Sezen Aksu'dan LGBTİ'ye destek: Kalbim ve dualarım sizlerle

Güncelleme Tarihi:

Sezen Aksudan LGBTİye destek: Kalbim ve dualarım sizlerle
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 12:40

Türkçe popun kraliçesi Sezen Aksu, 26 Haziran'da Taksim'de yapılması planlanan ve Alperen Ocakları tarafından hedef gösterilen LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne destek amacıyla bir mesaj yayınladı...

Haberin Devamı

Sezen Aksu, 26 Haziran'da Taksim'de yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne olan desteğini yazdığı bir yazıyla gösterdi.

Sezen Aksu'nun "LGBTİ'ye selam olsun; kalbim ve dualarım sizlerle" başlığı ile yayımladığı bu yazı, sosyal medyada pek çok kişi tarafından beğenilerek paylaşıldı. 

İŞTE O MESAJ...

"Bir arada yaşamak ve farklılıklara hoşgörü ile yaklaşmak, naif bir dilek ya da çağrı olarak kalıyor her gün yaşadıklarımız karşısında. Oysa bu içi boşaltılmış kelimeler bir arada yaşamak için çok değerli anlamlar ifade eder. Bize benzemeyene tahammül geliştiremiyor, ölümün öncü ayak sesleri gibi gelen tehditlere giderek kayıtsızlaşıyoruz. Günbegün şiddete biraz daha alışıyoruz.

Hiçbir şiddet dönüştürücü olamaz. Hiçbir şiddet birini doğasından, inandığından koparamaz. Bir süre bastırabilir ama yok edemez. Bir canlının varoluşsal doğasına saldırı, nafile bir çırpınıştır. Şiddetin, kazananı olmaz; eninde sonunda aşk kazanır.

Haberin Devamı

LGBTİ'ye selamlar olsun; kalbim ve dualarım sizlerle..."

NE OLMUŞTU?
Alperen Ocakları, yürüyüşe ‘her şeyi göze alarak’ engel olacaklarını duyurmuş, İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından CHP yürüyüşe destek çıkmıştı. Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke, "Takipteyiz. Hakaret ve tehditlere asla seyirci kalmayacağız" demişti.

Son olarak Mican, tepkiler üzerine "Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum" diyerek geri adım atmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!