SGK, kötü beslenen 60 bin çocuk için harekete geçti: Mama harekatı

Güncelleme Tarihi:

SGK, kötü beslenen 60 bin çocuk için harekete geçti: Mama harekatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 21:42

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), 0-5 yaş arası kötü beslenme nedeniyle oluşan malnütrisyon hastalığının önüne geçebilmek için çalışma başlattı. 60 bin vaka tespit eden SGK, rapor verilen bebeklerin mama ve beslenme solüsyonlarının tamamını ödüyor. Ancak bunun yeterli olmayacağına karar veren kurum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte yeni bir eylem planı hazırladı. Buna göre, yeni doğum yapan ve ekonomik durumu iyi olmayan kişilerin evlerine gidilerek sosyal durum tespiti yapılacak. SGK yetkilisi, konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ailesi kötü beslenme olduğuna dair rapor alan bebeklerimizin mama ve beslenme solüsyonlarını SGK ödüyor. Normalde bu bebeklerin ilk rapor sonrası iyileşmesi gerekiyor, ama aile ikinci kez rapor alırsa burada sorun olduğunu görüyoruz. Bu bebekleri sistem üzerinden çıkardık, 60 bin vaka olduğunu gördük. Malnütrisyon hastalığı, 0-5 yaş arası çocuklarda ciddi geriliğe neden oluyor.”

Bu hastalıkla ilgili eylem planı hazırladıklarını belirten SGK yetkilisi, “Bir aile ikinci kez rapor alıyorsa sosyal bir sorun var demektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte her ildeki yöneticimiz özellikle yeni doğum yapan kişilerin evlerine gidip sosyal durum tespiti yapacaklar. Aile eğer ihtiyaç sahibi ise bebeklerinin gıda yardımlarını karşılama kararı aldık. Devletin çok imkânı var ama maalesef insanlarımızın çoğu bunu bilmiyor. Çocuklarını sadece ekmekle beslemeye çalışan aileler var. Bu dönemde hala malnütrisyon hastalığı olmamalı”  dedi.  

Haberin Devamı

ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRANA 425.8 BİN TL CEZA

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocuk işçi çalıştıran işyerlerine denetimlerle ilgili bilgi verdi. Bakanlığın verdiği bilgiye göre çocuk işçi çalıştırdığı için son 7 yılda 339 işyeri hakkında 435 bin 832 TL para cezası uygulandı. CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in sorularına yanıt veren bakanlık 4857 sayılı İş Kanunu ile “Çocuk ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Hakkında Yönetmelik” hükümlerini kapsamında denetlendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!