Sessizlik cezası

Güncelleme Tarihi:

Sessizlik cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 23:13

TBF, olaylı Galatasaray Fenerbahçe derbisinin faturasını kesti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ile oynanan Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Odeabank’a 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi.TBF Disiplin Kurulu, dün yaptığı toplantıda G.Saray Odeabank’a 2 maç seyircisiz oynama cezasının yanı sıra ve 56 bin TL de para cezası verildiğini açıkladı.Galatasaray’ın 65-63 kazanarak seride durumu 2-1’e getirdi maç ile ilgili verilen kararda, rakip oyuncular ve teknik heyetine sürekli yabancı madde atıldı ve küfredildiği vurgulandı. 

EFES RAKİBİNİ BEKLİYOR

SARI kırmızılı taraftarların sahaya yabancı madde atması, toplu hâlde küfretmesi üzerine hakemlerin üç kez anons yaptırdığı mücadelede bir de F.Bahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic’e yapılan saldırı gözlerin Türkiye Basketbol Federasyonu’nun vereceği cezaya çevrilmesine yol açmıştı. Verilen cezanın ardından serinin dördüncü maçı bugün 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda seyircisiz olarak oynanacak. Maçı Galatasaray kazanırsa serinin 5. maçı F.Bahçe’nin ev sahipliğinde oynanacak. Bugün gülen Fenerbahçe olursa sarı lacivertliler final serisinde Anadolu Efes’in rakibi olacak.

Haberin Devamı

GALATASARAY ile Fenerbahçe arasında oynanan Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisinde sarı lacivertlilerin koçu Zeljko Obradovic’e yapılan saldırı iki ezeli rakibi bir kez daha karşı karşıya getirdi. İki taraf da yaptıkları açıklamalarla birbirini suçladı.

KARŞILIKLI SERT AÇIKLAMALAR

G.Saray, maddenin tükürük değil, ayran olduğunu savunurken, F.Bahçe ise, “Şaşırtıcı olan saldırıyı, ayran şeklinde açıklayan ve kendilerini hâlâ insan diye tanımlayanların da ortaya çıkmış olmasıdır” dedi.

“TÜRK SPORUNUN KİRLİ YÜZÜ”

GALATASARAY cezanın açıklanmasının ardından yeni bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: “Göreve geldiklerinden beri Türkiye’nin değil sadece bir kulübün federasyonu gibi davranan TBF çifte standartlarına bir yenisini daha ekledi.

‘ARALIKSIZ KÜFÜR’

Sadece iki sezon önce, tribünlerin G.Saray benchinin üzerine devrildiği, maç boyu aralıksız küfür edilen, sahaya yabancı madde yağan, Ergin Ataman’ın Ülker Arena’yı polislerin korumasında terk edebildiği maçtan sonra, tüm bu rezilliklere imza atan Türk sporunun kirli yüzünü temsil edenlerce yönetilen kulüp sadece 25 bin lira para cezası ile cezalandırılmıştı.”

Haberin Devamı

“BU KONU iLE iLGiLi SORU iSTEMiYORUM”

F.BAHÇE Koçu Obradovic bugünkü maç öncesi açıklamalarda bulundu. ‘Tükürük’ olayı ile ilgili olarak konuşmayı reddeden Sırp spor adamı şunları söyledi: 

“Ben basketbol antrenörüyüm. Birazdan antrenmanımız var. Tüm hayatım boyunca olduğu gibi de sadece basketbol antrenörlüğü yaparım. Daha iyi oynamak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Finale çıkmak için sadece 1 galibiyete ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

‘EVET TÜKÜRDÜLER’

OBRADOVIC’e yapılan saldırıdan sonra sarı lacivertlilerin soyunma odasına gittik. Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Sormlusu Defne Patır’ın tercümanlığıyla Obradovic’e, kendisine yapılan saldırın tükürüp olup olmadığını sorduk. Obradovic, çok sinirli şekilde yanağını göstererek, “Evet, evet, evet tükürdüler” dedi.

Haberin Devamı

BİR ÖZÜR HER ŞEYİ ÇÖZEBİLİRDİ

FENERBAHÇE Basketbol Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, olaylı derbi ile ilgili konuştu. Ömer Onan şunları söyledi:

‘ARADA FARK YOK’

“Basit bir özür de dilenebilir. Bu her şeyi çözebilirdi. Ergin Ataman’ın tweeti vardı; ‘bunu yapan insan olamaz’ diye ki, bu normalidir. Biz istiyoruz ki basketbol konuşalım. Artık bunları konuşmayalım. Yöneticileri görüyorum, basketbol sorumlusu yönetici ‘ayrandı’ diyor. Bir kere işin en acısı, hoca da çok konuşmak istemiyor ama diyor ki; ‘tükürükle ayran arasındaki fark nedir? Ayran daha az terbiyesizce bir hareket mi?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!