Samsun'da Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesi davasında ilk duruşma görüldü

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Dr. Kamil Furtunun öldürülmesi davasında ilk duruşma görüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 16:07

Samsun'da, Uzm. Dr. Kamil Furtun’u hastanede öldürmek suçundan tutuklanan ve hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan İ. K. duruşmada ifade vermezken, kendisinin eşek arısı olduğunu, bir kovan bal vermeleri halinde ifade vereceğini söyledi. İ. K., mahkeme heyetine "Hepinizi eşek arılarına sokturacağım" dedi.

Haberin Devamı

29 Mayıs'ta gerçekleşen ve Türkiye'yi sarsan doktor cinayeti ile ilgili dava bugün görülmeye başlandı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun'u "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan sanık İ. K. , duruşmada "Ben insan değilim kral eşek arısıyım." ifadelerini kullandı. Duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katılan İ. K.'ya hakim "3 ay önce normal ifade vermişsin. 3 ayda ne oldu da mantıklı konuşmuyorsun." dedi.

Samsunda Dr. Kamil Furtunun öldürülmesi davasında ilk duruşma görüldü

Dr. Kamil Furtun'un eşi Dr. Funda Furtun duruşma süresince gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

"BEN İNSAN DEĞİLİM KRAL EŞEK ARISIYIM"

Dr. Kamil Furtun'un eşi Dr. Funda Furtun, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, cezalandırılmasını istedi. Duruşmada iddianame okunurken Dr. Funda Furtun'un gözleri yaşla doldu. Hakim, İ. K.'a susma hakkı olduğunu, ifade verip vermemek konusunda serbest olduğunu söyleyince sanık, "Ben insan değilim. Kral eşek arısıyım. Kraliçem var. Hepinizi sokturacağım. Bana bir kovan bal verirseniz savunma yaparım" dedi.

Haberin Devamı

Samsunda Dr. Kamil Furtunun öldürülmesi davasında ilk duruşma görüldü

"BEN DELİ DEĞİLİM ŞİZOFRENİ HASTASI DEĞİLİM"

Hakimin, "Dr. Kamil Furtun'u öldürmüşsün. Bu konuda söyleyecek bir sözün var mı?" sorusu üzerine İ. K., "Benim eşek arılarım var. Hepinizi sokturacağım" diye cevap verdi. Hakim İ. K. 'nın daha önce savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadeleri okudu. İ. K., "Ben deli değilim, ben şizofreni hastası değilim" ifadelerini kullandı.

Samsunda Dr. Kamil Furtunun öldürülmesi davasında ilk duruşma görüldü

3 AY ÖNCE NORMAL İFADE VERMİŞ

Hakimin, "3 ay önce normal ifade vermişsin. 3 ayda ne oldu, de değişti de niye savunma yapmıyorsun, mantıklı konuşmuyorsun" sözlerine İ. K. , "Ben bilmiyorum" şeklinde cevap verdi. İ. K. 'nın sabıka kaydı okundu ve karıştığı çeşitli olaylar ve aldığı cezalar kendisine hatırlatıldı. Müdahil avukatları Dr. Kamil Furtun'un öldürüldüğü tabancanın olaydan bir hafta önce Samsun'un Canik ilçesinde bir evin kurşunlaması olayında kullanıldığının kriminal raporunda tespit edildiğini hatırlatmaları üzerine İ. K. , "Ben bilmiyorum" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Dr. Kamil Furtun vurulduğunda yanında olan Prof. Dr. Yıldız Pekşen duruşmada tanık olarak ifade verdi. Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Dr. Pekşen, şunları söyledi: "Kamil Furtun ile birlikte başhekimin yanından çıktık ve koluna girdim. Konuşarak yürüyorduk. İ. K. karşımıza çıkıp silah çekti. Kamil beni iterek 'Ben hallederim' dedi. Bu sırada silahla ateş açtı. Kamil kaçarak bir odaya girdi ve İ. K. peşinden gidip ateş etmeyi sürdürdü."

"HASTANEDEN BÜYÜK BİRİNİ GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ CİDDİYE ALMADIM"

Hastanenin imamı Ahmet Yüksel de tanık olarak dinlendi. İmam Yüksel, "Ben sanığı 2 yıldır tanırım. Hastaneye gelip gider. Bana karşı saygılıydı. Bana kendisinin hastanede işe alınmadığını söyledi. Daha sonraki konuşmalarımızda hastaneden büyük birini götüreceğini söyledi. Ben kendisi ciddiye almadım" diye konuştu.

Haberin Devamı

MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Hastanede müdür olan tanık Ayşe Keskin, İ. K. 'nın 3-5 yıldır hastaneye gelip gittiğini ve kendisinden rahatsız olduğunu söyledi.
Dr. Kamil Furtun'un hastanedeki poliklinikteki sekreteri Salih Çangal ise, "Sanık, olaydan bir gün önce Dr. Kamil Furtun'a muayeneye geldi. Doktor bey bana olay günü için tomografisinin çekileceğini söyledi. İ. K. 'yı 3-4 yıldır hastanede görüyordum. Doktor bey ile hiçbir tartışması olmadı. İ. K. olay günün sabahı Dr. Kamil Furtun'u sorduğunda ben ameliyatta olduğunu söyledim. Öğlenden sonra yine sorduğunda yine ameliyatta olduğunu söyledim. Kendisinden şüphelenmedim" şeklinde konuştu.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için 24 Kasım’a ertelendi. Duruşmayı, Türk Tabipler Birliği Merkez Komitesi Başkanı Bayazıt İlhan, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, sağlık sendikaları temsilcileri, doktorlar ve Furtun ailesi ile sevenleri katıldı.
Adliye çıkışı açıklamada bulunan Türk Tabipler Birliği Merkez Komitesi Başkanı Bayazıt İlhan, Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesinde ihmaller olduğunu iddia etti.

BAKMADAN GEÇME!