Beşiktaş'ın 35. başkanı Hasan Arat oldu!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın 35. başkanı Hasan Arat oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 15:15

Beşiktaş Olağan Seçimli Genel Kurulu, Akatlar Spor Kompleksi'nde düzenlendi. Hasan Arat, Beşiktaş'ın 35. başkanı oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü’nün Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda 7 bin 271 oy alan Hasan Arat, siyah-beyazlı kulübün 35’inci başkanı oldu.

Beşiktaş Kulübü’nün Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. 10:30’da başlayan oy verme işlemi 21 sandıkta tamamlandı. Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda Serdal Adalı ile Hasan Arat, başkanlık için yarıştı. Genel kurul üyeleri Hasan Arat için turuncu, Serdal Adalı için beyaz renkteki oy pusulalarını kullandı. Hasan Arat; 7 bin 271, Serdal Adalı; 4 bin 557 oy aldı. Bu sonuçla Arat, Beşiktaş Kulübü’nün 35’inci başkanı seçildi.

Hasan Arat, 3'üncü kez girdiği yarışta bu kez başkanlık koltuğuna oturdu. Arat, 2000 ve 2002'de girdiği başkanlık yarışında Serdar Bilgili'nin gerisinde kalmıştı.

Haberin Devamı

Hasan Arat’ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: “Hüseyin Yücel, Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Bünyamin Burak Aslan.”

HASAN ARAT: DEMOKRASİ DERSİ VERİLDİ

Beşiktaş’ın Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda demokrasi dersi verdiğini kaydeden Hasan Arat, “Binlerce insan kuyrukta bekledi. Bu markanın, bu armanın ne kadar büyük olduğunu tüm Türkiye gördü. Beşiktaş her şeye layıktır. Tüm yönetim kurulu ile birlikte biz büyük ve iyi bir takımız. Bizim işimiz şimdi başlıyor. Bu gece bitmedi. Beşiktaşlının şansı büyük, yolu açık olsun” dedi.

BAKAN BAK'TAN HASAN ARAT’A TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Beşiktaş’ın Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Hasan Arat için kutlama mesajı yayımladı. Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı: “Beşiktaş Kulübü’nün yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Hasan Arat ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Siyah-beyazlı ekibin yeni başkanı Hasan Arat’a ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum.”

1. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 201
Serdal Adalı: 195

2. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 227
Serdal Adalı: 201

Haberin Devamı

3. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 226

Serdal Adalı: 173

4. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 243
Serdal Adalı: 205

5. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 368
Serdal Adalı: 254

6. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 358

Serdal Adalı: 225 

7. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 315

Serdal Adalı: 241

8. Sandık Sonucu:

Hasan Arat: 361

Serdal Adalı: 225

9. Sandık Sonucu: 

Hasan Arat: 471 
Serdal Adalı: 218

10. Sandık Sonucu:

Hasan Arat: 483

Serdal Adalı: 172

11. Sandık sonucu

Hasan Arat: 460
Serdal Adalı: 185

12. Sandık sonucu

Hasan Arat: 334
Serdal Adalı: 260

13. sandık sonucu:

Hasan Arat: 369

Serdal Adalı: 232

14. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 359
Serdal Adalı: 207

15. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 386
Serdal Adalı: 259

16. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 442

Serdal Adalı: 234

Haberin Devamı

17. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 370
Serdal Adalı: 293

18. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 332

Serdal Adalı: 193

19. Sandık Sonucu

Hasan Arat: 324
Serdal Adalı: 192

20. sandık sonuçları:

Hasan Arat: 348
Serdal Adalı: 182

21. sandık sonuçları:

Hasan Arat: 294
Serdal Adalı: 211

OY VERME İŞLEMİ UZATILDI

İlk alınan karara göre kongrede saat 17.00 itibarıyla kapılar kapanacak ve içeride kalan üyeler oy kullandıktan sonra sayım işlemine geçilecekti ancak katılım yüksek olması ve salon dışında üyelerin beklemesi sebebiyle Akatlar Spor Kompleksi dışında bariyerlerle çevrili alana 17:00'de giren üyelerim sıra ne zaman gelirse o zaman oy kullanabilmesine izin verildi.

