Edin Dzeko: 'Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız, herkese ihtiyacımız var'

Güncelleme Tarihi:

Edin Dzeko: Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız, herkese ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 11:54

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Boşnak golcü Edin Dzeko, sarı-lacivertli ekibin televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kaptanlarından Edin Dzeko, kulüp televizyonunda yayınlanan Günün Röportajı programına konuk oldu.

İşte Edin Dzeko'nun açıklamaları;

Her maç %100’ümüzü vermek istiyoruz. Sonuçta bizler Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız. Hedefimize ancak birlik olursak ulaşabiliriz. Onların desteğine ihtiyacımız var. Hata yaptığımızda da iyi oynamadığımız zaman da onların desteğine ihtiyacımız var çünkü zor anlarda birlikte olmamız gerekiyor. Onların bizim yanımızda olması çok önemli.

HİÇBİR TAKIM HER MAÇI KAZANAMAZ

Bizler için sezon şimdilik iyi gidiyor. Ligde ve Konferans Ligi’nde birinciyiz. Tabii ki bunlar istediğimiz şeyler. Olmak istediğimiz yer burası. Sezon başında çok fazla maç kazandık. Son maçlarda 2 mağlubiyet, 1 beraberliğimiz var. Futbol böyle. Dünyada hiçbir takım her maçını kazanamaz. Böyle maçlar da olacaktır. Önemli olan bu tarz mağlubiyetler sonrası neleri yanlış yaptığınızı, neleri daha iyi yapabileceğinizi görmektir. Bunları görmelisiniz ki bir sonraki maç farklı olsun, galibiyet olsun. Negatifi pozitife çevirebilin.

Haberin Devamı

HERKESE İHTİYACIMIZ VAR

Bireysel performans takımın performansına bağlıdır. Takım iyiyken bireysel performansların da artması normaldir. Takım kazandığı zaman genellikle gol atan oyuncular konuşulur. Ama bizim takımımızda aynı önemde çok fazla oyuncu var. Farklı görevleri var. Taraftarlar zaman zaman bunları göremeyebilirler ama bizler saha içerisinde görüyoruz. Bizim takımımızdaki her oyuncu çok önemli. Sezon bizim için şimdilik iyi gidiyor ama önümüzde daha çok uzun bir yol var. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Henüz hiçbir şey başarmadık diyebiliriz ama iyi gidiyoruz. Önümüzde savaşacağımız ve daha iyi olmamız gereken daha çok maç var. Milli ara bittikten sonra yeni bir aya gireceğiz ve belki de şu ana kadar oynadığımız aylar içerisindeki en önemli ay olacak çünkü önemli maçlarımız olacak Süper Kupa da dahil olmak üzere. Umarım bu milli arada burada kalan oyuncular en iyi şekilde dinlenmiştir ve umarım milli takımlarına giden oyuncular çok fazla yorulmadan dönerler çünkü herkese ihtiyacımız var. Umarım herkes döndükten sonra en iyi şekilde yolumuza devam ederiz.

Haberin Devamı

AZ MAÇ YAPMAK DAHA İYİDİR

Yoğun takvim işimizin bir parçası, büyük takımların bir parçası. Büyük takımlar her maçı kazanmak için oynarlar ve Avrupa’da da mücadele ederler. Bu sebeple 3 veya 4 gün sonra bir maç daha oynamanız gerekir. Buna alışkın oyuncular için bunun normal olduğunu düşünüyorum. Bizim için bu, oyunun bir parçası ve oynayacağımız her maç bizim için önemli. Şimdi Konferans Ligi’nde grup aşamasının sonuna geldik. Önümüzde 2 maç var ve grubu birinci sırada bitirmek bizim için çok önemli çünkü ilk sırada bitirdiğimiz zaman şubat ya da mart ayı geldiğinde bir tur atlamış, dolayısıyla 2 maç eksik oynamış oluyorsunuz. Az maç yapmak her zaman daha iyidir. Ligde de oynadığımız her maç çok önemli. Rakip fark etmeksiniz her maç 3 puan. Dolayısıyla oynayacağımız her maç çok önemli.

