Sigara yasağı Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

Sigara yasağı Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 13:55

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, kamu alanlarında sigara içme yasağının yürürlüğe girdiği üç gün içinde yasağa uymayan 20 iş yeri hakkında tutanak tutulduğunu belirtti.

Yalım, 19 Mayısta başlayan sigara yasağının uygulanmasına ilişkin denetim görevinin belediye zabıtası, polis ve jandarmaya verildiğini söyledi.

Devletin kolluk görevlisi olarak görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Yalım, vatandaşlardan sigara yasağını ihlal edenleri “153 Alo Zabıta” hattına bildirmelerini istedi.

Yasanın yürürlüğe girdiği 3 günde sigara yasağına uymayan 20 iş yeri hakkında tutanak tuttuklarını ifade eden Yalım, şunları kaydetti:

“Yüzlerce vatandaşa da sözlü uyarıda bulunduk. Tutanak tutulan iş yerlerine aynı suçun tekrarı halinde para cezası keseceğiz. İlk etapta uyarılarla sorunu çözmeye çalışacağız, sorun çıkaran vatandaşlara ise para cezası yazmaktan kaçınmayacağız. Bizim amacımız ceza yazmak değil, insanları eğitmek. Zaten yasalar da cezalar da insanların huzur ve mutluluğunu sağlamak içindir.”

MUĞLA

Muğla Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri, kent merkezinde “Sigaraya Hayır” yürüyüşü düzenledi.

“Sigaraya Hayır” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, Muğla Valiliği önünde toplandı.

Okulun müdür yardımcısı Faruk Er, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs itibariyle uygulanmaya başlanan kanun gereği, okul, dershane, iş yeri, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro salonu ve ulaşım araçlarında sigara kullanılamayacağını anımsattı.

Bu kanunla içenler kadar içmeyenlerin de koruma altına alındığını belirten Er, “Biz de alınan kararı destekliyor ve 'sigaraya hayır' diyoruz” diye konuştu.

Valilik önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen yaklaşık bin öğrenci, daha sonra vatandaşların alkışları arasında Muğla Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesine geldi.

Bu arada, bazı vatandaşların, sigara içerek öğrencileri izlemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Yürüyüş sırasında öğrenciler, vatandaşlara sigarayı bırakmaları konusunda uyarıda bulundu.

ADANA

Sigara yasağının uygulanmaya başlamasıyla, reklamcılara uyarı yazısı içeren tabela siparişleri gelmeye başladığı bildirildi.

Adana'da faaliyet gösteren bir reklam firmasının genel koordinatörü Gökay Kasapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu ve özel kuruluşlara ait binaların iç mekanları, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenlenen kapalı alanlar ve tribünlerde sigara kullanımının yasaklandığını hatırlattı.

Yasa gereği buralarda uyarı levhalarının da asılması gerektiğini belirten Kasapoğlu, “Yasal uyarı yazıları ve tabelaların standardı da genelgede belirtildi. Biz de gelecek talepleri doğru ve eksiksiz şekilde cevaplamak için gerekli araştırmayı yaparak, bilgi sahibi olduk” dedi.
Uyarı yazılarıyla ilgili siparişleri 19 Mayıstan bir hafta önce almaya başladıklarını anlatan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

“Düne kadar Adana ve ilçelerindeki kurum ve kuruluşlardan çok sayıda sipariş aldık. Sigara içilmesinin yasak olduğu ve sigara içilebilen alanları belirten tabelaları kısa sürede hazırlayarak firmalara teslim ediyoruz. Bizim gibi diğer bazı reklamcılar da müşterilerinin taleplerini karşılamaya çalışıyor. Bu yasak, sektörde yeni iş çıkardı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!