A Milli Takım'da Stefan Kuntz gitti, yeni hoca Montella

Güncelleme Tarihi:

A Milli Takımda Stefan Kuntz gitti, yeni hoca Montella
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 01:49

20 Eylül 2021’de göreve gelen alman teknik direktör 2 yıl sonra yine 20 Eylül’de A Milli Takım’a veda etti. Riva’da gerçekleşen zirvede ayrılık kararı tebliğ edilen Stefan Kuntz yöneticilerle vedalaşıp tesislerden ayrıldı. Gözler yeni teknik adama çevrilirken TFF’nin Vincenzo Montella’yı açıklaması an meselesi. İtalyan çalıştırıcının da 2 Türk yardımcısı ile kısa sürede göreve başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

A Milli Takım’da uzun süredir tartışılan teknik direktör Stefan Kuntz dönemi dün Riva’da gerçekleştirilen zirvenin ardından sona erdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde başkan Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Alman çalıştırıcıya ayrılık kararı tebliğ edildi. Zirvenin ardından A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ve yöneticilerle vedalaşan Kuntz kendisini bekleyen araçla TFF binasından ayrıldı.

iYi NiYETLE YOLLAR AYRILDI 

Kuntz ile yapılan görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yaptığı şu açıklama ile kararı kamuoyu ile de paylaştı: “TFF Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.”

Haberin Devamı

2 TÜRK YARDIMCI iLE GELECEK 

BU gelişmelerin ardından gözler A Milli Takım’ın yeni teknik direktörünün kim olacağına çevrildi. Bu görev için Joachim Löw, Vincenzo Montella ile birlikte Abdullah Avcı’nın isimleri öne çıkarken TFF tercihini Montella’dan yana kullandı. TFF Başkan Vekili, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt’ün İtalya’da görüştüğü Montella’yı ikna ettiği, Futbol Federasyonu’nun en kısa sürede İtalyan çalıştırıcının adını açıklayacağı öğrenildi. Adana Demirspor’un başındaki başarılı yönetimiyle dikkat çeken 49 yaşındaki çalıştırıcının A Milli Takım’da 2 Türk yardımcısı ile birlikte görev alacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!