Şampiyonlar 8. Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda!

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar 8. Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 17:28

Atletizm Federasyonu’nun organize ettiği, Aroma’nın isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 8. Aroma Akseki Dağ Koşusu, 1 Ağustos tarihinde Akseki’nin doğal parkurunda yapılacak.

Haberin Devamı

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizi Avrupa ve Dünyada başarı ile temsil etmiş olan birçok atletin katıldığı Aroma Akseki Dağ Koşusu’na 300 sporcunun katılması bekleniyor. Doğal parkurun dağ koşusu için dünya standartlarında olduğu Akseki’de, atletler yarışlarda 4 kategoride mücadele edecek.

Yarışlarda, Genç Bayanlarda 4.200 metre, Genç Erkeklerde ve Büyük Bayanlarda 8.400 metre ve Büyük Erkeklerde ise 12.600 metre mesafeleri koşulacak.
2015 dünya yıldızlar kupasında derece alan Bahar Atalay(1.), Gülsüm Tunç(2.), Gülcan Palavan(3.), Nurkan Dağtekin(2.), Ahmet Alkanoğlu(3.), 2015 Avrupa Şampiyonası’nda derece sahibi olan Abdullah Yorulmaz(2.), Mustafa Göksel(3.), 2013-2014’te Avrupa ve Dünya 2.liği bulunan Ramazan Karagöz ve yine 2013-2014’te Avrupa ve Dünya 3.lüğü bulunan Ferhat Bozkurt’un yanı sıra Adem Karagöz, Sönmez Dağ, Çeşminaz Yılmaz, Sevilay Eytemiş gibi Avrupa ve Dünya Gençler şampiyonalarında dereceye giren birbirinden başarılı sporcularımız yarışmada yer alacaktır.

'MİLLİ TAKIM KADROSUNU BELİRLEYECEK'

Haberin Devamı

Şampiyonadaki performanslara göre TAF Teknik Kurulu, yarışmaların ardından 15 Ağustos Cumartesi günü, Romanya’da düzenlenecek Balkan Dağ Koşuları Şampiyonası’nda ve 16 Eylül Çarşamba günü İngiltere’de yapılacak olan Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takım kadrosunu belirleyecek.
Avrupa, Balkanlar ve Dünya Şampiyonaları’nda alınan başarılar ile birlikte ilginin her geçen gün arttığı dağ koşuları organizasyonlarının en önemlilerinden biri olan Akseki Dağ Koşusu, bu yıl yine kıyasıya rekabete, heyecana ve başarılı derecelere sahne olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!