Haberin Devamı

POZİTİF DEVAM EDİYORUZ

Şu anda takımımızda güzel bir atmosfer var. Takım kazandığı zaman insanların dışarıdan negatif şeyler yaratmaya çalışması normaldir. Bence bundan daha büyüğüz. Hepimiz aynı hedef için buradayız. Birbirimize karşılıklı saygı duyuyoruz. Belirtmiş olduğum gibi insanlar içeriye bazı negatif durumlar sokmaya çalışabilirler ama biz büyük bir takımsak bunun üstesinden gelmeyi bilmeliyiz, bunu dışarıya itebilmeliyiz. Sezon yeni başladı, uzun bir yolumuz var. Birlik olmamız gerekiyor. Bu tarz şeylere de hazırlıklı olmamız gerekiyor. Burası çok büyük ve geleneksel bir kulüp. Büyük oyuncularımız var. Evet, kadroda eksik oyuncularımız oldu ama onların yerini dolduracak, onlar olmadığında takıma yardım edecek çok fazla kaliteli oyuncumuz var. Takım içerisinde yeterli çözümümüz var. Uzun bir yol ama maç maç, adım adım bakıyoruz. Şu anda pozitif bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

Haberin Devamı

SÜPER LİG VE SERIE A KARŞILAŞTIRMASI

Oynadığım liglerin hepsiyle karşılaştırmam zor çünkü çok fazla farklı ligde oynadım. Genel olarak iyi bir lig diyebilirim burası için. Son oynadığım lig olan Serie A ile kıyaslamam gerekirse orada futbol biraz daha taktiksel. İtalyan takımlarının defanslarını geçmek biraz daha zor. Ama Türkiye Ligi de şu ana kadar gördüklerimi değerlendirirsem çok iyi bir lig. Burada her takım futbol oynamak istiyor. Geriden oyun kurmak istiyorlar. Bu, zaman zaman onlara bazı zorluklar çıkarabiliyor çünkü geriden oyun kurarken hata yaptıkları zaman gol yiyebiliyorlar. Pozitif olan şey şu ki, buradaki hocalar, takımlar bunu saha içerisinde uygulamaya ve futbol oynamaya çalışıyorlar. Hocaların da buna önem verdiğini görüyoruz. Zaman zaman boşluk da verebiliyor takımlar, o zaman maç sanki 5’e 5, 10’a 10 gibi oynanıyor ama bunlar futbolun bir parçası. Bizim için önemli olan oynadığımız her maçta maçları domine etmek ve asla çok fazla boşluk vermemek. Bizim için önemli olan bir diğer konu da, geriye düştüğümüz zaman ‘Maç bizim için bitti’ demememiz gerekiyor. Tabii ki futbolda amaç gol atmaktır ama bazen gol de yersiniz. Gol yediğiniz zaman pozitif kalmaya devam etmelisiniz ki maçı çevirebilesiniz.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN SAVAŞÇILARIYIZ

Taraftarlarımıza şunu söyleyebilirim; takımda şu an pozitif bir hava var. Takımdaki herkes inanıyor. Hem evimizde oynadığımız maçlarda hem dışarıda oynadığımız maçlarda görüyorum ki taraftarlarımız da bizlere inanıyorlar. Bu şekilde devam etmelerini istiyorum. Takımımız hazır. Her gün çok iyi çalışıyoruz. Sadece maçlarda değil, haftanın başından sonuna kadar çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Her maç %100’ümüzü vermek istiyoruz ki en önemlisinin de bu olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bizler de Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız. Hedefimize ancak birlik olursak ulaşabiliriz. Onların desteğine ihtiyacımız var. Hata yaptığımızda da iyi oynamadığımız zaman da onların desteğine ihtiyacımız var çünkü zor anlarda birlikte olmamız gerekiyor. Zor anlar olacaktır, hatalar olacaktır, negatif anlar olacaktır. Onların bizim yanımızda olması çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!