında TFF’nin imdatlarına yetiştiği ortadadır. Hakeme saldırı sonrası maçların ertelenmesi ile rakibimizin lehine şartlar oluşturdu. 3 Temmuz’da nasıl mücadele ettiysek, bu camia ile de benzer şekilde mücadele etmeliyiz.

"TRABZON'DA MAÇI HAK EDEN TAKIM KAZANACAK"

Koç, açıklamaları sonrasında Trabzonspor maçında haksızlığa uğrayacaklarını düşünüp düşünmediği ilgili bir soruya “Benim hep endişem var. Bu hafta özelinde bir endişem yok. Ben Trabzon’da iki takımın da sahaya çıkıp korakor mücadele edip hak edenin kazanacağını düşünüyorum.” yanıtını verdi.

"YABANCI HAKEME DESTEK VERİN"

Fenerbahçe Başkanı “Hülleli transfer yapmada, oyuncu ayartmada Şampiyonlar Ligi’ndeler” yorumunda bulunduğu G.Saray’a yabancı hakem konusunda da şu çağrıyı yaptı:

Madem TFF Başkanı’ndan memnun değilsiniz, kurullar rezil, o zaman siz de bizim gibi yabancı hakem talebinde bulunun. Ama değilsiniz. Kurullar, başkan, MHK, üçüncü şahıslar, hakemlerden memnunsunuz. Siz Türk hakemlerine güveniyorsunuz, sadece bizim maçlarımıza güvenmiyorsunuz.

Haberin Devamı

"DURSUN ÖZBEK ÖZEL BULUŞMA TALEP ETTİ"

Bu sezon toplanan puanların mucize olduğunu ve futbol takımının büyük bir mücadeleyi sürdürdüğünü söyleyen Koç, "İnşallah sonu şampiyonluk olur. Hocamıza, futbolcularımıza sonsuz güveniyoruz. Keşke sisteme de güvenebilsem" dedi.

Fenerbahçe Başkanı ayrıca G.Saray Başkanı Dursun Özbek'in ortak bir dostları aracılığıyla "Ortam çok gerildi, istenmedik olaylar yaşanabilir. Ali Bey ile kimsenin bilmediği bir ortamda buluşup yol haritası çizmek isterim" çağrısına önce olumlu yanıt verdiği ancak sonrasında hakkındaki açıklamaları nedeniyle bu toplantıyı iptal ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!