Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Güncelleme Tarihi:

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:33

Dünyaca ünlü tasarımcıların elinden çıkmış ve her biri farklı yönleriyle öne çıkan birbirinden ilginç merdiven modelleri...

Haberin Devamı

Pek çoğumuzun apartman dairelerinde yaşamak zorunda olduğu bir dünyada ve bir ülkede yaşıyoruz. Ne yazık ki müstakil evler ve yatay mimari henüz hak ettiği ilgiyi görmekten bir hayli uzakta. Son dönemde bu alanlarda dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Umuyoruz uzun vadede bizler de Amerika, Avustralya, Kanada gibi ülkelerde olduğu gibi müstakil konutların ağırlıkta olduğu şehirlere kavuşuruz. Sonuç olarak halihazırda ister müstakil isterse apartman dairesi olsun, iki veya daha çok katlı evlerde yaşayan kesim, toplam nüfusun bir hayli küçük bir kısmını kaplıyor. Ama sırf kendi evinizin içinde bir merdiven ve bir üst kat yok diye, dünyaca ünlü tasarımcıların elinden çıkmış ve her biri farklı yönleriyle öne çıkan birbirinden ilginç merdiven modellerinden keyif almanıza engel değil bu. Gelin şimdi bu sınırları zorlayan merdiven modellerine biraz daha yakından bakalım. 

 

Haberin Devamı

AKORDEON MERDİVEN

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: Frost Architects Ltd

Alışılmadık şekilde çok sayıda ahşap parçanın son derece ilginç bir kavisle bir araya getirilmesiyle oluşan ve akordeon formuna benzer bir biçime sahip olan bu merdiven, gerçekten sıra dışı bir model. Öyle ki ona yalnızca bir evin mimari zorunluluktan ötürü kullanılan bir parçası gözüyle bakmak haksızlık olur. Adeta bir sanat eseri niteliği taşıyan bu merdivenin, türünün tek örneği olduğuna hiç şüphe yok.

 

HER SANTİM KIYMETLİ

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: Temza Design and Build

Modern şehir yaşamında her dakikanın her saniyenin kıymeti paha biçilmez olduğu gibi evlerimizdeki hacim de büyük bir değer taşıyor. Kentlerde giderek küçülmekte olan apartman dairelerinde ziyan edilecek bir santimlik boşluk yok. Bu yüzden doğru bir tasarımla ölü alan yaratma potansiyeli taşıyan noktaları yararlı hale dönüştürebilirsiniz. Örneğin buradaki merdiven, ikiye böldüğü kütüphanenin yalnızca küçük bir kısmını eksiltiyor. Merdiven başladığı ve bittiği noktalardan itibaren kitaplar sıralanmaya devam edilmiş.

 

Haberin Devamı

ADETA BUKALEMUN

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: Railing London Ltd

Ufak tefek muziplikler mimari ve özellikle de dekorasyon projelerine hoş bir hava katabiliyor. Bu tarz sürprizlerden herkes hoşlanır. Evinize ilk kez gelen bir arkadaşınızdan üst kattan bir şey getirmesini rica edin. Bakalım merdiveni bulması kaç dakika sürecek.

 

ALIŞILMADIK MALZEMELER

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: WT Architecture

Camın kırılgan ve hassas bir malzeme olduğu çok küçük yaşlardan itibaren aklımıza kazınmıştır. Genellikle bir şeyleri kırıp dökerek edindiğimiz tecrübeler sayesinde camın hiç değilse üzerinde yürünmeyecek bir şey olduğunu hepimizi biliriz. Öte yandan her şey hızla değişiyor, bildiklerimiz de geçerliliğini yavaş yavaş yitiriyor. Burada bütünüyle camdan imal edilmiş bir merdiven görüyoruz. Sanıyoruz bugün gelinen noktada mimaride her şey mümkün.

 

Haberin Devamı

MÜTHİŞ BULUŞMA

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: Hide and Stitch

Bir yenileme projesinin konusu olmuş ve yeniden hayata dönmüş bu eski taş evin üst katına açılan merdivenler farklı malzemelerin bir araya gelerek müthiş bir sonuç üretebileceğini kanıtlar nitelikte. Taş, ahşap, cam ve metalin kaynaştığı bir noktada ortaya çıkan bu merdiven, eve oldukça hoş ve özgün bir hava katmış.

 

AHŞAP İŞÇİLİĞİNDE SON NOKTA

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: Hide and Stitch

Dünya üzerinde kullanılan mobilyalarının çok çok büyük bir kısmının fabrikalarda üretildiği bugünlerde, ince işçiliklerin mimari eski ahşap ustalarıyla karşılaşmak pek kolay değil. Ancak bu sanatı inatla ve ısrarla sürdüren ustalar ve onların hakkını veren müşterileri hâlâ var. Bu evin üst kat merdivenlerinde bu harika ahşap işçiliğinin oldukça seçkin bir örneğini görüyoruz.

 

Haberin Devamı

MİNİMAL ŞIKLIK

Sınırları zorlayan merdiven tasarımları

Kaynak: Railing London Ltd

Beyazın bütünüyle hakim olduğu bir ev. Bu evde nasıl bir merdiven olmalı diye sormuş olsaydık, muhtemelen hiçbir okuyucumuzun aklına böyle bir model gelmezdi. Yine beyaz ve minimal tasarımın muazzam bir örneği olan bu merdiven, bu eve müthiş bir şekilde yakışmış ve onu tamamlamış.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!