Dimitris İtoudis: 'Fenerbahçe ile tarih yazacağız'

Güncelleme Tarihi:

Dimitris İtoudis: Fenerbahçe ile tarih yazacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 07:00

Ülkemizde bir dönem Bandırma Banvit’i çalıştıran, son yıllarda CSKA Moskova ile büyük başarılara imza atan Yunan başantrenör için Ülker Spor Salonu’nda imza töreni düzenlendi. İtoudis burada taraftarlara seslenerek “Görevimin ve sorumluluğumun farkındayım. Çalışma arkadaşlarımla Fenerbahçe’de tarih yazmak için buradayız. Buraya bilet alıp gelen taraftarların görmek istedikleri şeyi görmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Beko’nun üç yıllık anlaşmaya vardığı başantrenör Dimitris İtoudis için imza töreni düzenledi. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki imza törenine İtoudis’in yanı sıra kulübün basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, basketbol operasyonları genel direktörü Maurizio Gherardini, genel menajer Derya Yannier ve basketbol operasyonları direktörü Defne Patır katıldı. Komsuoğlu “Yeni bir heyecanın temellerini atıyoruz” diye konuştu.

Çok şanslıyım, onur duyuyorum

Banvit döneminin ardından ikinci kez Türkiye’de görev almaya hazırlanan Dimitris Itoudis ise “Onur duyuyorum. Çok şanslıyım. Görevimin ve sorumluluğumun farkındayım. Çalışma arkadaşlarımla Fenerbahçe’de tarih yazmak için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. Neleri inşa etmek istediklerimizi biliyorum. Umarım Fenerbahçe ailesiyle hep birlikte bunu yapacağız” diye konuştu. Transfer çalışmalarının sürdüğünü ve şimdiye dek iki isimle anlaştıklarını belirten Yunan koç “Taraftarlar rahat uyuyabilir. Fenerbahçe çok güçlü hedefler için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takımın kimliği ile kimyası olmalı

Deneyimli başantrenör şöyle devam etti: “Benim bir felsefem var. Kazanan bir takım kültürü yaratmak. Neyimiz var, neyimiz yok bunlara bakacağız takımı inşa ederken. En önemlisi kimlik ve kimya olması. Roller çok önemlidir. Fedakarlık çok önemlidir. Birlik içinde, kimya içinde çalışacak bir takım oluşturmalıyız. Elimizde ne varsa ona göre ayarlama yapmamız gerekiyor. Burası benim takımım değil. Milyonlarca taraftara sahip olan çok büyük bir takım. Ne kadar hızlı anlarlarsa, o kadar hızlı adapte olurlar. Buraya bilet alıp gelen taraftarların görmek istedikleri şeyi görmelerini sağlayacağız.”

Wilbekin ile görüşmeler olumlu gidiyor

Sözleşme sona eren Nando de Colo ile konuştuğunu belirten İtoudis “Geçmişte CSKA Moskova’da birlikte 5 yıl çalışmıştık, o da bir ortam değişikliği istemişti. Genel direktörümüz Gherardini ile sürekli konuşuyoruz. Nando ile önceden çalışmış olmam da elimizi rahatlatıyor. Wilbekin ile de görüşmelerimiz sürüyor. Kesinleşen bir şey yok ancak genel gidişat için olumlu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

De Colo için karar Itoudis'te

F.Bahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, transfer listelerindeki Scottie Wilbekin’in Maccabi ile sözleşmesinin devam ettiğini belirterek “Bu transfer için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz. Şu an için net bir durum yok” dedi. Derya Yannier sözleşmesi biten Nando de Colo için İtoudis’in raporu doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyerek, “Tabii ki koçun teknik analizi her şeyden önemli” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!