BEŞİKTAŞ KONGRESİ’NDE OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda oy verme işlemi tamamlandı.

BJK Emlakjet Spor Kompleksinde siyah-beyazlı kulübün 35'inci başkanının belli olacağı genel kurulda, kongre üyeleri 21 sandıkta oylarını kullandı. Hasan Arat ve Serdal Adalının başkanlık için yarıştığı genel kurula 12 bin 152 kongre üyesinin katıldığı açıklandı.

Kongrede oy verme işlemi saat 18.00 itibarıyla sona erdi.

Öte yandan başkan adaylarından Serdal Adalı'nın salona girişini diğer aday Hasan Arat ve destekleyenlerinin bulunduğu tribünün alkışlaması üzerine karşılıklı tezahüratlar yapıldı.

BEŞİKTAŞ'TA OY SAYMA İŞLEMİ BAŞLADI

Beşiktaş'ta olağan seçimli genel kurulda oy verme işlemi sona erdi. 12 bin 152 üyenin katılım gösterdiği genel kurulda sandıkların kapanmasının ardından oy sayma işlemine geçildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Olağan Seçimli Genel Kurulu, Akatlar Spor Kompleksi'nde düzenlendi. Hasan Arat ve Serdal Adalı'nın başkanlık için yarıştığı genel kurulda oy verme işlemi saat 18.00 itibarıyla sona erdi. Oy kullanma hakkı bulunan 21 bin 219 üyeden 12 bin 152 üye, genel kurula katılım sağladı.
Sandıkların kapanmasıyla birlikte de oy sayım işlemi başladı.

BEŞİKTAŞ'TA ÇEBİ, ADALI VE ARAT OYUNU KULLANDI

Beşiktaş Kulübü’nün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adayları Serdal Adalı ve Hasan Arat'nın yanı sıra mevcut başkan Ahmet Nur Çebi oyunu kullandı.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde siyah-beyazlı kulüp 35’inci başkanını seçiyor. Başkan adayları Serdal Adalı 8 numaralı; Hasan Arat ise 4 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Öte yandan başkan Ahmet Nur Çebi ise 3 numaralı sandıkta oy kullanma işlemini yaptı.

HASAN ARAT: BEŞİKTAŞ BUNDAN SONRA BURADA KONGRE YAPMAYI HAK ETMİYOR

Oyunu 4’üncü sandıkta kullanan Hasan Arat, şu açıklamaları yaptı:
“Camiamıza hayırlı olsun. Biraz önce Serdal Bey ve divan kurulu başkanımızla toplantı yaptık. Dışarıda kalan arkadaşlarımızın da oy kullanmalarını sağlayacaklar. 10 bin 800’ü geçtik. Biz 12 binleri geçeceğini düşünüyoruz. Bu Beşiktaş için önemli bir şeydir. Beşiktaş bundan sonra burada (BJK Emlakjet Spor Kompleksi) kongre yapmayı hak etmiyor. Beşiktaş çok büyük bir camia. Çok büyük bir yerde yapacak ve bu düzensizlikler bitecek. Bu yüzden bir değişim diyoruz. Beşiktaşımıza hayırlı olsun.”

SERDAL ADALI: HER ŞEY BEŞİKTAŞ İÇİN

Oy kullanma işlemini 8’inci sandıkta gerçekleştiren Serdal Adalı, “Beşiktaş için hayırlı uğurlu olsun. Hakkımızda hayırlısı. Her şey Beşiktaş için” dedi.

Beşiktaşın 35. başkanı Hasan Arat oldu

SERDAL ADALI: GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ ORGANİZASYON

Akatlar Spor Kompleksi’nde oluşan yoğunluk sebebiyle Başkan adaylarından Serdal Adalı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Seçimin daha geniş bir alanda yapılması gerektiğini dile getiren Adalı, "Bir organizasyon bozukluğu var. Bunun farkındayız. Bu seçimi stadyumumuzda yapabilirdik. Başka daha geniş bir alanda yapabilirdik. Genel kurul üyelerimizin biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum. Beşiktaş için çok önemli bir seçim. Mevcut durumdan dolayı bırakıp gidilecek kadar basit bir seçim değil. Herkesten biraz daha sabır ve sükunet rica ediyorum. Kısa bir süre sonra bir rahatlık olacaktır. Bu seçim, bugüne kadar gördüğüm en kötü organizasyon" diye konuştu.

