Beşiktaş-Ümraniyespor maçında tarih tekerrür etti! Güneş döndü, Cenk Tosun yeniden doğdu, Ismael döneminde...

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş-Ümraniyespor maçında tarih tekerrür etti Güneş döndü, Cenk Tosun yeniden doğdu, Ismael döneminde...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 18:01

Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Beşiktaş-Ümraniyespor maçında Cenk Tosun'un performansı çok konuşuldu. Şenol Güneş'in ikinci döneminin ilk maçında çarpıcı istatistikler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Ümraniyespor'un kozlarını paylaştığı Süper Lig'in 12. haftasında Şenol Güneş etkisi dikkat çekti.

GÜNEŞ DÖNDÜ, CENK TOSUN GERİ DÖNDÜ

Sezon başında yeniden Beşiktaş'a dönen Cenk Tosun, bu sezon ilk kez ilk 11de görev yaptı. Beşiktaş'ın sezon başında tekrardan kadrosuna kattığı golcü oyuncu Cenk Tosun, Ümraniyespor maçına ilk 11de başladı. Daha önce Valerien Ismael döneminde genellikle karşılaşmanın son anlarında oyuna dahil olan Cenk Tosun, Şenol Güneş'in takımın başına geçmesinin ardından ilk 11de görev yaptı.

MAÇ BAŞINA 14 DAKİKA OYNUYORDU

Milli golcü, Valerien Isamel döneminde maç başına 14 dakika sahada kalan Cenk, 3. haftada oynanan Karagümrük maçında 90+3. dakikada oyuna girince teknik direktör Valerien Ismael'e tepki göstermişti.

Haberin Devamı

GÜNEŞ'İN İLK MAÇINDA GOL VE ASİST

Cenk Tosun, Şenol Güneş'in ikinci döneminin ilk maçında formayı giydi ve 5. dakikada penaltıdan golü buldu. Ayrıca Weghorst'un 33. dakikada kaydettiği golde asisti yapan isim oldu. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde ise kendisinin ikinci golünü kaydetti.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

Güneş'in Beşiktaş'taki ilk döneminde de siftah golü Cenk'ten gelmişti. Tecrübeli futbolcu, 16 Ağustos 2015 tarihinde Mersin İdman Yurdu'nun ağlarını havalandırmıştı.

SON 10 PENALTIYI DA ATTI

Ümraniyespor maçıyla birlikte Cenk Tosun, Süper Lig'de kullandığı son 10 penaltının tamamını gole çevirmiş oldu.

GÜNEŞ İLE BAMBAŞKA

Gaziantepspor'dan 2014 yılında Beşiktaş'a transfer olan Cenk, Şenol Güneş birlikte çıktığı dönemde önemli performanslar ortaya koydu. 31 yaşındaki futbolcu, 2018 yılında Everton'a 22.5 milyon euro bonservis ücretiyle transfer olarak rekor kırmıştı.

İLK KEZ 5 GOL

Şenol Güneş’in ilk maçında Ümraniyespor karşısında etkili bir performans ortaya koyan Beşiktaş, sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrılırken, siyah-beyazlı ekip bu sezon ilk kez bir maçta 5 gol atmayı başardı. Valerien Ismael yönetiminde Karagümrük karşısında 4-1’lik galibiyet elde eden ve bu sezon en fazla gol attığı karşılaşmayı izleten Beşiktaş, Şenol Güneş’in ilk maçında ise sezon rekorunu kırdı

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!