Fenerbahçe, Avrupa'daki son 20 maçta 1 kez kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, Avrupadaki son 20 maçta 1 kez kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 10:24

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu üçüncü maçında yarın Kadıköy'de Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu üçüncü maçında Fenerbahçe, Ludogorets Razgrad’ı konuk edecek.

Sarı-lacivertliler grupta oynadığı 2 karşılaşmayı da kazanırken, 6 puanla lider konumda yer alıyor. Ludogorets ise 2 maçta 1 galibiyet, 1 mağlubiyetle 3 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Fenerbahçe, gruplara sahasında Nordsjaelland’ı 3-1 mağlup ederek başladı. İkinci maçta ise sarı-lacivertli ekip, deplasmanda Spartak Trnava’yı 2-1 yenmeyi başardı.

Ludogorets de ilk mücadelesinde Spartak Trnava’yı 4-0'la geçerken, ikinci karşılaşmasında deplasmanda Nordsjaelland’a 7-1’lik skorla yenildi.

Bulgar takımlarına karşı 5. kez

Fenerbahçe ile Ludogorets, resmi maçlarda ilk kez rakip olacak.

Sarı-lacivertliler, Bulgaristan takımlarıyla bugüne kadar 4 kez mücadele etti. İlk olarak 1980-1981 sezonunda UEFA Kupası 1. Tur’da Beroe ile eşleşen Fenerbahçe, iki müsabakada da rakibine mağlup oldu. 1992-1993 sezonunda da UEFA Kupası’nda Botev Plovdiv ile oynayan Kanarya, 3-1 ve 2-2’lik skorlarla Bulgar temsilcisini elemeyi başardı.

Avrupa’da 263. maç

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 262 kez boy gösterdi.

Bu süreçte 103 galibiyet alan Fenerbahçe, 55 müsabakada berabere kalırken, 104 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Geride kalan müsabakalarda Kanarya rakip fileleri 352 kez havalandırırken, kalesinde ise 371 gol gördü.



Konferans Ligi’nde 11. maç

UEFA’nın 2021-2022 sezonunda uygulamaya koyduğu Avrupa Konferans Ligi’nde sarı-lacivertliler, 11. kez mücadele edecek.

O sezonun son 16 play-off turunda Slavia Prag takımıyla eşleşen Fenerbahçe, bu sezon da eleme turlarında 6 müsabaka yaptı. Konferans Ligi gruplarında üçüncü maçına çıkacak Kanarya, bu organizasyonda 10 karşılaşmada 8 galibiyet, 2 mağlubiyet alırken, 30 gol atıp, ağlarında 10 gole engel olamadı.

17 maçlık galibiyet serisi

Sezona UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme karşılaşmaları ile başlayan sarı-lacivertli ekip, aldığı başarılı sonuçlarla adını gruplara yazdırdı.

Haberin Devamı

Bu organizasyonda 8 maça çıkan Fenerbahçe, bunların tamamında sahadan galibiyetle ayrıldı. Kanarya, bu seriyi Süper Lig’de de sürdürdü.

Hafta sonu aldığı galibiyetle ‘en iyi sezon başlangıcı’ rekorunu 9 maça yükselten Kanarya, bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı 17 maçın hepsinde galibiyet sevinci yaşadı. Bu süreçte Fenerbahçeli futbolcular 50 kez gol sevinici yaşarken, rakiplerine ise sadece 9 defa bu şansı tanıdı.

Avrupa'daki son 20 maçta 1 kez kaybetti

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı 12’si UEFA Avrupa Ligi, 6’sı Avrupa Konferans Ligi, 2’si de Konferans Ligi grup mücadelesi olmak üzere toplam 20 karşılaşmada sadece 1 kez mağlup oldu.

Sarı-lacivertliler, tek mağlubiyetini geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda, Sevilla’ya karşı aldı.

Haberin Devamı

Bu süreçte Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde 8 galibiyet, 3 beraberlik elde ederken, Konferans Ligi’nde 9 müsabakada da galibiyet yaşadı.

Fenerbahçe, Avrupadaki son 20 maçta 1 kez kaybetti


Ludogorets, ligde 5. sırada

Bulgaristan 1. Ligi’nde 12 maça çıkan Ludogorets, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle topladığı 24 puanla 5. sırada yer alıyor.

Lider Lokomotiv Plovdiv’in 6 puan gerisinde bulunan yeşil-beyazlılar, ligin en golcü takımı konumunda yer alırken (30), kalesinde 8 gol gördü. Bulgar ekibi, son 6 maçında mağlubiyet yaşamadı.

Guillermo Cuadra düdük çalacak

Fenerbahçe ile Ludogorets arasında oynanacak müsabakayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Guillermo Cuadra yönetecek.

Haberin Devamı

Cuadra’nın yardımcılıklarını Guadalupe Porras Ayuso ve Alejandro Estevez Iglesias yapacak.

Maçın dördüncü hakemi ise Miguel Angel Ortiz Arias olacak.

Zorlu mücadelede VAR koltuğunda Cesar Soto Grado, AVAR’da da Santiago Jaime Latre oturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!