Gerekli uyarılarda bulunduklarını sözlerine ekleyen Serdal Adalı, "Oy kullanmak için gelip dışarıda kalan arkadaşlarımız var. Geri dönen arkadaşlarımız var. Güvenlik arkadaşlarımız ile görüşüyoruz" açıklamalarında bulundu.

"BU DURUM BİZİM SON REZİLLİĞİMİZ OLACAK"

Seçimi kazanmaları halinde bir sonraki organizasyonun farklı bir yerde yapılacağını söyleyen Adalı, "Bizim başkanlığımız döneminde organizasyonlarımızı stadyumda veya başka bir yerde yapacağız fakat burada yapmayacağız. Bu durum bizim son rezilliğimiz olacak. Tüm genel kurul üyelerimizden de özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yoğun bir gün olduğunun altını çizen Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, "Seçime tahmin ediyorum 11 bin katılım olacaktır. Herkesin kulübüne sahip çıkmak için gelip oyunu kullanmaya niyetli olduğunu görüyorum. İnşallah sahip de çıkacak" diyerek sözlerini tamamladı.

HASAN ARAT: SAKIN GERİ DÖNMEYİN

Akatlar Spor Kompleksi’nde oluşan yoğunluk sebebiyle Başkan adaylarından Hasan Arat da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tarihi kongrelerden birinin yaşandığını dile getiren Arat, "23 yıllık düzenin bu nedenle son bulması lazım. Beşiktaş camiasına bunu layık görenler, burayı yönetemezler. Beşiktaş camiası bu şekilde beklemeyi hak etmiyor. Herkes sabırlı olsun. Dışarıda 1.5 kilometreye uzanan kuyruklar var. Sakın bırakıp gitmeyin. Zaten istenen buydu. Lütfen mücadele edin. Biraz daha bekleyin. Çok haklısınız ama bir daha Beşiktaş'ta böyle bir şey olmayacak. Dün bu yönetimi alkışlayanlar bugün şimdi ne diyecekler. Bekleyin, oyunuzu kullanın. Sakın geri dönmeyin" ifadelerini kullandı.

 

"BİZ BU İŞİ DEĞİŞTİRMEYE GELDİK"

Salon önündeki bariyerlerin uzatılması gerektiğine dikkat çeken Hasan Arat, "Bariyerlerden içeriye girenler saat 5'i geçse bile oy kullanma hakkına sahip. Böyle bir düzen olamaz. Beşiktaşlılar bu davadan vazgeçmesin. Biz bu işi değiştirmeye geldik. En önemli neden de bu işte" şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Hasan Arat, 10 binin üzerinde katılım beklediğini de sözlerine ekledi.

Beşiktaşın 35. başkanı Hasan Arat oldu

 

İKİ İSİM DE 3. KEZ ADAY

Her iki isim de 3. kez başkanlığa aday oldu. Onursal başkan Süleyman Seba’nın son döneminde başkan yardımcılığı yapan Arat, 2000 ve 2002’deki kongrelerde Serdar Bilgili’nin gerisinde kalarak başkanlığa seçilemedi. Yıldırım Demirören ve Fikret Orman dönemlerinde yöneticilik görevinde bulunan Adalı, 2013’te Fikret Orman, 2019’da Ahmet Nur Çebi ile girdiği başkanlık yarışını kazanamadı. 

SERDAL ADALI'NIN YÖNETİM KURULU LİSTESİ:

Metin Keçeli, Hakan Daltaban, Uğur Fora, Orhan Özalp, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Çağatay Abraş, Kaan Kasacı, Aykan Aydın, Atilla Bingöl, Melih Aydoğdu, Hazal Kalkavan Karahan, Mustafa Mollaoğlu, Mahir Kaplan

HASAN ARAT'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ:

Hüseyin Yücel, Feyyaz Uçar, Dr. M. Cüneyt Sezgin, Yalçın Ayaydın, M. Kaan Şakul, Onur Göçmez, Mete Vardar, Ekrem Keçoğlu, Altın Mimir, Prof. Dr. Işıl Zeybek, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Burak Aslan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!