Cengiz Ünder, Fenerbahçe-Ankaragücü maçına damga vurdu! Ä°smail Kartal tercih etti, geri dönüÅŸ ve 100. gol..

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Ünder, Fenerbahçe-Ankaragücü maçına damga vurdu İsmail Kartal tercih etti, geri dönüş ve 100. gol..
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 20:10

Süper Lig'i 23. haftasında oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçına Cengiz Ãœnder damgasını vurdu.Â

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ettiği Süper Lig'in 23. hafta maçında İsmail Kartal'ın tercihi ve Cengiz Ünder'in performansı dikkat çekti.

DJIKU GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe’de Alexander Djiku, 6 maç sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Son olarak Galatasaray derbisinde yer alan 29 yaşındaki savunmacı, sonrasında ülkesinin milli takımında görev almıştı. Geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir mücadelesinin kadrosuna dahil edilen Djiku, forma giymemişti.

8 EKSÄ°K VARDI

Sarı-lacivertli ekipte Afrika Uluslar Kupası’nda yer alan Bright Osayi-Samuel ile sakatlığı devam eden Luan Peres ve Fred’in yanı sıra gribal enfeksiyonu bulunan İrfan Can Eğribayat ve cezalı olan Jayden Oosterwolde görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra hazır olmayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc şans bulamadı. Ryan Kent ise teknik heyet tercihiyle kadroya dahil edilmedi.

Haberin Devamı

Ä°SMAÄ°L KARTAL'DAN CENGÄ°Z ÃœNDER TERCÄ°HÄ°

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir maçının 11ine göre 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, cezası bulunan Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Kahveci’nin yerlerine Alexander Djiku ile Cengiz Ünder’e görev verdi. Tecrübeli teknik adam, kalede Dominik Livakovic’e, savunmada Mert Müldür, Serdar Aziz, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu’na, orta alanda İsmail Yüksek-Rade Krunic ikilisine, kanatlarda Cengiz Ünder ile Dusan Tadic’e forma verdi. Santrforda Edin Dzeko görev alırken, arkasında Sebastian Szymanski gol aradı.

Cengiz Ünder, Fenerbahçe-Ankaragücü maçına damga vurdu İsmail Kartal tercih etti, geri dönüş ve 100. gol..

CENGÄ°Z ÃœNDER SAHNE ALDI

Fenerbahçe, 13. dakikada geri düşerken sahneye Cengiz Ünder çıktı ve 20 ile 32. dakikalarda bulduğu gollerle takımını geri döndürdü.

100. GOL DE GELDÄ°

Cengiz, Fenerbahçe'nin 2023/24'teki 100'üncü resmi maç golünü Ankaragücü ağlarına gönderen isim oldu. Sarı-lacivertliler, bu sezon Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde bu sayıya ulaşan ilk takım oldu.

Bayer Leverkusen 85 gol atarken Liverpool'un 84, Manchester City'nin 81 golü var.

10 GOLE KATKI

Haberin Devamı

Ayrıca Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Cengiz Ünder, şu ana kadar Süper Lig'deki 15 maçta 7 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!