Sağlık Bakanlığı'ndan Lazca-Kürtçe slogan

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığından Lazca-Kürtçe slogan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 17:44

Toplumu tehdit eden en büyük ilk 3 tehlikeyi, “Birinci sigara, ikinci obezite, üçüncü alkol” olarak sıralayan Sağlık Bakanı Akdağ, bu konuda Lazca, Kürtçe sloganlar hazırlanabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplumu tehdit eden en büyük ilk 3 tehlikeyi, “Birinci sigara, ikinci obezite, üçüncü alkol” olarak sıraladı.
“Obeziteye karşı 10 bin adım projesi” kapsamında Muğla’da düzenlenen “Hareket ediverin gari” yürüyüşünün ardından açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, obeziteyle mücadele için başlatılan kampanya çerçevesinde film çekileceğini açıkladı. 20 dakikalık kısa filmde oynayacak sanatçı ise henüz belirlenmedi.

 

BAKAN AKDAĞ'DAN HAREKET EDİVERİN GARİ YÜRÜYÜŞÜ / Foto Galeri

 

HER ŞİVEYE GÖRE YÜRÜYÜŞ

 

Bakan Akdağ, her bölgenin şivesine göre obezite yürüyüşü yapılacağını da ifade eden Akdağ, obeziteyle ilgili Lazca, Kürtçe sloganlar hazırlanabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Alkolü yasaklama gibi bir şeyi düşünmediklerini ifade eden Akdağ, şunları söyledi:
“Öyle bir şey aklımızdan bile geçmez. Önemli olan gençlerin sigaraya alkole başlamasını engellemek. Bir gencin yeterince hareket etmesini, şişmanlamamasını sağlamak. Alkolle ilgili ufacık bir şey söyleyince bunları başa çıkardılar. ‘İşte bak bu hükümet görüyor musunuz, sonuçta alkole de yapacağını yapacak’ dendi, sonuçta alkolün taraftarı olunabilirmiş gibi.

 

ZARARLI AMA İSTEYENLER İÇER

 

Yani insanlar tabii ki içebilir. O kişinin tercihi. Ama biz zararlı olduğunu biliyoruz. Bunu muhafazakar bir hükümetin Sağlık Bakanı söylemiyor. Bu bilimsel olarak bilinen bir şey. Avrupalılara ya da dünyanın alkolü çok tüketen ülkelerine göre aşağı yukarı beşte bir daha az alkol tüketilen bir ülkeyiz. Hani sağlıklı yaşam dediniz ya o zaman sıraya neyi koyacaksınız? Onları başa alarak diyoruz ki vatandaş farkındalığını geliştirebilsin. Onun için henüz bir şey tasarlamadık. Çalışmalar sürüyor, önemli olan özendirilmesini önlemek.”

 

BAŞBAKANIN KİLOSU "NORMAL"

Haberin Devamı


Akdağ, obeziteyle mücadele kampanyasında Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı bir yürüyüş düzenlenip düzenlenmeyeceği sorusunu, “O başbakanımızın takdirine bağlı. Tabii başbakanımız bu kampanyaya bizzat kendi görüntüsüyle katkı verirse de o daha çok güçlü olur” diye yanıtladı.
Başbakan’ın vücut kütle endeksinin “normal” olduğunu, bunun görünüşünden de belli olduğunu anlatan Akdağ, Türkiye’nin üçte birinin normal, üçte birinin fazla kilolu, üçte birinin de obez olduğunu aktardı. Akdağ, bakanlık personelinin de kilolu olduğunu söyledi.

 

10 KİLO VERDİM AMA BİR DE BANA SORUN


Bir yılda 10 kilo verdiğini, 85 kilodan 75 kiloya indiğini söyleyen Akdağ, “Ama gelin bir de bana sorun kolay bir şey değil yani” dedi.
Bakan Akdağ, başlatılan obezite mücadelesi için reklam ve televizyonlardaki spot kampanyalarının yanı sıra film de çekileceğini açıkladı. Akdağ, “Dizi senaristlerinden yardım isteyeceğiz. Eğer tutabileceğine inanıyorsak, iyi bir senaryo oluşturabilirsek, 20 dakikalık bir dizi yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!