Ruhumuza sızacak hayırlı bir şüphe: Hasan Cem Araptarlı

Güncelleme Tarihi:

Ruhumuza sızacak hayırlı bir şüphe: Hasan Cem Araptarlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 15:24

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Hasan Cem Araptarlı, hayat karmaşasında yabancılaşan insan, yalnızlık, mutluluk, özgürlük gibi konuları ‘Su Dünyası’ adlı sergiyle anlatıyor. Sergi, Çağla Cabaoğlu Gallery’de 10 Şubat’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

2016’da yayımlanan ‘Water World/Su Dünyası’ kitabıyla, ‘Neutral Density’ Fotoğraf Yarışması’nda birinciliği kazanan, ‘International Photography Awards/Uluslararası Fotoğraf Ödülleri’nde de mansiyon kazanan Hasan Cem Araptarlı, ilk kişisel fotoğraf sergisini bugün açıyor. Sanatçı, Myanmar, Kamboçya ve Malezya’nın çeşitli yerlerinde suyun üzerinde yaşayan toplulukların,  içinde yaşadığımız dünyayla  taban tabana zıt hayatını anlattığı kitabında yer alan fotoğraflarını da ilk kişisel sergisinde izleyiciyle buluşturuyor.

Araptarlı, sergiyi kısaca şu şekilde anlatıyor: “‘Maddi anlamda hemen hiçbir şeye sahip olmayan bu insanlar nasıl oluyor da benden daha mutlular’” sorusunu sormak bile, hayatımızın, üretim merkezleri tarafından bize sunulan kadar olamayacağıyla ilgili, ruhumuza sızacak hayırlı bir şüpheye kapı aralayacak. Myanmar, Kamboçya ve Malezya’nın çeşitli yerlerinde; suyun üzerinde yaşayan insanların basit dünyasından, çerçevesini ihtiraslarımızla çattığımız modern hayatımıza yansıyan fotoğraflar...”

Haberin Devamı

Bugün başlayan sergi, 10 Şubat’a kadar görülebilir.

BAKMADAN GEÇME!